Skocz do zawartości

Szukam dobry system newsów - Pomocy

djeros

Rekomendowane odpowiedzi

Z pewnością znajdziesz w dziale zlecenia...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Może phpns

https://phpns.alecwh.com/

Jest jeszcze (kiepski) CuteNews.

Z pewnością znajdziesz w dziale zlecenia...

Jak co to może już lepiej na plikach? Tydzień pracy i masz coś dostosowane do potrzeb. Na bazie i z panelem admina to minimum kilka miesięcy. Albo gotowiec i dostajesz coś słabo dostosowanego do witryny, albo zlecenie.

Tylko nie wiem, czy korzystając z poke-freelance dostaniesz cokolwiek co da się używać :( Jak ktoś nie ma "trochę" kasy to lepiej jednak gotowce. Przy kwotach jakie padają na forum - typu 4k za CMS, to niestety raczej wyrzucisz pieniądze w błoto, bo nikt kto ma cokolwiek w głowie nie będzie po skończeniu studiów czy nawet technikum za 1000 miesięcznie pracował :)

Jak już coś zlecać na forach to co najwyżej modyfikację, jak framework skryptu jest dobry tak na prawdę bardzo ciężko coś popsuć ;)

No ja też nie wiem nawet jak by był roooooozbudowany ....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Gdzie prosty skrypt newsów na mysql robią w kilka miesięcy?

Nie wiem, ale mogę na przykład powiedzieć gdzie prosty skrypt newsów robią 3 lata :) Przywołany na początku phpns, wystarczy spojrzeć w changelog. Prawda, że skrypt bardzo prosty?

Mylicie dwie kwestie, to co się prosto używa nie koniecznie jest proste do napisania. To że umiecie jeździć samochodem nie znaczy że weźmiecie dłuto, 5 arkuszy blachy i po tygodniu wydłubiecie swój własny samochód w garażu.

Nie wiem czy według was kilka miesięcy to dużo na zaprojektowanie całego systemu tzn. CMS, edytora online, jakiegoś poprawnego schematu bazy, zabezpieczeń, etc, etc. Firmy które tworzą własne CMS-y mogą je rozwijać przez kilka lat ale to im daje ogromną przewagę rynkową nad wordpressowo / joomlowym szajsem spinanym na szybko z darmowych komponentów. Jeśli tylko jest dobrze zrobione, a to wymaga czasu.

Nie ma się co zastanawiać nad pisaniem systemu newsów z CMS-em i bazą w czasie krótszym niż 1-2 miesiące bo to co powstanie będzie się nadawać jedynie do kosza, biorąc pod uwagę rozwiązania dostępne za darmo. Przy takim nasyceniu rynku kodem OS nie opłaca się zlecać skomplikowanych projektów pokemonom czy "złotym rączką". Na prawdę nikt nie stworzy sam, w tydzień, na kolanie czegoś co dorównuje dzisiejszym standardom.

Na prawdę nikt nie stworzy sam, w tydzień, na kolanie czegoś co dorównuje dzisiejszym standardom.
To może inaczej, co Rozumiesz pod pojęciem "system newsów", że wymaga to zaangażowanie filmy o pokroju co najmniej comarch. Co może być zrobione "dobrze", a co źle w systemie newsów według Ciebie...

No to co na początku, pełny CMS z systemem edycji online. Jak już mówiłem, jeśli zrobisz na plikach bez panelu i edycji w browserze to w tydzień napiszesz sobie niezły system dopasowany do witryny. I znowu nie przesadzajmy z Comarchem.

Co może być zrobione "dobrze", a co źle w systemie newsów

Zbyt szerokie pytanie.

BTW: Skoro to takie proste to dlaczego co drugi programista nie ma w portfolio systemu newsów pokroju phpns czy forum o możliwościach VBulletin?

Ale o czym właściwie jest mowa - co to jest ten system newsów ? Jeśli to ma być serwis składający się z samych newsów przez co rozumiem tematycznie pogrupowanych nowinek idealnie nadaje się do tego WP. Jeśli chodzi o napisanie modułu do istniejącego serwisu to sprawa jest jeszcze prostsza, a napisanie takiego systemu powinno zająć około dwa dni po 10 godzin kodowania zakładając, że artykuły będą dodane przez jednego redaktora. Jeśli artykuły miały by być dodawane przez więcej userów to sprawa się trochę komplikuje, ale i tak nie na miesiąc kodowania.

Czy ja gdzieś pisałem, że napisanie VB jest proste ? Oczywiście, że nie jest, ale mowa o systemie newsów, a nie forum tak rozbudowanym jak VB czy IP.Board.

Nie, ja podaje czas jaki wystarczy do napisania systemu newsów zaczynając od

<?php

i kończąc na

?>

jako dodatek do istniejącego serwisu gdzie artykuły będą dodawane przez jedną osobę. Jeśli ty nie jesteś wstanie tego napisać w tym czasie to zapewniam cię, że inni tak... Chyba, że dla ciebie "system newsów" to jest serwis pokroju gazeta.pl, tvn24.pl itd :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności