Skocz do zawartości

Link na stronie wyniki w Yahoo brak w Google o Bing nie wspominam

Aneusz

Rekomendowane odpowiedzi

Operator link: w Google działa jak chce ... a w większości przypadków mu się nie chce ... dlatego linki w ten sposób najlepiej sprawdzać w Yahoo!, z kolei bing.com chyba w ogóle tej opcji nie proponuje ;)

Pozdrawiam ;)

P.S. Chyba że chodzi o to, że po dodaniu linków nadal strony nie ma w indeksie Google czy bing.com ... jeżeli tak to rada jest prosta ... dalej linkować i cierpliwości - pojawi się ;)

Link do strony dodałem do kilku stron po pr3 i 4 następnie pingowałem obydwie i w yahoo ok ładnie wyświetla już prawie 50 linków i 60 tyh domainlink (jaka jest między nimi różnica) a w google w sumie to jedna jest. To samo ideksacja w google tylko 150 a w yahoo prawie 800?

@Aneusz google w publicznej wyszukiwarce prawie w ogóle nie pokazuje linków po zapytania "link:". Jedynym sposobem, żeby zobaczyć jakie linki do naszej strony są zaindeksowane przez google to dodanie swojej strony do Google Webmasters Tools: https://www.google.com/webmasters/tools/

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

No słowniczek ok ,mam pytanie odnośnie spamdxign . czy to znaczy że umieszczanie odnośników na stronach czy forach jest nie porządane? myślałem że taki odnośnik to naturalny link .

"Naturalne linkowanie - Metoda umieszczania linków zgodnie z odwzorowaniem linkowania nowej nie pozycjonowanej strony" szczerze nie rozumiem?

Relons - próbowałem ale nie mam jak wkleić tego meta tag i tego drugiego bo to strona partnerska ,jest jakiś inny sposób?

tak samo jak dodać stronę z bloga ? wklejanie tego meta tagu do treści strony nic nie daje

Linkowanie naturalne występuje wtedy kiedy nie masz wpływu na przyrost linków ... mówiąc wprost jest niezaplanowane i niekontrolowane przez Ciebie ... ktoś po prostu daje link do Twojej strony uważając, że są tam wartościowe treści lub np. warto się do niej odnieść z innych powodów ;)

Pozdrawiam ;)

P.S. Umieszczanie odnośników nie jest niepożądane ... byle tylko robić to z umiarem, a nie wciskać link gdzie się tylko da ;)

Czyli link dodany na stronie jest naturalny ale już na forum tej stroniy nie jest tak traktowany?

No ja wpisuje słowo kluczowe i lece od pierwszego miejsca czy to artykuł,forum czy katalog no ale ile ja ręcznie tego zrobie może z 50 takich wpisów zrobiłem w ciągu ostatnich 20 dni to jest dużo?

Link naturalny to nie jest link dodawany przez Ciebie ... linki naturalne nie mają na celu pozycjonowania czy promocji serwisu, po prostu ktoś się odniósł do Twojego serwisu podając do niego adres, a czy to będzie w artykule czy na forum - bez różnicy :)

Z tych 50 wpisów np. 30 było w katalogach (załóżmy) ... ale z tych 30 katalogów, zaakceptowanych zostało 20 wpisów ... z tych 20 wpisów Google zapisało w indeksie 10 ... a z tych 10 z indeksu może z 4-5 jest już powiązanych z Twoją stroną :)

Mam nadzieję, że przedstawiłem to w miarę jasno ... to co dodajesz nie oznacza że już jest powiązane z Twoją stroną, a część może nigdy nie być ... to wymaga czasu i cierpliwości z Twojej strony :)

Pozdrawiam B)

P.S. 50 linków na 20 dni to nie jest dużo :)

No cierpliwość to złota cecha :)

Jednak z punktu widzenia pozycjonowania co jest skuteczniejsze odnośnik na stronie pr4 czy wpis w katalogu pr2 ? Naczytałem się tyle artykułów że ma mętlik co osoba to co innego mówi. W ogóle takie dodawanie odnośników na stronach jest zauważalnie skuteczne czy to strata czasu a słaby efekt?

Pytanie czy ta strona rzeczywiście ma np. PR=4 ... bo o tym się często zapomina a z katalogami / i nie tylko jest tak, że główna może mieć PR=5 ale już inna podstrona PR=2 | 1 | czy 0 :)

Link na stronie z wysokim PR pomoże podnieść PR Twojego serwisu ale czy to jest zwykła strona czy katalog czy portal ogłoszeniowy czy serwis z artykułami ... nie ma znaczenia ... ważne żeby:

- to nie była farma linków (tzw. złe towarzystwo może zaszkodzić),

- o stronę ktoś dbał (moderowana i promowana / pozycjonowana),

- link się trochę czasu na niej utrzymał.

Pozycjonowanie to w gruncie rzeczy swoista promocja serwisu w Internecie ... im głośniej o danym serwisie i im lepsze opinie o nim krążą tym lepiej ... głównym celem nie jest wysoka pozycja - to tylko efekt pośredni - bo najważniejsze jest osiągnięcie możliwie największego ruchu na stronie :)

Pozdrawiam :)

ostantnie pytanko a mając na stronie odnośniki do googla ,allegro itp takich z dużym pr bardziej pomaga czy szkodzi stronie lepiej je zlikwidować?

Mam problem ze słowami kluczowymi strony korzystam z seo qake w sekcji density mam taką opcje "google keywords data " to s' po poprostu słowa kluczowe ,nie wiem jaką rolę słowo data tam daje ,data klucza? w każdym razie wyświetla mi koło 40 słów kluczowych i może z 5 odnosi się do tych co mnie interesują reszta to słowa typu zobacz ,złóż ,wniosek ,już,dla to chyba nie za dobrze co ? da się to poprawić?

ostantnie pytanko a mając na stronie odnośniki do googla ,allegro itp takich z dużym pr bardziej pomaga czy szkodzi stronie lepiej je zlikwidować?
Każdy link wychodzący ze strony osłabia jej pozycję lub po prostu nic nie daje ... im ich więcej tym gorzej, bo wtedy zamiast promować swoją stronę promujesz czyjeś czy to będzie allegro.pl , google.pl czy cokolwiek innego.
Mam problem ze słowami kluczowymi strony korzystam z seo qake w sekcji density mam taką opcje "google keywords data " to s' po poprostu słowa kluczowe ,nie wiem jaką rolę słowo data tam daje ,data klucza? w każdym razie wyświetla mi koło 40 słów kluczowych i może z 5 odnosi się do tych co mnie interesują reszta to słowa typu zobacz ,złóż ,wniosek ,już,dla to chyba nie za dobrze co ? da się to poprawić?
Nie "Google Keywords Data" a "Load Google Keywords Data" ... zawsze można skorzystać z tłumacza choćby Google ... to nie jest żaden rodzaj słów kluczowych, to dane z Google dotyczące słowa kluczowego - najeżdżając na ikonkę "?" można się dokładnie dowiedzieć czego dotyczą.

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności