Skocz do zawartości

Znowu wyciek danych ...

wyciorex

Rekomendowane odpowiedzi

ciekawe czy ktoś inny może potwierdzić ten "wyciek" ? Jak dla mnie element strategii PR'owej serwisu niebezpiecznik.pl, czyli poprostu kłamstwo.

Dzięki za miłe słowa... siedzieliśmy całą noc i składaliśmy screenshoty pixel po pixelu...

FYI: CERT potwierdził, a kilka serwisów, które się z nami skontaktowały otrzymało dane dot. upublicznionyh kont z ich domen.

PK

https://niebezpiecznik.pl -- groźne rzeczy, złapane w sieci

Stare, etc ale ja wiem czy śmieszne?

Cytując:

"A mi z mozilli firefoxa 3.5 zarabali wszystkie loginy ktore wbijalem w firefoxa, it to nie byl Keylogger ( z IE 8 i opery nic nie ukradli ) do tego wszystkie product keys zainstallowanych gier

Root cause analysis:

ESET NOD nic nie krzyczal jak mnie okradali i zlodzieja tez nie znalazl, malware bytes tez nic, spybot znalazl i cos usunal, kasperski poprawial po spybocie i nic nie znalazl, o skapowalem sie ze mnie skroili przypadkiem - na dysku C znalazlem plik: perfect.txt (radze wam poszukac u siebie takiego pliku tekstowego) - otwieram perfect.txt w notpadzie i zgonc - nazwa wirusa: Hackhound Stealer i ponizej moje loginy do maili, stronek, key products moich gier

Wchodze na Youtube.com zeby zobaczyc co to za badziwe ten Hackhound Stealer - masa filmikow jak to skonfigurowac , etc

MOje zabezpieczenia to : eset nod, spybot, sprzetowy firewall na routerze , os: Vista 64 bit ultimate, wszystkie latki i inne cuda i tak nic nie pomoglo. A nie wchodze na zadne nie - zaufane strony czy cus"

Hubble bubble, toil and trouble,

Build some links, watch traffic double.

Stare, etc ale ja wiem czy śmieszne?

Cytując:

"A mi z mozilli firefoxa 3.5 zarabali wszystkie loginy ktore wbijalem w firefoxa, it to nie byl Keylogger ( z IE 8 i opery nic nie ukradli ) do tego wszystkie product keys zainstallowanych gier

Root cause analysis:

ESET NOD nic nie krzyczal jak mnie okradali i zlodzieja tez nie znalazl, malware bytes tez nic, spybot znalazl i cos usunal, kasperski poprawial po spybocie i nic nie znalazl, o skapowalem sie ze mnie skroili przypadkiem - na dysku C znalazlem plik: perfect.txt (radze wam poszukac u siebie takiego pliku tekstowego) - otwieram perfect.txt w notpadzie i zgonc - nazwa wirusa: Hackhound Stealer i ponizej moje loginy do maili, stronek, key products moich gier

Wchodze na Youtube.com zeby zobaczyc co to za badziwe ten Hackhound Stealer - masa filmikow jak to skonfigurowac , etc

MOje zabezpieczenia to : eset nod, spybot, sprzetowy firewall na routerze , os: Vista 64 bit ultimate, wszystkie latki i inne cuda i tak nic nie pomoglo. A nie wchodze na zadne nie - zaufane strony czy cus"

Dokładnie. Część list haseł była wygenerowana przez powyższy program, a reszta przez innego rodzaju stealery, m.in. iStealer... Dosłownie przed paroma minutami opublikowaliśmy wyjasnienie jak doszlo do kradziezy hasel: https://niebezpiecznik.pl/post/jak-wyciekly...ysiecy-polakow/

https://niebezpiecznik.pl -- groźne rzeczy, złapane w sieci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności