Skocz do zawartości

Kilka domen na serwerze

360photo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam hosting w lalo host , kilka domen na jedym serwerze.

Muszę poprawić coś w kodzie na jednej z nich muszę dać dostęp do serwera osobie trzeciej. Czy istnieje jakaś możliwość wydzielenia mu do wglądu tylko danej domeny tak żeby nie widział , nie mógł z ftp np kopiować danych itp ??

tworzysz konto FTP, które będzie miało dostęp do danej ścieżki.

Czyli po wpisaniu loginu i password wyświetli mu się zawartość "public_html" danej domeny...

Te stworzone konto będzie pracować na tych samych plikach domeny.

Dopóki nie masz konta typu reseller lub skryptu, który w sposób bezpieczny Ci to umożliwi, to nie ma innego BEZPIECZNEGO* sposobu.

* - tworzenie osobnych kont FTP nie jest bezpieczne.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Dopóki nie masz konta typu reseller lub skryptu, który w sposób bezpieczny Ci to umożliwi, to nie ma innego BEZPIECZNEGO* sposobu.

* - tworzenie osobnych kont FTP nie jest bezpieczne.

pod jakim względem. ??

drobne poprawki zero skryptów tylko xhtml i css do poprawki a po to che wydzieli konto aby nie pokazywać czym jeszcze dysponuje ... na serwerze

Osobne konto FTP nie zabezpieczy Cię przed sprawdzeniem co masz na serwerze przez osobę, której udostępnisz konto. Dasz jej gotowe narzędzie do ręki. O innych zagrożeniach nie wspominając.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności