Skocz do zawartości

Czy komercyjna polityka Onet musi niszczyć?

wlserwis

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś słusznie zwrócił uwagę w wątku https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic7696.html , że z Onetu skutecznie usuwają linki z tanich lub bezpłatnych domen. Republika.pl na przykład już tam całkiem nie istnieje! No, chyba że w wersji "PRO"!

Robot nie indeksuje też już chyba żadnych nowododanych ston z bezpłatnych domen. Porządki? Hmmm, może? Ale robią je ze szkodą dla wyników wyszukiwania, bo na tych darmowych serwerach było wiele ciekawych stron prywatnych, nie mówiąc o drobnych ale potrzebnych firmach i firemkach. Zamiast tego indeksowane są bez umiaru wpisy hasłowe z katalogów wszelkiej maści, co rodzi chaos w wynikach. Przypomina mi to (celowe!) działanie Yahoo, które chce w taki właśnie sposób skłoć do nabywania swoich boksów...

Oczywiście nikt nie broni Onetowi zarabiania kasy, nie! Chodzi tu tylko o to, że szkoda całkiem dobrej niegdyś, polskiej wyszukiwarki. No, cóż, przyjdą inni! Tylko czekają na klęskę konkurenta...

Oczywiście nikt nie broni Onetowi zarabiania kasy, nie! Chodzi tu tylko o to, że szkoda całkiem dobrej niegdyś, polskiej wyszukiwarki. No, cóż, przyjdą inni! Tylko czekają na klęskę konkurenta...

ja mysle ze oni to maja w ... bedac czytanym i wiarygodnym portalem i bedac w grupie trzymajacej wladze (medialna oczywiscie - mowie o ITI :lol:) onet nie ma powodu obawiac sie upadku - juz jest zbyt mocny, dlatego kiedys naprawia szukajke ale maja inne sprawy na glowie i szukajake spychaja na drugi plan

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

• 4 tygodnie później...

Swego czasu miałem wszystkie 500 wyników w onecie po wpisaniu słowa kluczowego - żadna inna strona się nie przebijała.

Jak to odkryłem to prawie posikałem się z radości, ale potem przyszła refleksja. STrona była czysta,żadnego spamu, ale jednak. Napisałm więc do panów ekspertów z Onetu że nie wiem co mam zrobić w tej sytuacji, bo w sumie niechcący tak się stało i bez mojego wpływu. Panowie temat olali, w sumie ciężko im się dziwić bo moje słowo było oblepione boksami jak choinka :)

Później miałem stronę przez miesiac offline, więc wszytsko wróciło do normy. Boksy też :D

dyzio_miszcz, gratulacje, nie masz się czym martwić/cieszyć, w onecie tak się działo i dalej dzieje, jak przyjdą święta to pewnie wyłącza wyszukiwarkę bo pójda świętować...

w końcu Dobre bo polskie....

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności