Skocz do zawartości

Wlasny Biznes

ErnestM

Rekomendowane odpowiedzi

pytanie: co z tego bede miał :piwo: i kiedy mnie wykopiesz jak zdobedziesz wyższe ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nie bardzo rozumiem drugiego pytania, co do pierwszego to jesli z kims mialbym zalozyc biznes to idzie 50/50. Oczywiscie na wszystko faktury itd. A to bardziej oferta dla ludzi ktorzy wiedza ze moga stracic ale rowniez moga sobie na to pozwolic. Ja bym ostatecznie nie zaryzykowal poniewaz nie stac mnie na wpadke, dlatego potrzebuje wspolnika ktory bedzie w stanie przyjechac od czasu do czasu do Belgi aby podpisac pare dokumentow. Oczywiscie najlepiej by bylo znalezc kogos z Belgi no ale jakos nie widze zadnej wartosciowej osoby z tych ktorych znam.

pytanie: co z tego bede miał :piwo: i kiedy mnie wykopiesz jak zdobedziesz wyższe ;)

Domyslam sie ze chodzilo o wyzsze wyksztalcenie, jesli zalozymy firme odpowiadajaca spolce akcyjnej, bierzemy po 50 % i nikt nikogo nie bedzie mogl wykopac. Potrzebna jest tylko 1 osoba ktora ja zalozy, posiadajaca wyzsze wyksztalcenie.

Master - już pomijając cały temat zakładania firmy to - bez urazy - masz troche lewe myślenie ;). Jesli uważasz, że cały problem związany z prowadzeniem DG to tylko promocja to ja Ci powodzenia życze. A na to wychodzi bo piszesz ile to branż w necie nie jest obstawionych (nienetowych) i że w każdej można firmę założyć. Ja jestem w stanie w pl wypozycjonować sobie stronę w kilka miesięcy na frazy odpowiednie dla firmy budowlanej, ale to nie znaczy, że mam zakładać taką firmę przecież :piwo:.

Tak, masz racje mam moze jeszcze zbyt prosty tok myslenia ale mam 19 lat i wiesz mam duzo pomyslow na zrobienie kasy, a ze akurat jesli chodzi o budowlanke Polakow jest w Belgii bardzo duzo, takich ktorzy nie znaja jezyka firma belgijska nie przyjmie bo po co im tacy. Nie chodzi juz o formalnosci, majac zlecenia poradzisz sobie juz ze wszystkim.

Pisze duzo o promocji w internecie poniewaz daje to spora pewnosc ze firma wypali, a chyba to najwazniejsze.

trochę dziwnie myślisz, skoro znasz się na pozycjonowaniu to po co chcesz się pchać w budowlankę? dla mnie logiczne byłoby założenie firmy SEO. Z tego co piszesz to masz bardzo korzystną sytuację, zero konkurencji, tworzysz odpowiednik pio w Belgii, możesz się dogadać z Michał Makarukiem i przetłumaczyć jego książkę, ewentualnie samemu napisać jakiś obszerny poradnik i rozpowszechniać jako .pdf. Możliwości jest naprawdę sporo, trzeba mieć tylko trochę szczęścia i sprytu a wszystko się powinno udać. Swoją drogą to bardzo Ci zazdroszczę, jesteś w bardzo dobrej sytuacji. Jakbyś mógł to napisz do mnie na pw, chętnie z Tobą chwilę porozmawiam.

Pozdrawiam :piwo:

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

No wlasnie zawsze chcialem byc szefem dla samego siebie, dlatego interesuje mnie wlasna firma. Teraz mam dobra prace w firmie jako pierwsza osoba ktora zajmuje sie SEO, nowy odzial firmy. Kasy mozna sporoa zarobic i przy okazji swoje stronki pozcyjonowac. Ale chcialbym miec cos wlasnego, jesli chodzi o ksiazke to myslalem kiedys nad tym, myslalem rowniez aby dawac szkolenia prywatne. W Holandi jeden z SEO expertow bierze za 1 osoba 1000 euro i robi takie spotkanie 1 na miesiac, po 6 osob i zawsze ma komplet. Jak na razie spedzam 16 godzin poza domem, czyli nie mam na nic innego czasu. U mnie w firmie bede odpowiedzialny rowniez za szkolenia SEO dla webmasterow. Heh tak sobie pomyslec to oni lepszy interes robia nam mnie niz ja na nich :piwo: no ale w sumie taki jest cel firmy.

Pisze duzo o promocji w internecie poniewaz daje to spora pewnosc ze firma wypali, a chyba to najwazniejsze.

Stary, gdyby to tak działało to 90% firm w pl nalezaloby do userow tego forum :). Chcesz miec cos swojego to zaloz firme seo i tyle (jesli na tym sie znasz).

A mnie ciekawi o co chodzi z tym wyższym wykształceniem :P

Od momentu przystąpienia Polski do UE obywatele naszego kraju mogą zakładać i prowadzić działalność gospodarczą w Belgii na takich samych prawach co Belgowie.

Osoba fizyczna może prowadzić działalność gospodarczą na terenie Belgii w formie przedsiębiorstwa indywidualnego lub w spółki.

Prawo belgijskie wymaga, aby osoba, która zamierza założyć firmę, miała ukończone 18 lat, posiadała pełnię praw cywilnych, czyli nie była karana, oraz miała pełną zdolność do czynności prawnych. Konieczne jest także posiadanie zaświadczenia z gminy o zameldowaniu. Ponadto dla prowadzenia działalności wymagane jest utworzenie odrębnego rachunku bankowego.

Warunkiem utworzenia firmy jest też posiadanie lokalu odpowiedniego do prowadzenia danego rodzaju działalności gospodarczej, przy czym firma może mieć siedzibę w mieszkaniu przedsiębiorcy.

https://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/889...y_w_belgii.html

Nie ma nic o wymogu posiadania jakiś kursów czy też wykształcenia :)

A więc na dobrą sprawę firmę może zarejestrować każdy obywatel UE który ma skończone 18 lat, jest zameldowany na terenie Belgii i nie jest karany :P

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

_MaStErCoBrA_, jeżeli chcesz się brać za biznes to najpierw zapoznaj się z prawem panującym w danym kraju :D

zadzwonie do urzedu i zapytam.
Nawet nie musisz dzwonić ;) Google prawdę Ci powie ;)

A kursy to zapewne tak jak wspomniał CashNet, tyczą się jakiś unijnych dotacji ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

A jednak wymagaja "wiedzy podstawowej zarzadzania firmom" czyli trzeba zrobic jakis kurs, zobaczcie na stronie:

https://www.unizo.be/starters/viewobj.jsp?id=4088

translatorem przejedzcie to sie jakos skapniecie co pisze chociaz to logiczne bo sa wymienione zawody ktore nie wymagaja posiadania tej wiedzy/kursu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności