Skocz do zawartości

Nowa podstrona - czy to bezpieczne?

RybakWedka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam dział z grami do pobrania. I chce zrobić jak na większości stronach z downloadem czyli:

Podstrona z GRĄ np. https://www.moja-strona.pl/gra-heroes.php na tej podstronie znajduje sie opis gry i screen

i po kliknieciu: "pobierz grę" przekierowanie na stronę: https://www.moja-strona.pl/pobierz-gra-heroes.php i na tej podstronie na samej górze chce aby widniała treść:

Wkrótce rozpocznie się pobieranie. Jeśli jednak pobieranie nie rozpoczęło się kliknij na ten link (bezpośredni link do downloadu).

Zaraz pod tym tekstem chce aby była treść czyli opis gry taki sam oczywiście jak znajdujący się w wyżej wymienionym pierwszym linku. Mój problem polega na tym że ta nowa podstrona będzie identyczna jak poprzednia tylko z automatycznym pobieraniem pliku, więc Google zapewne zdefiniuje to jako duplicate content... Więc myślę żeby te podstrony czyli te z drugiego linka (nowe z automatycznym pobieraniem) zrobić NOFOLLOW co o tym myślicie? czy to najlepsze wyjście? bardzo proszę o porady.

z góry bardzo dziękuje.

; ]

google dopuszcza powielanie tekstu w obrebie tej samej domeny.

musisz wtedy tylko oznaczyć taka stronę i "powiedzieć" googlowi, która strona jest podstawowa.

robisz to poprzez użycie "canonical",

czyli na stronie https://www.moja-strona.pl/pobierz-gra-heroes.php umieszczasz:

<link rel="canonical" href="gra-heroes.php" />

Zapraszam na Crossweb.pl - wszystie ciekawe barcampy i konferencje w jedym miejscu.

no co się stanie?

Chodzi mi o to żeby strony z opisem nie spadły w wynikach z tego powodu :-/

"Najlepiej zablokuj dostęp w pliku robots.txt. "

tych podstron będzie ponad 1000 i co mam każdą dodać do robots.txt, a pozniej co dodam jakas gre to dodawac nowy url do robots.txt ? ? troszke bez sensu.

; ]

META NAME=”robots” CONTENT=”noindex”

Z tym znacznikiem Googlebot nie będzie indeksować strony internetowej

META NAME=”robots” CONTENT=”noarchive”

Z tym znacznikiem Google nie będzie prowadzić zarchiwizowanych kopii strony.

Takie coś po prostu wstawie w te nowe strony co Wy na to ??? wypowiedzcie sie i dajcie jakąś opienie.... proszę i z góry dziękuje

myśle ze ok - ale chciałbym jakiegos potwierdzenia.

; ]

• 2 tygodnie później...

Zrób normalny odnośnik, daj dla niego nofollow.

Jeżeli strony z pobieraniem będą miały adresy typu:

pobierz-abc.html

pobierz-xyz.html

to w robots.txt daj

User-agent: Mediapartners-Google
Allow: /

User-agent: *
Disallow: /pobierz-*

Metody POST powinno używać się kiedy zmienione zostają dane(np. edycja lub usunięcie), w tym przypadku jest to niepotrzebne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności