Skocz do zawartości

Zmiana algorytmu?

Rekomendowane odpowiedzi

Na pozycjonowanie patrzę z perspektywy mojej branży (fotografia), fraza trudna, ale ja nie o tym chciałem. Jeszcze jakiś miesiąc temu kiedy wyszukiwałem frazy fotografia ślubna wyników było około 2,200,000 chwila później było to 1,700,000 teraz to jest niespełna 498,000 jakie mogą być tego powody. Jedyny racjonalny dla mnie to zmiana algorytmu, może nie całkowita ale jego optymalizacja. Jak dla mnie świadczy o tym też fakt dużych ruchów w wynikach. Nastąpiłą taka mała rewolucja w ostatnich miesiącach, wśród wyników wyszukiwania na podaną frazę.

NIe wiem jak jest z innymi branżami.

Najtrudniej nauczyć się że nawet głupiec ma czasami rację (Winston Churchill)

fotografia

hochzeitsfotograf berlin

Nie wiem czy rewolucja jest właściwym określeniem. Google cały czas pracuje nad swoimi algorytmami i wiele wyników się zmienia. Jakiś czas temu obserwowaliśmy znaczny wzrost PR po jago update potem znaczny spadek, a teraz kolejny wzrost itd....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Przeprosiny dla @'Jaskólski Photography' nie jest tak jak pisałem przed chwilą...

:D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Sam zauważyłem to na wielu frazach, na które pozycjonuję. Liczba wyników spadła na niektórych nawet o 50mln. Nie ma to jednak żadnego znaczenia w pozycjonowaniu.

P.S. Firmy zajmujące się "pozycjonowaniem", które brały pod uwagę ilość wyników w Google jako główny czynnik w wyliczaniu trudności frazy i kosztu jej pozycjonowania, będą pozycjonowały chyba za 5zł teraz :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności