Skocz do zawartości

Poleciała w kosmos

Namo

Rekomendowane odpowiedzi

O co chodzi z www.pachnidelko.pl? Stara domena, w pierwszych dwudziestkach pod słowa "kosmetyki" "perfumy". Była pusta przez rok z napisem "Strona w budowie" i miała dobre pozycje. Dbałem żeby linków jej nie brakło.

Od czasy gdy uruchomiłem w niej sklep poleciała. Macie jakieś pomysły o co chodzi?

Linki zostały ale sklep wypadałoby zoptymalizować pod frazy, na których Ci zależy. Optymalizacja strony może znacznie wpłynąć na pozycje. Zoptymalizuj stronę i czekaj. Wszystko powinno wrócić do normy. Możesz też podlinkować kilka podstron, żeby linkowanie wyglądało bardziej naturalnie.

A może to przez przekierowanie.

Domenę pachnidelko.pl mam od roku. Wcześniej był tam sklep z kosmetykami. Na czas budowy sklepu miałem domenę pachnidelko.eu. Po jakimś czasie google zaczęło ja indeksować. Zrobiłem przekierowanie 301 z .eu na .pl żeby usunęło z indeksu tą nic nie wartą domenę.

Może to przez nią straciłem wcześniejsze pozycje bo zgodnie z zasadą przekierowania 301 to nowa domena (.pl) dostała przywileje i pozycje starej (.eu)

Dobrze myślę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności