Skocz do zawartości

pozycjonowanie - kupic to?

freesamen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam swoją strone, i codziennie dodaje zmudnie ją do kilku katalogow, w celu lepszego rozpoznania przez wyszukiwarki mojej strony.

mam pytanie czy warto inwestowac w cos takiego:

https://www.allegro.pl/show_item.php?item=8...a%3E.%3C%2Fi%3E

jest to aukcja na allegro, ktora teoretycznie odwala taka robote, jaka ja wykonuje zmudnie dodajac do katalogow.

i teraz warto kupic takie cos?

lub jesli nie warto to tez drugie pytanie czy ma sens takie dodawanie do katalogow jak ja to robie, czy szkoda na to czasu (bo na prawde nie malo to czasu wymaga, znalezienie odpowiedniego katalogu wpisanie wszystkich danych i dodanie strony)

Jeśli chcesz linkować stronę pod zaplecze niższej kat. to warto. Jeśli stronę którą pozycjonujesz to nie. Poczytaj trochę forum na temat addera i do jakich rzeczy się go używa. Jeśli nie chcesz sam katalogować ręcznie to jedynym rozwiązaniem moim zdaniem będzie zlecić komuś ręczne katalogowanie. (zapraszam na prv)

Darmowy katalog stron internetowych Katalog stron - Jogurcik

nie ma sensu tego kupować. Strata 15pln. Mało tego, że dodajesz do katalogów to polecił bym Ci podlinkować takie wpisy bo 3/4 z nich nigdy nie będzie zaindeksowanych. Jak Ci się nie chce katalogować to zleć jakieś osobie. Ogłoszeń dużo na forum.

a mam jeszcze pytanie

czym sie rozni to ze wpisze recznie, niz np polece sie temu:

https://www.seo.webxl.pl/automatyczne-katalogowanie-stron

ta i ta medota bede mial wiecej linkow zewnetrznych do swojej strony, jednak google rozrozni czy to sam dopisywalem czy np kupilem cos takiego?

Przy ręcznym katalogowaniu wszystko robisz manualnie ... na wszystko masz wpływ ... więc jeżeli posiadasz odpowiednią wiedzę i umiejętności panujesz nad tym co robisz:

- wybierzesz katalogi ... dodasz lub odrzucisz któreś z nich w każdej chwili,

- zmieniasz tytuły i opisy wpisów w zależności od potrzeb, tego co chcesz osiągnąć, w zależności od katalogu,

- itd.

Wielkim + ręcznego katalogowania jest właśnie możliwość pisania w każdym katalogu różnego wpisu ... więc każdy wpis może być unikalny ... unikalny dla Google to dobry wpis :)

Mówiąc wprost nic nie ogranicza Twoich możliwości i inwencji twórczej B) ... przy automatycznym katalogowaniu musisz się odnaleźć w pewnych granicach.

Pozdrawiam :)

katalogujac recznie dodasz strone do wlasciwej kategorii, wpiszesz capche i masz duze prawdopodobienstwo ze moderator dobrego katalogu ja zaakceptuje - bo skoro juz poswieca swoj czas na moderacje to ogolnie dba aby ten katalog byl cos wart

automatem dodaje sie do katalogow niezabezpieczonych przed automatami, a nie trudno sie domyslic co dzieje sie z takimi katalogami, forami, ksiegami gosci itd...

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Najlepiej kup jakiś program wspomagający, dobrze go skonfiguruj i rób dalej Swoje. Jeżeli chcesz zlecić to nie za 15 zł. Tylko za > 200 zł, ręczne katalogowanie z codziennymi raportami.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

..

mam pytanie czy warto inwestowac w cos takiego:

https://www.allegro.pl/show_item.php?item=8...a%3E.%3C%2Fi%3E

jest to aukcja na allegro, ktora teoretycznie odwala taka robote, jaka ja wykonuje zmudnie dodajac do katalogow.

i teraz warto kupic takie cos?

...

Warto pod warunkiem że płatnośc będzie po wykonanej robicie a nie przed

Marketing internetowy dla firm

Warto pod warunkiem że płatnośc będzie po wykonanej robicie a nie przed

To jest sensowne, ale ryzykowne. Wykonawca może się pośpieszyć i np dodać w 3 dni do tych 20 tys. katalogów, aby szybciej otrzymać zapłatę.

Generalnie ja odradzam używanie takiego automatu. Może i żmudne takie dodawanie ręczne, ale masz pełną kontrolę nad tym co robisz. Jeśli uważasz, że marnujesz swój czas i w tym czasie robiąc co innego możesz zarobić więcej, zlec to komuś z codziennymi raportami.

e-weblink uznałem za najgorszy system wymiany linków

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności