Skocz do zawartości

Czy mozna swoją domenę trzymać poniżej jakiejś pozycji? tylko tak lub nie :)

Batgraf

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Mam takie pytanie jak w temacie - czy jeśli jestem właścicielem domeny, mogę tak ustawić, żeby nie była wyżej niż np 50 pozycja w Google na określone zapytanie?

Sprawa dotyczy pierdołki- mam domeną u kogoś, kto rejestruje domeny w Hurtowym Rejestrze Domen czy jakoś tak hrd.pl

Ja płacę jemu, on zarejestrował domenę, ale chyba ma "Wyższe" prawa ode mnie.

Do wiosny poprzedniego roku, robił mi stronę on. Potem zacząłem robić sam i jak na jedną z fraz strona była w pierwszej 10, tak poleciała z dnia na dzień - poniżej 100, czasem niżej.

Nie dawno dogadałem się z nim, że on nadal będzie robił stronę. Wszystko oczywiście chodzi o pieniądze - muszę mu za to płacić, choć wolałem sam.

I co? w ciągu dwóch (sic!) dni, domena wróciła na poprzednią - idealnie tą samą pozycję.

Powiedzcie mi mądrzy ludzie :) Czy jest możliwe, żeby mając dostęp do domeny mógł ją wsadzić w jakiś filtr, żeby nie wyskakiwała powyzej np 100 pozycji?

Dzięki z góry. Nie chce tutoriala, jak to zrobić, ale potrzebna mi rzeczowa i wiążąca odpowiedź.

nie będę się powoływał na nikogo, ale jeśli to możliwe, żeby tak zrobił, poproszę o authinfo i wrzucę sam gdziekolwiek.

Dzieki :beksa:

Czy jest możliwe, żeby mając dostęp do domeny mógł ją wsadzić w jakiś filtr, żeby nie wyskakiwała powyzej np 100 pozycji?

Nie. Bardziej wygląda na sytuację w której osoba ta odpięła Cię od swojego zaplecza (pozbawiła wartościowych linków), po czym podpięła z powrotem.

Ew. strona jest w filtrze a on tylko przekierowanie zrobił - adres strony jest dokładnie ten sam ?

Niemożliwe ... najprawdopodobniej masz do czynienia z dziwnym zbiegiem okoliczności :) Wszystko co się robi, żeby podnieść stronę w rankingu musi być przetworzone przez Google - zaktualizowane - nim będzie miało wpływ na rankingi ... same aktualizacje Google trudno przewidzieć - można się postarać trochę ją przyspieszyć, ale różnie z nimi bywa - dzień, tydzień lub kilka tygodni ...

Dziwny zbieg okoliczności (zmiana DataCenter / aktualizacja dla danej frazy / itd.) ... powodów może być dużo, ale żaden z nich nie jest powiązany z wpłynięciem na Google ... nie w dwa dni.

Pozdrawiam :)

Nie można z dnia na dzień wsadzać stronę w filrt i ją wyciągać.

Gość pewnie odpiął są od swojego zaplecza tak jak napisał przedmówca.

Zabieraj od niego domenę i rób swoje zaplecze, wymieniaj się linkami, pisz artykuły do precli, dodawaj do katalogów, stopek na forum, wrzuć w system wymiany linków. Jak fraza łatwa to szybko osiągniesz dobry wynik.

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

Zbieg okoliczności, za krótki czasy pomiędzy rozmowami, a zmianą pozycji. Jednak jeżeli czujesz się w jakikolwiek sposób szantażowany to zacznij robić Swoją drugą stronę, tak dla własnego bezpieczeństwa. Poza tym jak za coś płacisz to spisz umowę i niech ona opisuje na jakich warunkach jest wykonywana usługa.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Czy jest możliwe, żeby mając dostęp do domeny mógł ją wsadzić w jakiś filtr, żeby nie wyskakiwała powyzej np 100 pozycji?

Nie. Bardziej wygląda na sytuację w której osoba ta odpięła Cię od swojego zaplecza (pozbawiła wartościowych linków), po czym podpięła z powrotem.

Ew. strona jest w filtrze a on tylko przekierowanie zrobił - adres strony jest dokładnie ten sam ?

Tak, adres jest ten sam

Niemożliwe ... najprawdopodobniej masz do czynienia z dziwnym zbiegiem okoliczności :( Wszystko co się robi, żeby podnieść stronę w rankingu musi być przetworzone przez Google - zaktualizowane - nim będzie miało wpływ na rankingi ... same aktualizacje Google trudno przewidzieć - można się postarać trochę ją przyspieszyć, ale różnie z nimi bywa - dzień, tydzień lub kilka tygodni ...

Dziwny zbieg okoliczności (zmiana DataCenter / aktualizacja dla danej frazy / itd.) ... powodów może być dużo, ale żaden z nich nie jest powiązany z wpłynięciem na Google ... nie w dwa dni.

Pozdrawiam B)

1. Miałem ją w narzędziarz dla webmasterów w google i widziałem, że była prośba o aktualizacje jakoś 20, a sytuacja zmieniła się tak:

seon.jpg

Podsumowując - dziękuję wszystkim, którzy się wypowiedzieli. Chciałem właśnie wiedzieć czy jest mozliwy filtr z jego strony lub inne działanie, żeby obnizyć pozycję, czy nie.

Faktycznie, zrobie w ten sposób, ze zacznę tworzyć zaplecze. Oj, tylko jak do tego się zabrac :)

Robię strony i są różne tematycznie. ta strona jest akurat - turystyczna :) czyli chyba nr dwa w najtrudnieszych frazach.

Czy dostanę wiarygodną odpowiedź, co robić, żeby stworzyć dobre zaplecze? :) Oczywiscie rozumiem, ze nie powie mi nikt konkretnie, bo po pierwsze - nawet nie chcę prosić o gotowce, a po drugie - wtedy juz by ten sposób nie działał, skoro wiele osób z niego korzysta.

Ale - takie wskazówki - zaplecze, precle, seoadder, czy Sprytne katalogowanie (mam wykupione licencje) będa dla mnie bardzo cenne. mam tez dwa serwery na home, jeden na nazwie, ale zawsze można jeszcze otworzyć nainnych serwerach, bo chyba potrzebne jest różne ip.

I jeszcze raz dzięki za rozwianie wątpliwości. Domenę jednak zabiorę od niego i tu nie chodzi o pieniądze, a o podejscie

Podsumowując - dziękuję wszystkim, którzy się wypowiedzieli. Chciałem właśnie wiedzieć czy jest mozliwy filtr z jego strony lub inne działanie, żeby obnizyć pozycję, czy nie.

Podsumowując jest to możliwe w dodatku można to bardzo łatwo wykonać.

Proszę bardzo ... jak przeczytasz i będziesz miał wątpliwości - pytaj ... po to jest forum żeby się wymieniać wiedzą i doświadczeniami :)

Pozdrawiam B)

Dzięki :) Jak rozumiem - cenna wiedza ogólna, a wiedzę tajemną nabywa się z wiekiem, a bardziej, doświadczeniem :)

A z polecanych - warto bawić się wymiana linków, kupowanie itp? Słyszałem/czytałem, ze banana google daje za takie coś? (sorki jak pytanie naiwne) i które są warte polecenia (typu linkologia itp)

I to juz ostatnie pytanie :] Tymczasem idę poczytać :(

Co do SWli się nie wypowiem negatywnie ... bo tutaj straszy ... wystarczy jedno zdanie i się pojawia Ciemna Strona Mocy :(

Ale zamiast tego zacytuję Google:

Nie bierz udziału w programach wymiany linków służących rzekomo poprawie pozycji witryn w wynikach wyszukiwania lub w rankingu PageRank. W szczególności unikaj linków do spamerów sieciowych i witryn ze ,,złych okolic sieci", ponieważ może to pogorszyć pozycję w rankingu.
... źródło

Jeżeli coś robić to umiejętnie ... i zawsze lepiej iść w jakość niż tworzyć strony masowo z nastawieniem, że nim trzeba będzie przedłużyć domenę serwis załapie bana :)

Pozdrawiam :)

P.S. Wizja Google odnośnie Programy wymiany linków :)

Ja mialem tak z jedna swoja domenka, na pewna fraze ok. 30-40 miejsca. Dowalalem z 15 000pkt z weblinka i wpadala na 1 miejsce. Jak zdjalem po 2 dniach spadala na stara pozycje, a jak powtornie dopalilem Weblinkiem to wracala w przeciagu 2 dni na 1 miejsce. Fraza byla malo konkurencyjna. Wada taka, ze domena po miesiacu dostala bana jak tak przywalalem linkami :P

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności