Skocz do zawartości

Czy to czkawka jakaś?

slawek1818

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym ją wyłączył ... zresztą obydwie, to Kto jest online w zupełności wystarczy ... z dwóch powodów:

01. źle to wygląda - wydłuża stronę i jest naprawdę zbędne ... kto to będzie studiował ;)

02. linki wewnątrz serwisu powinny kierować do ważnych treści, tak żeby rot mógł te właśnie treści indeksować priorytetowo ... im mniej zbędnych linków tym szybciej bot zacznie indeksować te, które pomogą nam w osiągnięciu lepszych statystyk (PR | pozycji | odwiedzin | itd.) :)

PR jest wyznacznikiem jakości serwisu, dla Google oczywiście ... a Google wychodzi z założenia, że strony się powinno robić tak, aby były (1) jak najbardziej przyjazne w użytkowaniu przez Internautów oraz (2) żeby zawierały dużo wartościowej i unikalnej treści ... na to (1) masz wpływ i jeżeli powodem obniżenia PR była ta farma linków to jej usunięcie powinno poskutkować przywróceniem PR przy kolejnej aktualizacji :)

Pozdrawiam B)

Witam mam podobny problem.

moja strona ma prawie 4 lata

jej PR od poczatku wacha sie w przedziale 2-4.

Po ostatnim update dostałem 3.

W nocy z czwartku na piątek robiłem Update strony.

Rano wchodzę a na pasku googla świeci mi PR1:(

sprawdzam wszelkimi narzędziami i wywala PR1.

mypagerank pokazuje fake PR:(

nie wiedziałem że google zmienia PR poza UPDATE:(

strona to www.koksy.eu

Kiedyś Google zmieniało PR raz na kwartał / raz na pół roku ... teraz różnie bywa - nie ma reguły - po prostu czasami jest UpDate PR i już :)

A teraz trochę informacji:

- data rejestracji koksy.eu = 8 maja 2006

- ilość linków zewnętrznych = 440 :)

- site serwisu = 167

Przy takich statystykach PR=1 (jak na moje oko prawdziwy) nie jest niczym niezwykłym (mało linków i na dodatek 3/4 z jednego serwisu - programy.57.pl) ... tak ma być i tak jest po aktualizacji ... musisz zdobywać więcej unikalnych linków z wysokim PR żeby podnieść swój B)

Pozdrawiam ;)

tak tylko wcześniej było na link:www... zaindexowane linki z stron tematycznych u.waw.pl silownia24.pl.

nie wiem czy problemy na mnie nie zeszły z serwisy www.e-kulturystyka.pl jakieś6 miesięcy temu zaczeły się problemy google z 2 miejsc pozwalał mnie na 4-5 na interesujące frazy. w czasie tej wymiany obie strony mialy PR3.

Niestety autor strony trochę zaniedbał strone i wdarł mu się na jakiś robal na strone i dowalił 250 linków wychodzących (wiagry itp) które były schowane pod JPG i nie były widoczne. Czy możliwe że google jakoś połączyło nasze strony?

z tego co widzę w narzędziach e-kulturystyka pl nie dostała bana i im Pr spadło z 3 na 2 a mi sie oberwało strasznie.

wiem ze teraz mam tragiczną ilość linków ale google od jakiegoś roku z 780 wycina mnie co update o 40% ;)

"- ilość linków zewnętrznych = 440!!" gdzie one sa ja widzę 13:(

Możliwe, że w przeszłości strona była lepiej linkowana ... z większej ilości serwisów - tak jak piszesz ... ale niestety nic nie trwa wiecznie, to się też tyczy linków i znaczy tylko tyle, że np. katalogi prędzej czy później albo usuną Twój link albo same znikną, co na jedno wychodzi :) Twój serwis jest zdecydowanie zbyt słabo promowany i stąd taki a nie inny PR (tak obstawiam, może kto inny będzie miał inne zdanie) ;)

Co do złego sąsiedztwa ... bo o czymś takim mowa:

Nie bierz udziału w programach wymiany linków służących rzekomo poprawie pozycji witryn w wynikach wyszukiwania lub w rankingu PageRank. W szczególności unikaj linków do spamerów sieciowych i witryn ze ,,złych okolic sieci", ponieważ może to pogorszyć pozycję w rankingu.
... źródło

Pozdrawiam B)

P.S.

"- ilość linków zewnętrznych = 440!!" gdzie one sa ja widzę 13:(
Bo pewnie sprawdzasz przy pomocy operatora link: w Google, który nie pokazuje wszystkich :( Możesz skorzystać z tej stronki www.backlinkwatch.com wystarczy, że wpiszesz swoją domenę, tj. https://koksy.eu

Racja mój błąd ... inne wyniki dla www inne dla adresu bez www ... czyli

2140 - z www

440 - bez www

......................

2580 łącznie niestety nadal niewielka różnorodność serwisów z których pochodzą linki ;)

Nie chodzi o różnorodność tematyczną tylko z niewielu serwisów masz te linki :)

Pozdrawiam B)

P.S. Zapomniałem o jednym ... strona się wyświetla pod adresem https://koksy.eu/ a nie https://www.koksy.eu/ (nie jest automatycznie przerzucana na z www) ... więc te 2140 linków które prowadzą do adresu z www może być błędnie rozpatrywana przez Google :( Najlepiej jest zrobić przekierowanie w pliku .htaccess na serwerze żeby szło z i bez www :

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^przyklad.pl
RewriteRule (.*) https://www.przyklad.pl/$1 [R=301,L]

witam

z zmiana Pr juz sie pogodziłem ale google znowu sie na mnie obraziło.

teraz od 23listopada(od updata strony)nie indexuje mi nowej wersji strony.

pomijajac ze wszystkie strony na których mam linka maja kopie zapasowe najpuzniej z 1grudnia.

dodatkowo w ostatnich dniach zakupiłem 3 dosyc solidne linki pr4 a robota jak nie bylo u mnie na stronie tak niema:(

to już moja 2 stronka z PR0 wiek 2miesiace jest przynajmniej raz tyg odwiedzana przez bota:(

Ktoś ma pomysł dlaczego wielki brat sie na mnie obraził;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności