Skocz do zawartości

Co dalej? / Web Adderek

pmrozik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszytkich!

Jestem nowy w temacie SEO, ale sam temat mnie bardzo bawi w pozytywnym tego słowa znaczeniu.

Pod koniec października założyłem nową stronkę swojej działalności. Plan był troszeczke inny, zarówno odnośnie strony jak i SEO, ale byłem zmuszony do zrobienia wszystkiego szybciej niż zamierzałem i w tej chwili cały czas staram się wprowadzić poprawki.

A więc jestem tutaj żeby nauczyć się więcej o optymalizacji stron, żeby dowiedzieć się czegoś o swoich dotychczasowych staraniach od bardziej doświadczonych użytkowników, żeby dowiedzieć się o Web Adderku ponieważ mam z nim pewien problem, i spytać o literaturę SEO. A więc zaczynamy:

1. Udało mi się wypozycjonować stronę na następujących miejscach przy danych słowach kluczowych:

z tych lepszych:

angielski dla pilotów: 13

lekcje angielskiego: 11

indywidualne lekcje angielskiego: 3

z tych gorszych:

angielski z dojazdem: 126

angielski z dojazdem warszawa: 80

PageRank: 1

Co sugerujecie żebym zrobił by podnieść ranking angielskiego z dojazdem i jak wspiąc się na samą góre przy lekcjach angielskiego i przy indywidualnych lekcjach angielskiego?

2.Sugestie co do narzędzi/metod

W tej chwili korzystam z następujących narzędzi:

a. Google Analytics

b. Google Webmaster Tools

c. SeoToolbar

d. Adderek WebMini (nie działający)

Czy jest jeszcze coś z czego powinienem korzystać?

3. Adderek WebMini

Adderek sam nie daje rady ściągnąć tagów z mojej strony, a ręczne wpisy też nie dają żadnego efektu.

Dostaję takiego maila:

Niekompletne dane dla wpisu

Witaj edutainment,

Nie powiodła się próba pobrania danych META ze strony https://www.edutainment.pl co uniemożliwia dodawanie jej do naszych katalogów. Proszę sprawdzić poprawność dodanego wpisu oraz znaczników META na podanej stronie.

Pozdrawiamy,e-Weblink.com

Stało się to już dwa razy.

Ale właściwie to nie jestem (jeszcze) przekonany co do tego Adderka. Czytałem już kilka postów na tej stronie i ponieważ jestem raczej za technikami White Hat SEO - nie wiem właściwie gdzie ten adderek doda moją strone i obawiam się bana ze strony Google.

Jak narazie przy kilku linkach i troche bawienia się z samą treścią stronki bez wygórowanych nakładów pracy interesujące mnie słowa kluczowe są dosyć wysoko. Przydałoby się wyżej, wiadomo, ale nie chcę tego zepsuć. Stawiam zawsze na jakość a nie ilość.

Jaka jest Wasza opinia?

4. Książki

Czy warto kupić książki takie jak "Marketing z Google" lub "SEO, Biblia"? Pytanie do tych którzy te książki już czytali. Inne ciekawe pozycje też mile widziane.

Dzięki z góry.

Paweł

...

3. Adderek WebMini

...

Adderek sam nie daje rady ściągnąć tagów z mojej strony, a ręczne wpisy też nie dają żadnego efektu.

a/ albo odwróć sobie kolejnośc meta w stronie tzn pierwsze daj name="keywords" a drugie daj name="description"

b/ albo co bardziej ci polecam zdeklaruj sobie własne opisy w adderku webmini poprzez edycje wpisu https://www.forum.e-weblink.com//adderek-we...isow-w-adderku/

....

Czytałem już kilka postów na tej stronie i ponieważ jestem raczej za technikami White Hat SEO

...

Techniki White Hat SEO kończą się na umieszczaniu coraz wiekszej ilości artykułów na swojej stronie i czekaniu aż inni zaczną ją linkować z podziwu

Marketing internetowy dla firm

Tak jak mowi Xann - jak jestes za White hat SEO to zostaniesz tam gdzie teraz jestes :P Obecnie to praktycznie wszystko jest black hat :piwo:

A zeby podniesc pozycje prosta rada - musisz zdobyc jak najwiecej linkow. Dodawaj strone do katalogow, precli, korzystaj z swl'i i kombinuj gdzie tu jeszcze mozna link zdobyc ;)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Tak jak mowi Xann - jak jestes za White hat SEO to zostaniesz tam gdzie teraz jestes :P Obecnie to praktycznie wszystko jest black hat ;)

A zeby podniesc pozycje prosta rada - musisz zdobyc jak najwiecej linkow. Dodawaj strone do katalogow, precli, korzystaj z swl'i i kombinuj gdzie tu jeszcze mozna link zdobyc :P

Rozumiem. Ogólnie po prostu nie lubię śmieci :piwo: Więc co mi dadzą linki ze stron mało popularnych?

Widze, ze malo wiesz o SEO. Najprosciej mowiac linki sa jak glosy internautow na Twoja strone - ich wiecej ich masz tym wyezej bedzie Twoja strona w wynikach. Oczywiscie najlepiej miec linki z duzych, dobrych serwisow, ale o takie trudno, wiec mozna miec tysiace linkow ze 'smieciowatych' stron i to czesto wystarcza.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Słowo angielski z dojazdem, występuje tylko raz na głównej stronie. Zrób osobną stronę poświęconą temu słowu kluczowemu i ją pozycjonuj.

Linki to linki, każdy jest ważny tylko np. 1 dobry może zastąpić 1000 śmieciowych, ale 10 tyś śmieciowych będzie więcej niż 1 dobry :piwo: Oczywiście pamiętaj, że nie możesz walnąć 10 tyś linków na swoją stronę bo masz ich obecnie 8 i skończyłbyś z filtrem.

Z tego co piszesz, dobrze będzie jak przeczytasz te książki, ugruntuje to Twoje podstawy.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

d. Adderek WebMini (nie działający)

działa, działa

Ale właściwie to nie jestem (jeszcze) przekonany co do tego Adderka. Czytałem już kilka postów na tej stronie i ponieważ jestem raczej za technikami White Hat SEO - nie wiem właściwie gdzie ten adderek doda moją strone i obawiam się bana ze strony Google.

Jaka jest Wasza opinia?

Opinia dobra, krzywdy ci nie zrobi pomoc moze

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Oczywiście jestem początkujący, dlatego i tu jestem :good: Myślałem jednak, że tysiące linków śmieciowych będzie miało dokładnie odwrotny efekt.

Xann - wpisałem wszystko ręcznie i mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku. Ustawiłem na jeden wpis dziennie, ponieważ nie wiem na ile mogę sobie pozwolić żeby nie skończyć z filtrem.

Bartek Damek - W najbliższym czasie zrobię stronkę o której wspomniałeś. Dzięki.

Carnagge - Z tego co mówicie razem z Xannem, czas zmienić kapelusz. Rozmiem że wszystkie chwyty dozwolone na pograniczu filtra. Ale bez przesady, nie mógł bym zrobić czegoś takiego jak tu.

Pozdrawiam.

Cóż, sam pozycjonuję własną stronę (jestem między innymi tłumaczem języka niemieckiego) na różne tematyczne dla mnie frazy. Konkurencja w nauce języka jest może trochę mniejsza jak przy tłumaczeniach, ale to co koledzy piszą jest jak najbardziej prawdą. Samym White Hat to można sobie co najwyżej na waciki zarobić.

Przede wszystkim, oprócz linków, liczy się konsekwencja w ich zdobywaniu. Ja sobie raz przerwę w linkowaniu zrobiłem, to trudno mi było powrócić na "premiowane" pozycje. Tak więc, wytrwałości ;]

Oferuję usługi SEO w zakresie j. niemieckiego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności