Skocz do zawartości

Jeden serwis kilka domen i pozycjonowanie

sh0tek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Bez zbędnych opisów.

Posiadam kilka domen dla jednego serwisu, jak to się ma do pozycjonowania.

Głównie pozycjonowałem jedną główną domenę.

Wszystkie domeny prowadzą do tego samego adresu, można to jakoś inaczej wykorzystać żeby coś na tym zyskać ?

Ma sens pozycjonowanie tego samego serwisu pod innymi domenami ?

Co ewentualnie stworzyć pod innymi domenami żeby sobie pomóc ;)

Tylko na mnie nie krzyczcie :)

Witam.

Bez zbędnych opisów.

Posiadam kilka domen dla jednego serwisu, jak to się ma do pozycjonowania.

Głównie pozycjonowałem jedną główną domenę.

Wszystkie domeny prowadzą do tego samego adresu, można to jakoś inaczej wykorzystać żeby coś na tym zyskać ?

Ma sens pozycjonowanie tego samego serwisu pod innymi domenami ?

Co ewentualnie stworzyć pod innymi domenami żeby sobie pomóc :piwo:

Tylko na mnie nie krzyczcie ;)

rózne domeny ta sama treść ??

głowna strona to www.costam.pl

inne domeny to

www.super-costam.info

www.mega-costam.eu

(przykłady)

wszystkie prowadzą do jednego serwera gdzie stoi strona, ale mogę to zmienić pytanie co i jak zrobić

tzn wszystkie przekierowywuja w tym momencie na www.costam.pl

1) Duplicate content.

2) Może być kilka domen wskazujących na jeden serwis, ale z ustawionym przekierowaniem, a nie ten sam content na wielu domenach.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

hm nie no jest przekierowanie zdaje sie....

wpisujac inny adres i tak otwiera sie pierwsza domena

ale tamte domeny nie są wypozycjonowane wiec nie pojawiają sie w google ( pewnie się pojawiają ale gdzieś na szarym końcu )

mogę je normalnie pozycjonować ?

Zrób 301 na główną domenę, jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś. Jak będziesz miał jakiś pomysł na stworzenie serwisów zapleczowych to wtedy możesz wykorzystać te domeny.

Z zaplecza możesz na nich zbudować strony tematyczne i za ich pomocą pozycjonować stronę główną.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Więc twój szef lubi pieniądze w błoto wyrzucać, albo wydaje mu się że się zna :P

Kilka domen do jednego serwisu zdaje egzamin gdy użytkownicy mogą przypadkiem wpisywać inne adresy, niż ten docelowy.

Np masz domenę firmabudowlana.pl

Wtedy np wykupujesz inne domeny takie jak: firma-budowlana.pl ; firmabudowlana.com ; firma-budowlana.com itp

Oczywiście do pozycjonowania się to ma nijak.

Jedynym rozwiązaniem jest stworzyć jakieś strony o podobnej tematyce na tych domenach, które wykupiłeś, i linkować stronę docelową.

Pamiętaj że musisz te strony także katalogować, preclować, żeby to miało moc pozycjonowania.

Pozdrawiam.

szef sobie wymyslil zeby kupic domeny... kupil i z nich nie korzysta, w sumie tak czy siak maja byc powiazane z jedna firma

to ja sie was pytam co zrobić żeby miec z tego korzysci :P jakbym wiedzial co robic to bym juz dawno to zrobil

teraz szef musi wymyślić jakaś promocyjną treść na te domeny żeby służyły jako small zaplecze

Fotografia panoramiczna - blog PR=2 - masz artykuł o fotografii opublikuj go !!

moderowany ogólnotematyczny www.allseo.pl-

Artykuły do przedruku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności