Skocz do zawartości

Włam wirus ruski iframe

AdamAGP#

Rekomendowane odpowiedzi

No na mnie też przyszła kolej "ta strona może spowodować bla bla", kiedyś widziałem jakiś skaner online, który skanował strony, tylko tera nie mogę tego znaleźć. Kojarzycie może coś takiego?

Najgorsze, że sobie ją z rozpędu otworzyłem jak tam był ten iframe - włączyłem z filezilli edycje - a to był html więc otwarło w FF :) a nie w edytorze. Skanuje Avirą teraz i Mks online, na razie nic mi nie wykryło, ale może gdzieś siedzieć, kasperski online coś nie działa na razie. Infekcja chyba była z innego komputera, gdzie miałem hasło do ftp w TC do tej jednej strony, ehh sam sobie winny jestem.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

nietestowana wyszło, że zaplanowane, ale strona jest na subdomenie, a on tam domenę chyba skanuje, bo wyświetla informacje o domenie, subdomeny też przeskanuje?

Najbardzije się boję, że mi się to dziadostwo teraz na kompie zainstalowało jak to otwarłem i nie wiem czym tego szukać, bo z tego co pisaliście to większość antywirów nie znajduje.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Webbest.eu

iframe - miałem to paskudztwo na wiosne narobiło spustoszenia poważnego nie na kompie a na stronach.

Nic mi nie potrafiło go znaleźć jedynie Kaspersky - dlatego mam licencje na rok ;)

A więc ja musiałem zmienić na swoich 28 stronkach hasła po FTP bo choć komp był czysty na indexach na dole miałem na stronach linki do wiagry. Samo się dogrywało. Po zmianie mam do obecnej chwili spokój od tamtej pory hasła mam z zeszycie a nie na kompie....

AdamAGP# nie dokończyłem ale co mi tam https://tosiek.pl/utf-8-bom-remove-html-iframe/ . Na razie prostackie ale szuka co trzeba

(na razie bez .htaccess)

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

AdamAGP# nie dokończyłem ale co mi tam

tosik tzn. działa? Czy nie działa? wystarczy wrzucić na serwer i uruchomić?

U siebie mam avirę, która koliduje z kaspreskim i trzeba ją odinstalować. Na komputerze, który podejrzewałem o infekcję zainstalowałem kaspersky 30-dniową, ale nic nie znalazło, zainferkowało mi tylko jedną stronę, a właśnie na tym komputerze było zostawione jedno stare hasło w TC do tego właśnie serwera, ale czy to na pewno stamtąd to pewności nie mam.

Na razie usunąłem i nie przykleił ponownie, tylko coś nie mogę się skontaktować ze znajomym, który jest adminem serwera i ciągle haseł nie zmieniłem :), to od razu wam z powrotem przyklejał de ramiki po usunięciu, czy po jakimś czasie?

Webbest.eu

Działać działa, ale na razie bardzo prosto, jest mało zaawansowane :)

Wystarczy wrzucić i wywołać, wszystko wylistuje.

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności