Skocz do zawartości

Czas wykonywania strony.

MMP

Rekomendowane odpowiedzi

Na początku chciałem zaznaczyć ze nie wiem czy wybralem dobry dział może pogaduszki/ocena strony?

Ale do rzeczy, prosiłbym o wejście na tą strone: sub.phpbbgroup.info/php5

I podanie czasu generowania strony, jest to moj pierwszy większy projekt w php5 więc chce zdobyć jak najwięcej danych.

PHP5 jest uruchomione jako CGI, wylaczone jest cachowanie stron, cachowanie szablonow i cachowanie zapytan więc może troche wolno sie otwierac :)

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

I podanie czasu generowania strony

a ty tego nie widzisz? :P czas generowania nijak ma sie czasowi wczytania wiec nie rozumiem co ma ci dac x naszych odpowiedzi z jakimis liczbami?

czas w normie, aczkolwiek pierwszy raz wygenerowalo mi sie w sekunde... ?!? po odswiezeniu wrocilo do normy.

przy okazji moja rada: jak chcesz sobie potestowac czasy to polecam swietne programy jak np. ab w apache czy siege (lub inne). zapuscisz sobie z 1000 zapytań, dostaniesz ładne dane, popgrupowane, wg. czasow, procenty, srednie. na prawde bardzo uzyteczna rzecz. goraco polecam. sam wlasnie jestem na etapie dostrajania wydajnosci i ostatnio ciagle sie tym zajmuje (i profilowaniem).

zas generowania nijak ma sie czasowi wczytania

Ale jest to jednak czas wykonywania skryptu, tak? :P

czas w normie, aczkolwiek pierwszy raz wygenerowalo mi sie w sekunde... ?!? po odswiezeniu wrocilo do normy.

Własnie widze na loggerze :)

przy okazji moja rada: jak chcesz sobie potestowac czasy to polecam swietne programy jak np. ab w apache czy siege (lub inne). zapuscisz sobie z 1000 zapytań, dostaniesz ładne dane, popgrupowane, wg. czasow, procenty, srednie. na prawde bardzo uzyteczna rzecz. goraco polecam. sam wlasnie jestem na etapie dostrajania wydajnosci i ostatnio ciagle sie tym zajmuje (i profilowaniem).

AB znam i używam ale niestety moj komp nie wyduci wiecej nic c65, a to troche mało.

oj... cos mi tu nie pasi... PHP jako CGI !? To raczej parser PHP moze obslugiwac CGI a nie na odwrot...

Możliwe że coś poknociłem ale "Server API CGI" z phpinfo :)

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

oj... cos mi tu nie pasi... PHP jako CGI !? To raczej parser PHP moze obslugiwac CGI a nie na odwrot...

oj erbit erbit.

Użycie PHP jako programu CGI polecane jest gdy nie chcesz integrować PHP z serwerem http lub chcesz używać PHP wraz z innymi CGI do tworzenia bezpiecznych środowisk dla skryptów z chroot lub setuid.

Ale jest to jednak czas wykonywania skryptu, tak? Smile

tak, ale nie widze sensu zeby wszyscy ci czasy testowali. rozumiem pytanie: sprawdzcie czas dostepu do strony na waszych laczach, dlugo sie laduje, czy serwer szybki etc. wtedy jest jakaś pomoc i rozeznanie. a w tym przypadku chcesz od nas dane które sam możesz sobie zobaczyc odsiwiezając strone z 100 razy :P

niestety moj komp

a co to za komp? :) zobacz jeszcze siege i.. hmm. kurcze.. zapomnialem nazwy httpcostam. potrafi symulowac prawidziwy ruch tnz. zczytuje faktyczny ruch z logow serwera i porusza sie wg. tego schematu. normalnie super sprawa.

Nie wyłączyłeś całego cachowania, chyba, że jest to twój serwer - tak jak pisałem PHP, MYSQL mają wbuodwane w siebie bardzo wydajne algorytmy cachowania, dla dużej ilości zapytań. Najważniejszy jednak efekt to pozostanie programu PHP i Bazy MYSQL w pamięci komputera na hostingu. Co chyba również występuje w twoim przypadku:

pierwsze uruchomienie ~0,7 s potem utrzymuje się w granicach 0,03-0,06 - czasami spada do 0,2 (po kilkunastu sekundach przerwy). By po kilku minutach powrócić do 0,6-0,7 s

PHP[...] mają wbuodwane w siebie bardzo wydajne algorytmy cachowania

możesz to poprzeć jakims linkiem?

Najważniejszy jednak efekt to pozostanie programu PHP i Bazy MYSQL w pamięci komputera na hostingu

na ten temat też bym sobie przeczytał :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności