Skocz do zawartości

Jak poprawić wyniki w Google?

lysy_k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem nie tylko nowy na forum, ale i nowy w temacie pozycjonowanie. Od jakiegoś czasu próbuję coś tam czytać i ruszyć z tym, ale jak na razie nawet język mandaryński wydaje mi się być prostszym:)

jakiś czas temu założyłem stronę AutoTesty. Chyba wspominać nie muszę, że także i o tworzeniu stron nie miałem wcześniej zielonego pojęcia. Generalnie po wielu próbach i godzinach spędzonych przed ekranem - udało się. Jednak strona ma małą oglądalność i mało uzytkowników ją odwiedza (10-20 dziennie). Co mogę zrobić, żeby poprawić wyniki? I ogólnie proszę o opinie na temat strony - co powinienem zmienić, a co jest ok?

Poza tym, czy pozycjonowana powinna być tylko strona główna czy poszczególne podstrony także?

Z góry dzięki

Pozdr wszystkich użytkowników

Proszę o opinie na adres autotesty@gmail.com

Łukasz Kochanek

lysy_k,

Rozpocząłeś temat rzekę. :-) Musisz na początku rozróżnić pozycjonowanie od generowania ruchu, ponieważ to pierwsze jest tylko jedną z wielu możliwości, która często jest najbardziej opłacalna (i może najprostsza), ale nie jest to reguła.

Kilka podstawowych zasad:

- Dobra, unikalna treść (artykuły/newsy/poradniki);

- Zdobywanie linków (katalogowanie, preclowanie, wymiana linkami, własne zaplecze*)

- Optymalizacja strony (najlepiej, jeżeli będzie to strona stworzona dla użytkownika [user-centered design, jeżeli chodzi o wygląd ale również i treść] ale biorąc pod uwagę aspekty wyszukiwarek internetowych [projektowanie strony "zobiektowane" na wyszukiwarki internetowe], piszę tutaj o chmurach tagów, dobrym linkowaniu wewnętrznym [ostatnie/losowe/podobne wpisy/newsy/artykuły/poradniki], unikalnych title'ach dla każdej podstrony, altach dla obrazków [tutaj również w grę wchodzi użyteczność i dostępność], title dla linków);

Są to tylko podstawy, które zostały wypisane w momencie.

Pamiętaj o tym, że po za SEO, warto się zainteresować także SMO (Social Media Optimization), SMM (Social Media Marketing) - (same działania związane z Social Media to takie, które budują społeczność wokół Twojej strony poprzez zaproszenie na nią użytkownika ciekawym materiałem wykorzystując do tego media społecznościowe [chociażby wykop, flaker, blip ale również nasza-klasa, facebook oraz inne] - kolejny temat rzeka, który jest leciutko liźnięty, ale niedługo postaram się o tym napisać na blogu troszkę więcej) i samym procesem zwanym Link Baitingiem ("naturalnym" zdobywaniem linków). O kampaniach reklamowych (chociażby AdWords) nie pisze, bo przypuszczam, że nie masz na to kapitału, a wszelkie prace chciałbyś przeprowadzić sam.

Kończąc kwestie teoretyczne polecam Ci poszukać (nawet na tym forum - jest odpowiedni dział do tego) dobrych precli (presellpage) oraz katalogów i rozpoczęcia pracy od preclowania (tworzysz artykuły na temat Twojej strony [najlepiej do każdego precla unikalne] a dodając go do precla, zamieszczasz w nim kilka linków [w zależności od regulaminu precla] do swojej strony [z reguły są to 3 linki, ja polecam 1 do strony głównej i 2 do wartościowych podstron, z których chcielibyśmy również uzyskać ruch]) i katalogowania.

Oczywiście są to już kwestie związane z samym generowaniem ruchu, wcześniej musisz zadbać o wartościowy content (treść na stronie), najlepiej aby była ona ciekawa, zaskakująca i nietuzinkowa, wtedy również można zainteresować się samym SMO/SMM.

Mam nadzieję, że chociaż trochę Ci pomogłem. :-)

------

* - Chodzi o tworzenie własnych stron oraz budowanie dla nich mocy, którą będą później przekazywać do naszej docelowej strony (pośrednio bądź też bezpośrednio)

Możesz zastosować techniki zdobywania pozycji, możesz także optymalizować kod swojej strony co również przynosi rezultaty.

a jeśli wolisz by ktoś to zrobił za Ciebie, to możesz wynająć SeoMen'a ;)

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności