Skocz do zawartości

Jak zablokować indexacje JS

mperla

Rekomendowane odpowiedzi

<style>blokowanie wczytywania strony (block)</style>

<script>odblokowanie blokady i kontynuacja wczytywania</script>

Tak działa ten kod. W tym jest problem, że script sprawdza też czy adres strony to moja strona. Dzięki temu proxy jest blokowane. Niestety Googielek też jest blokowany...

Cała rozmowa jest bez sensu google nie widzi twoje strony bo nie interpretuje js, jeśli chcesz by indeksowało musisz mu udostępniać wersje strony bez zabezpieczeń, wiec sprawdzasz czy łączy się z tobą bot google i udostępniasz normalną stronę. Oczywiście całe zabezpieczenie jest maksymalnie głupie ale jak tam sobie chcesz. Pytanie zadane w temacie powinno brzmieć jak zmusić google do interpretacji js, a nie jak go blokować ;)

@Google nie interesuje kod javascript, a jedynie tekst i elementy HTML [znaczniki] jakie go formatują;

@Tak, o ile dostarczysz listę IP adresów wszystkich robotów;

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

A czy jest możliwość wykrycia przez Google takiej operacji (czyt ban itd.). Czy istnieje tez kod php wykrywajavy wszystkie roboty?

Myślę że jeśli chcesz propozycje jakiegoś rozwiązania to musisz nam napisać dlaczego blokujesz ten boty ? Wtedy można wymyślić jakieś sensowne rozwiązanie, rozwiązanie typu blokuje całą stronę przy pomocy js jest dla mnie bez sensu, bo tracisz wielu normalnych użytkowników, np. ja mam wyłączone domyślnie uruchamianie js, włączam skrypty tylko na zaufanych stronach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności