Skocz do zawartości

Pytanie nt faktury i daty wystawienia fvat

baca

Rekomendowane odpowiedzi

data kiedy przyszło - wszystkie daty takie same. Powinno wystarczyc ;)

natomiast skoro juz sie rozliczyłes to musisz zrobic korekte zeznania. I podac powód :) tylko wymysl sensowny bo wtedy US wpadnie na kontrole.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

data kiedy przyszło - wszystkie daty takie same. Powinno wystarczyc ;)

natomiast skoro juz sie rozliczyłes to musisz zrobic korekte zeznania. I podac powód :) tylko wymysl sensowny bo wtedy US wpadnie na kontrole.

Przelew przyszedł 30.10.2009 a ja się wczoraj zorientowałem :P

Zatem nie wiem co teraz zrobić ;) Proszę o poradę

ps. Czyli na przyszłość w dniu kiedy dostaję, w tym samym dniu wystawiam? (jaki okres płatności?)

ps. Czyli na przyszłość w dniu kiedy dostaję, w tym samym dniu wystawiam? (jaki okres płatności?)

Gdzieś przeczytałem i tak robię:

Fakturę wystawiam w dniu, w którym pojawia się PIP. Termin płatności daję na dzień następny kiedy pieniądze rzeczywiście wpływają na konto.

Jako okres fakturowany wpisuję cały miesiąc poprzedni, za który są zarobki.

Do obliczeń na złotówki biorę kurs NBP na jeden dzień sprzed dnia wystawienia faktury.

Później załączam księgowemu do faktury wydruk ile rzeczywiście wpłynęło i on rozlicza różnice kursowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności