Skocz do zawartości

Pomysł na narzędzie

Pomyslowy

Rekomendowane odpowiedzi

Czasami na forum pojawiają się pytania o pomysły na narzędzia które mogły by się przydać. No więc wczoraj wpadłem na pomysł, który mi osobiście przydałby się bardzo i ułatwił pracę, nie wiem jak innym. Niestety z moimi możliwościami programistycznymi nie jestem w stanie go wykonać dlatego piszę.

Katalogując czy preclując moje strony linki do co lepszych wpisów (bezpośredni link do wpisu) w wartościowych preclach i katalogach zapisuję sobie do pliku txt żeby później sprawdzić czy się zaindeskowały. No i po jakimś czasie takich linków jest całkiem sporo i sprawdzanie pojedynczo jest czasochłonne. Wprawdzie wystarczy wpisać dany link w cudzysłowach do google i sprawdzić czy jest wynik. No, ale przy kilkuset linkach troszkę to trwa.

Dlatego przydałoby się narzędzie do którego mógłbym do razu wpisać powiedzmy 20linków a po sprawdzeniu np linki zaznaczone na zielono - są w indeksie, linki na czerwono - nie ma ich w indeksie. Znacznie ułatwiłoby i przyśpieszyło pracę.

Co o tym myślicie? Pewnie każdy na troszkę inny sposób pracy, a może jestem jedyny który tak robi :)

Pozdrawiam :)

Importujesz linki z TXT, wrzucasz w program, odpalasz sprawdzanie i masz: 0 - nie ma w indeksie, 1- jest w indeksie.

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=55154

site_4b178d7214480.png

1258235725_checkbox_4b01759bd9b6c.gifUtopia.net.pl (PR2)| Picu.pl (PR2) | Artelix.pl (PR2) - precle trzy (precle są preclami zamkniętymi)

SEO Usługi - zaplecze? teksty? precle? katalogowanie?

Sznytek dzięki za linka, nie wiedziałem o tym programie :) ale u mnie jakoś to nie działa tak jak powinno.. nawet jak wklejam bezpośredniego linka to on sprawdza site jak gdyby dla całej domeny.

EDIT: a dobra.. coś źle robiłem na początku :( Działa tak jak powinno. Dzięki.

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności