Skocz do zawartości

szukam sprawdzonych hostingow

luman

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

jakie polecacie,

wymagania:

min. 3gb przestrzenii

min 25 gb transferu/ miesiac

fajnie jak limit baz wiekszy niz 100mb

rozsadne limity na ilosc zapytan do bazy jak i czas wykonywania skryptow...

p.s.

Prosze kolegów o opinie i podpowiedzi...

na razie wykabinowalem takie

superhost.pl (nie testowalem)

nazwa.pl (kiepski panel, mały transfer)

powweb.com (limitowane zapytanai do baz i 30 sekund an skrypty ;) na plus nie ma limitow na bazy)

ota.pl (nie testowalem)

i365.pl (nie testowalem)

edyta:

kei.pl

etin.pl

webd.pl

domeny.org

jak je oceniacie...

edyta2:

webhostingtalk.pl/ranking.php - warto sie tym sugerowac...

edyta3:

może coś w stylu powweb.com ktoś zna?

Z tej listy na webhostingtalk znam linuxpl.com, kiedyś miałem tam konto i byłem zadowolony, np. dawali dostęp do shella, całkiem niezły panel admina. Obecnie konto w spadku dostał mój kolega i przedłuża z nimi umowę już 2 lata i planuje wykupić tam dodatkowe konto. Ogólnie jest to całkiem doby serwer, ale pingi są różne.

Na superhost.pl mam 2 konta i raczej nie narzekam. Niektórzy z forum mieli z nimi problemy, więc zależy, na jaką maszynę w serwerowni trafisz, ale jest to jedna z lepszych ofert w średniej klasie cen.

Dała matka rozum? To kombinuj.

Ten wygląda bardzo ciekawie, Niemcy, dobre pingi :) Chyba następne konto na próbę wezmę u nich. Tylko jedno mnie bawi :

obsługa PHP3 i PHP4
w ofercie... chyba daaaawno to było pisane, bo żyjemy już w epoce php4/5 :)

Dała matka rozum? To kombinuj.

https://www. tmbnet .pl - Korzystam od dwóch lat i jestem baardzo zadowolony
Niestety mają moim zdaniem "chore" ograniczenia na subdomeny...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

z tych które tu zostały wymienione mogę na dzień dzisiejszy z czystym sumieniem polecić tylko kei.pl

mogę polecic oznacza, że wg moich doświadczeń nadaje się do zastosowań komercyjnych w Polsce (gdy główni/większość odbiorców jest z Polski) :)

z pozostałych - nie mam zastrzeżeń do nazwa.pl ale za krótko używałem aby móc polecić, nie polecam (znaczy odradzam do komercyjnych zastosowań) webd.pl i superhost.pl (czyt. moim zdaniem do zabawy można sobie ewentualnie kupić, ale nie do zastosowań biznesowych)

pozdrawiam

hADeSik

Mozilla, CHDK

Ja polecam odmienione Jor.pl - już za pare dni, nowy serwer, nowe możliwości, nowy administrator, nowa serwerownia (w Niemczech).

Zapraszam do zakładnia kont testowych już od przyszłego tygodnia.

Jeżeli mój SEO-zgredzie szukasz prezentu dla żony, to takiego produktu jeszcze nie widziała :)

Drewniana zakrętka, szklane opakowanie i w 100% wegańska zawartość:
Kosmetyki naturalne - slaviacosmetics.com. Kremy do twarzy - na noc i na dzień, serum do twarzy

Jezeli szukasz profesjonalnego hostingu i naprawde milej i szybkiej obslugi to polecam www.dmkhost.net

Trzymam tam kilka stronek i domen i naprawde bomba.

Pozdrawiam serdecznie

zerknij tutaj

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=7822 :)

po prostu nie chciales tego co ci sie nalezy wiec nei mailes problemow...

przylaczam sie do pytania o hosting w az...

Z firm hostingowyc aktualnie mam do czynienia z amm.pl. Zajmuje sie www, ktora działa juz na ich serwerach około 1,5 roku. Problemów zero. Dziala zawsze :) Poprostu zero problemów. Jedyna wada jaka mi przeszkadza jest malo rozbudowany panel do zarzadzania kontem, choc ile sie z niego korzysta? :) Jesli ktos szuka super stabilnosci za rozsadne pieniadze to moge z czystym sumieniem polecic :)

Pozdrawiam

Jurdziol

Witam.

Ja ci polecam www.nazwa.pl

Korzystam z ich uslug ponad rok czasu.

Ekstra lacza i tym samym pingii np. w tej chwili (w dzien parktycznie takie same - moze nei raz roznica 1-2 ms)

Odpowiedź z 85.128.128.36: bajtów=32 czas=12ms TTL=57

Odpowiedź z 85.128.128.36: bajtów=32 czas=10ms TTL=57

Odpowiedź z 85.128.128.36: bajtów=32 czas=9ms TTL=57

Odpowiedź z 85.128.128.36: bajtów=32 czas=10ms TTL=57

Panel administracyjny moze nie ma zbyt wielu opcji - ale mysle ze te co ma wystarcza - ponadto mozna w pliku .htacces uzywac mod_rewrita.

Bardzo szybki kontakt zarowno biura oblugi klienta jak i adminsitratora (ostatnio wrzucilem skrypcik ktory sie zapetlil (i neistety czasy generowania strony wynosily po 15-20 sekund), ale o tym nie wiedzilem - dopiero bo napisaniu do admina sie dowiedzialem (trwalo to kilkanascie minut).

PS. Jakbyc chcial kupic u nich hosting to mozesz go miec za 50% ceny (do 31 wrzesnia) bo mam kupon rabatowy (ale na zakup a nie przedluzenie konta).

Napisz do mnie to ci wtedy przesle numer kupony rabatowego ktory bedziesz musial wprowadzic podczas rejstracji konta.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Z polskich firm moge Ci polecic tez www.home.pl - walsnie planuje niedlugo do nich przejsc (bo maja fajny program partnerski no i sie z nimi ugadalem odnosnie paru spraw) - czekam tylko jak wlacza mod_rewrita.

Ponadto maja serwery w DataCenter GTSu - i sa wpieci do ich sieci laczem 1 Gbit - i rzeczywiscie maja dostep do Internetu o tej przepustowsci - a to dlatego ze sa juz "duza firma hostingowa" i dogadali sie z GTS - i tym samym nie placa za lacze 1 Gbit - tylko placa za srednie miesieczne obciazenie lacza - u nich sie to ksztaltuje na poziomie okolo 250 Mbit/s.

I powiem Wam ze jak niedawno testowalem swoje (mojej sieci) nowe lacze Internetowe o przepustosowosci 12 MBit - to plik ze znajomego konta na home.pl sciagalo mi z predkoscia 1,48 - 1,50 MBajta !!/sekunde

Osobiscie ja nie polecam hostingu gdzies kilka tysiecy kilometrow od Polski - zwlaszcza korzystania z tych okazyjnych ofert polskich firm ktore maj serwery gdzies w kosmosie.

Jak ze strony ma glownie korzystac polski klient - to tylko hosting w Polsce, ale w firmie ktroa juz troche jest na rynku -> bo waidomo jakie wyjscia w swiat maj Polscy operatorzy, no i waidomo ze im przez wiecej routerow ida pakiety tym wieksze opoznienia (pingii).

Ponadto w branzy Hostingu jest straszna konkurencja i wiele nowych firm nie wytrzymuje kilku miesiecy. I musza pakowac torby, zostawiajac te garstke klientow na lodzie.

Ponadto maja serwery w DataCenter GTSu - i sa wpieci do ich sieci laczem 1 Gbit - i rzeczywiscie maja dostep  do Internetu o tej przepustowsci - a to dlatego ze sa juz "duza firma hostingowa" i dogadali sie z GTS - i tym samym nie placa za lacze 1 Gbit - tylko placa za srednie miesieczne obciazenie lacza - u nich sie to ksztaltuje na poziomie okolo 250 Mbit/s.

Heh, to jest dobre. Ale swiadczy tylko o tym, ze ich marketing dziala. Sa normalnie wpieci w ich kable 1Gbit'em i nic wiecej. Tak samo jak w wiekszosci sieci jest to enthernet 100Mb/s. Maja nowszy switch i tyle. Tak samo jako pierwsza firma hostingowa w wix'ie . lol

Osobiscie ja nie polecam hostingu gdzies kilka tysiecy kilometrow od Polski - zwlaszcza korzystania z tych okazyjnych ofert polskich firm ktore maj serwery gdzies w kosmosie.

Jak ze strony ma glownie korzystac polski klient - to tylko hosting w Polsce, ale w firmie ktroa juz troche jest na rynku -> bo waidomo jakie wyjscia w swiat maj Polscy operatorzy, no i waidomo ze im przez wiecej routerow ida pakiety tym wieksze opoznienia (pingii).

Co do ofert nazwijmy to "mlodych" firm to sie zgadzam. Co do hostingu powiedzmy w Niemczech czy Holandii to zaloze sie, ze nie zauwazysz zadnych roznic chodzac po przecietnej stronie www.

Oczywiscie jest roznica ale czasami stosunek cena/jakosc przemawia na korzysc zachodu. Oczywiscie USA odpada, to juz za daleko.

Jesli ktos ma naprawde duzy ruch to nie ma szans na dobra cenowo oferte z lokalizacja w Polsce i jeszcze troche sie to nie zmieni.

Pozdrawiam,

Bartek

WebHostingTalk.pl - wszystko o webhostingu

Patrząc na wymagania - domniemam, że na superhost wcześniej czy pożniej dostaniesz pisemko o 'przeciążeniu procesora'. Poszukaj na tym forum tematów związanych z superhost. W moim odczuciu ich (trzeba przyznać, że atrakcyjene) konta nadają się tylko dla prostych projektów (wizytówek) a dokładniej przy bardziej skomplikowanych skryptach, możesz poprostu wylecieć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności