Skocz do zawartości

Gmail i Spam

moskit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnimi czasy borykam się w 2 sklepach i nie tylko z problemem dostarczania wiadomosci mailowych do ludzi, którzy mają skrzynki na gmailu, potwierdzenia rejestracji/zlozenia zamowienia/zmiany statusow itp laduja tam w spamie :/

Na poczatku myslelismy, ze to kwestia adresu sklepu w temacie maila, ale jego usuniecie nic nie dalo.. czy jest na to jakiś sposob? a moze czegos nie wiem czym sie kierowac, aby te wiadomosci nie trafialy do spamu?:)

Pozdrawiam

Dziękuję za pomoc:)

Na koncie firmowym jak najbardziej pomogło (tzn w czasie testów na żadnym koncie gmail nie poleciała wiadomosc do spamu) :)

Teraz pozostaje problem z poczta na o2;/ powyższej wskazówki nie da się tam chyba wykorzystac?

Przepraszam, ale musze dopytac bo czegos nie rozumiem;/

Domena firmowa to ta na której znajduje sie sklep, jest to domena.pl , w sklepie skonfigurowany jest mail do kontaktu/zamówien itp z o2.pl wiec co mi daje skonfigurowanie powyższego dla domeny sklepu, skoro mail i tak nie jest w tej domenie? tylko z darmowej skrzynki o2?

Nie ja dodawałem, tylko pracownik (ja na urlopie).

Może jeszcze raz:D

Są 2 sklepy :

1) na domenie pl i mail obslugujacy jest w domenie sklepu.

2) na domenie pl ale mail obslugujacy to mail z o2

W obu przypadkach ten sam problem, że klienci "nie dostaja" potwierdzen w bardzo wielu przypadkach, Ci z gmailem bo laduje on w spamie;]

w przypadku 1) nie wiem dokladnie gdzie co i jak , ale domena jest zaparkowana na serwerze ogicom i tam w panelu (tyle tylko wiem po rozmowie gg) kumpel dokonal tego wpisu, niby testowal bo zalozyl 2 konta na gmail i zlozyl przez nie zamowienia w sklepie i otrzymal potwierdzenia (moze fart?)

w przypadku 2) maile z zamowieniami ida przez o2 i tu nie wiem jak/ gdzie zrobic ten wpis, ale to jest raczej nierealne?:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności