Skocz do zawartości

google ma zaparcie?

BD

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Od jakiegos czasu obserwuje ciekawa sytuacje. Otoz dla jednej z podstron ktora chce podciagnac w gore od ladnych kilku tygodni nic sie nie zmienia chodz:

- dodalem troche linkow recznie

- dodalem do LinkVaulta (dodaje po 2 linki na dzien)

Wartosc zapytania link caly czas pozostaje na 8. Strona utknela na 2 podstronie wynikow w przypadku zapytania szukajacego w Polsce.

Ponizej linki do wynikow w google i MSN.

- Google link:danowski.pl/ksiazka/ppner6

- MSN link:danowski.pl/ksiazka/ppner6

Wg MSN linkow do tej strony powinno byc calkiem sporo. Natomiast Google ma calkiem inne poglady na te sprawy. Byc moze przyczyna jest to, ze Google olewa linki z klonow DMOZow a w takim wypadku caly ten Link Vault i inne systemy wymiany linkow sa jedna wielka pomylka bo prawie wszyscy uczestnicy dodaja tam swoje klony bezwartosciowego DMOZa.

Chodz z drugiej strony znam przypadki gdzie dopisanie sie do LV podnioslo pozycje i to calkiem sporo.

PS

A moze dodajac strone ktora ma 325 tys zindeksowanych podstron do LV (bardzo dobra zawartosc) marnuje jej mozliwosci?

Byc moze przyczyna jest to, ze Google olewa linki z klonow DMOZow a w takim wypadku caly ten Link Vault i  inne systemy wymiany linkow sa jedna wielka pomylka bo prawie wszyscy uczestnicy dodaja tam swoje klony bezwartosciowego DMOZa. 

hmm, czy w LV są klony? poza tym jeden punkt mówi:

Website must not be a copy or near copy of DMOZ or any other website.

z tego co zauważyłem to przynajmniej mi bardzo restrykcyjnie dodają nowe strony, więc chyba zwracają uwagę na to gdzie wyświetlają się linki

Problem Bartku jest bardziej złozony chodzi o konkurencje wyżej nad twoją.

Poczekaj do "wiekszego" updatu dopiero wtedy podejmiesz decyzje. według mnie wskoczysz wyżej

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

kill bill

Wiesz mi nawet w tej chwili nie chodzi o to, ze jestem na 2 podstronie wynikow dla wyszukiwania w Polsce. Zastanawia mnie dlaczego uparcie dla tej pozycjonowanej przeze mnie strony google nie dolicza nowych linkow.

Swoja droga ciekawe jest jeszcze cos innego. Zobacz sobie cache dla tej strony. Strony tam wcale nie ma a jeszcze nie tak dawno temu byla i wyleciala.

Ciekawe jest rowniez to, ze skrypt Michala dla tej strony caly czas zwraca PR3 i strona jest dostepna w wynikach wyszukiwania.

gofer

A co to jest jak nie klony DMOZa

- https:// dmoz.przeprowadzki.biz.pl/

- https:// dmoz.waszestrony.com/

- etc.

Ja wiem, ze patrza na to jakie linki dodajesz do systemu i je weryfikuja. Natomiast nie ma znaczenia jaka strone podlaczysz pod system. Chodzi o to, ze ludzie przylaczajacy sie do LV stawiaja te systemy u siebie na kopiach DMOZow i w ten sposob nabijaja sobie punkty do tego aby dodawac swoje linki. W ten sposob mamy prawie same DMOZy w takich systemach wymiany linkow.

Dmoz dmozowi nierówny!!! ale tego wątku nie rozwinę;)!!!!

To zaparcie z innego powodu .Sam obserwuje w innym przypadku.

Trzeba poczekać alinanchor jak zawsze ma pomieszane róznice.

Naprawde poczekaj pewnie ok 30 dni bedzie wiekszy update.

Widzę że odemnie linki zindexowane są ładnie a z LINKVAULTA jakoś słabo.

Walnij z linkwaulta na max i się nie przejmuj .(metoda po 2 szkoda czasu z tego co pamiętem miałes tam duuuża wagę) -do dzieła:)

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

jesteś pewien, że na tych stronach jest LV, a nie inny system wymiany? myślałem, że chociaż jeden porządny system...

To moje strony i niema ich w Linkvaulcie tam jest inny system.;)

Zero:)

Polak wszystko potrafi ;)

"W kraju bez pracy to my Polacy".......;):)

może jednak rozwiniesz?  :D 
Dmoz dmozowi nierówny!!!

:-k #-o jem dużo masła i skleroza w tym wieku mi dokucza o czym to ja mówiłem...

poszukaj w archiwum można wysnuć wnioski:)

Widzę że odemnie linki zindexowane są ładnie a z LINKVAULTA jakoś słabo.

Walnij z linkwaulta na max i się nie przejmuj .(metoda po 2 szkoda czasu z tego co pamiętem miałes tam duuuża wagę) -do dzieła:)

A no to juz calkiem nie widzi mi sie ten LV. Myslalem ze to linki od LV a tu okazuje sie, ze nie :D. W kazdym razie dzieki za linki. Swoja droga zaczekam bo nic mnie to nie kosztuje :).

Co do mocy LV to zdaje sie moge dodac cos ok 12 000 linkow ale nie wiem czy to duzy czy malo ...

Na początku link vault mi się podobał, może inaczej, nadal podoba mi się idea zarządzania linkami, ale jego skuteczność jest raczej mizerna, przy dużych wagach zazwyczaj większość linków porozmieszczana jest tylko po kilku serwisach, a więc to samo ip...

Ciężko jest doładować stronkę link vaultem pod jedną frazę, do tego są lepsze inne systemy. Vault się nadaje raczej do malutkich fraz gdzie nie potrzeba więcej niż 100-300 linków. (albo jeszcze mniej)

Jak masz BD serwis z 300 000 podstron to nie dawaj go do link vault zmarnowana moc.

...

możesz napisać czego używasz?

Wszystkiego po trochu, aby pewnego dnia nie obudzić się na 10 podstronie wyników :D..

Najbardziej skuteczny mi się wydaje system z digitalpoint.com. Skuteczność takich systemów to zazwyczaj tylko to jak bardzo są popularne, a ten już trochę ma.

...

no to jaki system polecasz? możesz napisać czego używasz?

to offtop:)

Polecam linkvaulta a do polskich stricte wyników to albo pomożesz Art4web się pozycjonować czyli zapiszesz do LINKUJ albo do LINKORA i wtedy pomożesz koledze Webcenterowi.:D

Wszystko zależy poco i do czego.

Nie jestem specem od systemów poczytaj forum:)

NIE odpowiadam bez adwokata:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności