Skocz do zawartości

Allegro

dav234

Rekomendowane odpowiedzi

Mama jest dobra w szyciu ale czy uda nam sie przebic, tego nie wiem. Chyba zrobimy tak, ze uszyje z 10 par spodni wystawi sie je na allegro i zobaczymy jak to pojdzie:) bo po co zakladac firme jak to wszystko moze nie wypalic.

A jak sprzedam chociaz z 5 spodni na allegro i daj Bóg bedzie chetnych na wiecej to jak zaloze wtedy firme to powinno byc spoko?? Czy i tak bedziemy miec problemy i sie do nas przyczepia??

Bez firmy, na większe metę mógłbyś mieć problemy z podatkami, o ile byś ich w jakiś sposób nie rozliczał. Ważne jest aby Twoje produkty były dobrze rozreklamowane, a to kosztuje dużo kasy i czasu jeżeli zdecydujesz się na własnoręczne "rozreklamowanie". Daj znać co z tego wyjdzie jak już zaczniecie sprzedaż.

Zapraszamy na forum kredytowe.

Bardzo dobry przykład, jak polskie prawo podatki i wiele innych aspektów zakładania własnej działalności potrafią skutecznie demotywować ludzi. Pomyślałem, że łatwo możesz sprawdzić czy Twój produkt będzie się sprzedawał. Niech Twoja mama zrobi około pięciu par spodni, w różnych rozmiarach, a Ty wybierz się na lokalny bazar, sprawdź czy w normalny sposób będzie to schodziło. Czy w ogóle będzie zainteresowanie na twój produkt.

Na lokalnym bazarze to dopiero jest glupota. Zaraz cie ktos podkabluje z innych sprzedawcow i Cie zwina. Zrob tak jak radzili wyzej - uszyj 10 roznych par i zobacz jak to schodzi na allegro. Jak jest popyt to zakladaj DG i sprzedawaj ;)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Te spodnie co powstają to stają się w cudowny sposób rbk lub adidasa? Jeśli tak to nawet się nie przyznawaj. Jeśli jednak pracujecie nad własną marką to dg z dobrą nazwą jak najbardziej potrzebne.

Jak już wspomnieli przedmówcy, możliwym jest że towar się nie spodoba odbiorcom. Najlepiej wystawić kilka sztuk celem wybadania rynku. Jak coś, to powiesz, że sprzedajesz bo już wyrosłeś z nich(gdyby ktoś węszył).

e-weblink uznałem za najgorszy system wymiany linków

Carnagge chodziło mi tu bardziej o coś w stylu znajomy sprzedawca, ewentualnie "umówienie" się z jakimś handlowcem, który mógłby nam "sprzedawać" te spodnie, a my w zamian odstąpilibyśmy mu jakiś satysfakcjonujący procent. Myślałem, że się domyślicie, że o coś takiego mi chodziło.

dav234 musisz po prostu "wybadać" rynek.

Mama jest dobra w szyciu ale czy uda nam sie przebic, tego nie wiem. Chyba zrobimy tak, ze uszyje z 10 par spodni wystawi sie je na allegro i zobaczymy jak to pojdzie:) bo po co zakladac firme jak to wszystko moze nie wypalic.

A jak sprzedam chociaz z 5 spodni na allegro i daj Bóg bedzie chetnych na wiecej to jak zaloze wtedy firme to powinno byc spoko?? Czy i tak bedziemy miec problemy i sie do nas przyczepia??

Dokładnie tak samo bym zrobił, najpierw lepiej bezpiecznie wybadać rynek, zanim się w niego wskoczy

Jeśli chcesz sprzedać te spodnie na Allegro, to koniecznie zacznij możliwie najbardziej profesjonalnie. Wymyśl ciekawą i designerską nazwę - MUSI być dobra i chwytliwa. W żadnym wypadku nie zapodaj czegoś w stylu - "Skate Hip-Hop Baggy Jeans".

Druga kwestia zrób dobre zdjęcia, na białym tle. Ostre, żeby wszystko było widać, najlepiej jakbyś trochę je 'upiększył' w Photoshopie - dobry kadr, poprawa kontrastu i saturacji. Do pełni szczęścia potrzebujesz jedynie dobre kroju i ceny - uwaga! też nie może być za niska.

Pozdrawiam :(

bodylike.pl - naturalne kosmetyki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności