Skocz do zawartości

Jak najkorzystniejsza wzajemna wymiana...

@res

Rekomendowane odpowiedzi

Pisałem już o tym w innym wątku, ale nie dostałem odpowiedzi, poza tym ten dział jest odpowiedniejszy dla tego posta (takie małe usprawiedliwienie ;) ).

Wiele się pisze o tym, że linki ze strony A do strony B dają większego powera stronie B, gdy nie ma na niej linku do strony A. Natomiast jak to jest w takiej sytuacji, że na danej stronie, np. strona.pl umieszczamy linka do stronka.pl, a na stronka.pl dajemy odnośnik do strona.pl/jakas,tam,podstrona.html lub subdomena.strona.pl. Jak Google to traktuje? :roll:

[wątek przesunięty do odpowiedniego działu, szy., 050929]

Google podobno zostało już raz oskarżone o złe traktowanie linków żeńskich. Feministki prostestowały przed siedzibą gugla kilkanaście godzin. Jednak o traktowaniu linków z twojego przykładu jeszcze nic chyba nie było.

A tak na poważnie to nie kombinuj za bardzo to ma wszystko wyglądać jak najbardziej naturalnie. Przecież nie dostaniesz bana za linkowanie do subdomeny, każdy link jest dobry. Możesz linkować to nie zaszkodzi :)

Mistrz Pozycjonowania Master of Seo.  Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice

Przecież nie dostaniesz bana za linkowanie do subdomeny, każdy link jest dobry. Możesz linkować to nie zaszkodzi

Wiem o tym :P Chodzi mi tylko o to, żeby to linkowanie dawało jak najwięcej :)

Nie czytaj tego doslownie 10000 linkow na raz moze zaszkodzic.

To też wiem :P

Ale co racja to racja link to link tylko czasmi sa lepsze a czasmi gorsze.
Mi właśnie chodzi o te lepsze :)

• 4 tygodnie później...

A ja mam takie pytanie.

Jak jest lepiej zalinkować na przykładzie:

Mam strone x, którą chcę wypozycjować mam strone y na której chcę umieścić link, strona y ma PR5 ale podstrony mają mniejsze PR lub zerowe.

Jak lepiej umieścić link - czy tylko na stronie głównej, która ma PR5, czy na wszystkich podstronach tego serwisu?

Jak google reaguje na dużą ilość linków z jednego serwisu?

Google już jakiś czas temu przestał zliczać linki ze wszystkcih podstron. Tzn. ich wartość spada, więc ja bym wybrał jeden link z jednej domeny.

83550[/snapback]

Ale jeśli link znajduje się na wszystkich podstronach a google zindeksuje te linki to, który link bierze pod uwagę? ten ze strony głównej z najwyższym PR czy z jakiejś podstrony o mniejszym PR.

Wysuwając wnioski to bardziej opłaca się umieszczać link na stronie głównej - poprawcie mnie jak się mylę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności