Skocz do zawartości

Sposób na forumowych [ nierzetelny partner ]ów?

PvdH

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zostałem oszukany przez jednego z użytkowników forum na sporą kwotę.

Wysłałem mu pieniądze a artykuły, które napisał są plagiatem.

Zastanawiam się, jak mogę mu zepsuć życie. Znam jego imię nazwisko, oraz

miasto w którym mieszka. Co mogę zrobić by na forum nie dostał on już żadnego zlecenia? - przez wzgląd

na innych zleceniodawców.

Myślałem o komentarzu na jego dwóch kontach, oraz o podpisywaniu się pod każdym z jego ogłoszeń i przestrzeganiu

innych.

Nie powinien powstać jakiś temat który będzie ostrzegać przed nieuczciwymi ludźmi? Przyklejony do działu Ogłoszeń / Zleceń.

Licze na waszą odpowiedz,

Pozdrawiam

200 zł.

Zresztą kwota nie ma chyba znaczenia? Nierzetelny partner to nierzetelny partner xD (ach te poprawiające skrypty)- równie dobrze mógł

pisać dla pana zlecenie za 1000 zł ;/ Po prostu nie chce zeby dostał gość jakiekolwiek zlecenie.

Zarówno z zemsty jak i z troski o innych zleceniodawców

Otrzymałem teksty i przekazałem dalej.

Stamtąd otrzymałem informację, że 90 % to przepisane teksty ze zmienionymi pojedynczymi slowami,

a zdarzały się teksty gdzie były skopiowane w całości inne artykuły m.in. z wikipedii...

To chyba lekka przesada...

[edit]

Prosze wierzyć nie wyciągam wniosków pochopnie. Prosiłem o unikalne teksty i zaznaczałem to w mailach.

Unikalne nie były. Więc plagiat jest w stu procentach...

Niby tak... Ale nie do wszystkich to musi dotrzeć. Więc mam pytanie.

Jeśli będę pod każdym postem tego pana w dziale ogłoszenia zamieszczać link do opisanego tematu z całą sytuacją to

mogę dostać ostrzeżenie?

W regulaminie nigdzie nie pisze, że nie mozna w postach odpowiadać na tematy w dziale ogłoszenia.

Jednak chyba po prostu przyjęło się, że tak się nie robi. Jak jest według was? Zastrzeli mnie ktoś, jeśli tak zrobię?

W dziale ogłoszenia komentowanie jest wyłączone.

Moja rada : Korzystać ze sprawdzonych copywriterów, założyć wątek "Których copywriterów z forum polecacie", nie korzystać z usług ludzi z 5 postami i psuć opinię forum.

Ludzie piszący od dawna na forum nie zaryzykują konta i reputacji dla dwóch stówek. Przykład z życia wzięty. Kolo powyżej też kiedyś był posądzony o kradzież, został założony wątek, strony dogadały się. :D

spookypld - najlepsze jest to, że ten pan ma konto od 2007 roku i dokładnie dwa tygodnie temu

wypowiadał się szeroko w temacie w którym szukał metod sprawdzania czy temat jest unikalny.

Jest to znany copywriter... Może niektórych zainteresuje, że sprzedaje co jakiś czas unikalne teksty?

To może napisz o kogo chodzi, bom strasznie ciekaw.

Poza tym te sprawdzacze unikalności to i tak pic na wodę, bo nigdy nie wiesz, czy ktoś nie skopiuje tekstów ze strony.

napisz sprawę na blogu, dostań się na stronę główną wykopu, to znajdą jego numer, gg, nk, i inne pierdoły :)

No i co z tego że kilku dzieciaków będzie miało rozrywkę na parę minut?

Kasy przez to nie odzyska. :D

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

To może napisz o kogo chodzi, bom strasznie ciekaw.

Poza tym te sprawdzacze unikalności to i tak pic na wodę, bo nigdy nie wiesz, czy ktoś nie skopiuje tekstów ze strony.

Najlepiej ufać samej wyszukiwarce google bezpośrednio i tak właśnie zrobiłem. Znalazłem dwa niekopiowane teksty na 90...

Salek1989 oraz Salek_Art - to ten sam człowiek...

Niestety nawet po dostarczenie w pełni unikalnych tekstów może dojść do sytuacji, iż nie będą one już unikalne... Ot, choćby zleceniodawca wstawił je na stronę, po dwóch dniach sprawdza unikalność i się okazuje, że są na innych... I kto w takiej sytuacji zostanie obarczony odpowiedzialnością? Zleceniobiorca, czy ktoś, kto skopiował teksty z danej strony? :|

Spółki | Prawo | Sąd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności