Skocz do zawartości

Kilka pytań odnośnie samych artykułów pod presell pages

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam kilka pytań natury technicznej do artykułów pod presell pages. Niestety interesujące mnie frazy nie pojawiły się w wyszukiwarce forum, wiec ponawiam moje pytania (mimo, że pierwsza próba była nieudana, ale ja jestem jak akwizytor ;-) i wracam oknem):

- jak duże znaczenie ma jakość takiego artykułu, pod jakością rozumiem szeroki zasób słownictwa, powiedzmy "azali", zamaist "czy" - czy taki precel będzie się indeksował szybciej/wolniej? lepiej / gorzej? Czy roboty tego nie rozrożniają, a chodzi po prostu o to, żeby nie znalazły takiego samego ciągu liter (albo możliwie jak najrzadziej)?

- co jeżeli w arcie pojawia się jeszcze inne silne słowo kluczowe, nie związane bezpośrednio z "tematem" precla., np. piszemy o noclegach w górach i łączymy to z nazwą jakiegoś zespołu muzycznego (że dobrze go posłuchać w górach, na kwaterze itd.) i ta nazwa też się pojawia kilka razy - czy to zaburza proces indeksowania? Czy może właśnie w ten sposób można osiągnąć większą unikalność?

- jak pozycjonowałyby się precle - opowiadania, krótkie fabuły, gdzie przewijają się słowa kluczowe, ale nie w swoim tradycyjnym kontekście (dajmy na to "nocleg na Marsie")?

Nie znam się na pozycjonowaniu za bardzo, nie wiem wg. jakich algorytmów działają roboty, ja tu tylko piszę ;-). No i wiadomo, chciałabym doskonalić swój warsztat. A poza tym teraz chcę sobie napisać precelki dla siebie i swojej strony, no i mam takie pomysły jak wyżej (precelki fabułki, bo to mi najłatwiej przychodzi), ale nie wiem czy to ma sens.

Proszę zatem o odpowiedź i pomoc. Ok, nawet błagam na kolanach - więc drogi admini wksaż drogę zabłakanej duszyczce, a nie od razu wtrącaj w otchłań kosza. Dziękuję. :-)

Nie, roboty nie rozróżniają tego, czy piszesz mową potoczną czy literacką. Swoją drogą uśmiechnąłem się nawet czytając to pytanie. ;-)

Może się pojawić, ale żaden dobry precel raczej tego nie przyjmie. Dlaczego? Bo od razu widać, że spam.

Pozycjonowałyby się tak samo.

Proponuję Ci jednak przeczytać przyklejone tematy i bardziej zapoznać się z tym jak działają roboty wyszukiwarek internetowych, bo widać, że dopiero zaczynasz.

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

Roboty nie odróżniają tak jak napisał _kUtek_ "mowy potocznej od literackiej" jednak warto zadbać o to aby te artykuły były pisane z sensem i na temat. W końcu zdarza się, że są one czytane przez ludzi... to wpływa na opinię na temat strony.

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Tutaj to ja się uśmięchnęłam. Nie gadaj?! Naprawdę to widać?! ;-P A ja myślałam, że to dział dla ekspertów ;-) Pozdro

No nie... gimnazjum się zwala na PiO :/

No cóż, pochlebiasz mi :-D

Wybacz, ale uważam, że tamten komentarz o tym, że widać, iż dopiero zaczynam był bez sensu, bo sama o tym napisałam w moim poście. Ale ok, masz prawo nie wyczuwać ironii, tudzież uznać, że jest to tekst gimnazjalno-zaczepny.

Pozdrawiam.

Roboty nie odróżniają tak jak napisał _kUtek_ "mowy potocznej od literackiej" jednak warto zadbać o to aby te artykuły były pisane z sensem i na temat. W końcu zdarza się, że są one czytane przez ludzi... to wpływa na opinię na temat strony.

Ok, ale nadal nie wiem, co to właściwie znaczy na temat. Czy jeżeli w tekście pojawia się silne słowo kluczowe (np. imię i nazwisko wykonawcy, kilka razy), to czy to w jakiś sposób zaburza pozycjonowanie moich glównych slów kluczowych? czyli noclegi i góry?

Pytam, bo czasami pisząc precle mozna umrzeć z nudów, więc sobie jakoś urozmaicam, ale nie wiem, czy to nie będzie potem bruździć klientowi.

A poza tym jeszcze jedno - skora ja nie mam problemu, żeby posługiwać się w preclach tekstem literackim, bo mam taki kaprys akurat, no to chyba w sumie lepiej, nie? Bo moje teksty są "bardziej unikalne" (na zasadzie bielsza biel proszku), bo używam słów mniej popularnych, dajcie mi znać, jeżeli mój tok rozumowania jest błędny, ok?

Co do pierwszego pytania to nie jest do końca znany mechanizm oceniania tematyczności stron przez algorytm, ale używanie innych słów często nie powinno zaszkodzić...

Nie ma czegoś takiego jak bardziej i mniej unikalne, chyba że coś jest częściowo kopiowane lub pochodzi z mieszarki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności