Skocz do zawartości

Przyrost linków

aniec2

Rekomendowane odpowiedzi

4. Czy nagły przyrost linków o niskiej jakości może powodować sankcje ze strony wyszukiwarki?

Od: Pytasz o coś, czym jest wiele osób zainteresowanych - czy poprzez masowe dodawanie linków konkurencja jest w stanie mi zaszkodzić? Zdarzyło się już, że negatywne SEO przynosiło efekty, ale nie dzięki systemom wymiany linków. I nie, nie będę dolewał oliwy do ognia w dyskusji na temat, w jakim stopniu te próby były nieskuteczne. Pozwól jednak, iż dodam, że czas spędzony na dodawaniu lub generowaniu linków w celu zaszkodzenia konkurencji to czas zmarnowany.

Odpowiedź Googlarza www.blog.szook.pl/index.php/2009/11/17/oficjalny-wywiad-z-search-quality-team-google-2/

Teraz moje pytanie. Jakim cudem google jest w stanie stwierdzić czy sam dopaliłem stronę z swla czy zrobiła to konkurencja? Moim zdaniem nie może ale chetnie wysłucham osób, które mają inny pogląd na tą sprawę.

nie jest w przypadku gdy na stronie nie wyświetlasz linków systemowych

gdy je wyświetlasz wtedy moze przyjąć ze sie tez sam linkujesz w innym przypadku nie ma takiej mozliwosci aby stwierdzić czy robisz to sam czy konkurencja, bo gugiel nie ma dostępu do panelu systemu i nie wiem czy to ty dodałeś swoj link czy ktos inny

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Dlatego mi sie wydaje ze dobrym sposobem jest linkowanie long taile.

400 rożnych fraz na 400 rożnych podstron z 4000 róznych domen - da rade bardziej urozmaicić linkowanie? Oczywiście mówię o rotacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności