Skocz do zawartości

Sklep internetowy + dodanie 1500 produktów

PawelC

Rekomendowane odpowiedzi

Ja ci mogę powiedzieć tylko tyle, zamiast skupiać się wyłącznie na kodzie sklepu to zostaw tą działkę rozwiązaniom e-commerce, design grafikowi, przemyśl sam kwestie "czego potrzebuje klient" oraz właśnie kwestię tych opisów bo 1500 produktów to dość sporo. A kto ma wykonać teksty reklamowe do produktów?

Exploit wiesz, dopóki takie wynagrodzenie TOBIE odpowiada za taką ilość pracy to wszystko jest ok...

Tylko potem przy 50% wykonanej pracy można sobie pluć w brodę, że wykonujesz murzyńską prace mimo że sam podytkowałeś takową cenę.

Przemyśl jeszcze raz temat... :P

Jak zleceniodawca za napisanie + dodanie miał zapłacic 3.000, a jak ty mu zaśpiewasz 8.000 to usłyszysz ho ho ho merry christmas

:P

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie znam zleceniodawcy, ale skoro zlecił to właśnie Tobie to chce mieć jak najtaniej, wiec możesz poważyć, że dostaniesz 8.000, a nawet te 3.000 :P

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jeśli myślałbyś o napisaniu sklepu od zera, to jako freelancer więcej niż 4000 raczej nie weźmiesz. Jako firma nawet 10-15K. Jeśli produkt nie jest z pudełka oczywiście.

Grafikę zleć komuś obeznanemu (bez urazy, ale wiem że dopiero zaczynasz), na pewno wyjdzie to lepiej. Jakiś student zrobi to może za 500zł. Ty sobie ją potniesz i wrzucisz do skryptu za 1500zł.

Co do produktów, nie daj się wycyckać. Jeśli masz wpisywać krótkie opisy i wklejać gotowe zdjęcia, to 1zł za produkt będzie chyba ok, jeśli masz robić zdjęcia samemu, to 1,5 będzie dobrze, a jesli opisy wymyślać, to 2zł. Czy razem skasujesz za to 3000zł.

Podsumowując - 4000 za sklep, 1500 za grafikę, 3000 za zawartość. Odejmując 500 dla studencika zostaje Ci 8000zł.

A jeśli chcesz być całkiem fair, policz mniej więcej ile czasu Ci to wszystko zajmie (lub zajęło, w przypadku już gotowych modułów) i pomnóż każdą godzinę razy 50zł. Netto.

Śpiewać [zażyczyć] sobie może, ale 8.000 to nie 80 zł...

@i pomnóż każdą godzinę razy 50zł. Netto.

Piszcie tak dalej, a chłopak nie będzie mógł zasnąć, bo już będzie dzielił skórę niedźwiedzia który biega po lesie ;)

Exploit gratuluję optymizmu :P Jeszcze niedawno chciałeś przy 3k zjeżdżać z ceną ale dobrze, że jest to forum - bo pisząc od nowa sktypt za cenę jednej kopii gotowca albo byłbyś przez następny miesiąc bardzo nerwowy albo byś w ogóle nie skończył :) Ktoś tu rzucił cenę 8-10k za wszystko + gotowy skrypt - to jest uczciwa kwota. Za 3k to firmy robią nie sklepy ale sklepiki, bez produktów, na szablonach takich, że oczy bolą. Oczywiście bez żadnego supportu, to minimum 500-1k/miesiąc.

Co do gotowego kodu to i tak nic nie zmienia. Gdyby się witryny dało budować z klocków to dziś już nikt by nic nie pisał.

Jak zleceniodawca za napisanie + dodanie miał zapłacic 3.000, a jak ty mu zaśpiewasz 8.000 to usłyszysz ho ho ho merry christmas

Wiesz to już trudno, nie warto ślęczeć kilka miesięcy, żeby zarobić 3k minus podatek, już bardziej się opłaca ulotki roznosić (i zdrowiej) :) Z resztą dodanie 1,5 produktów to ogromna praca. Samo dodanie 1500 produktów to jest ponad 6 tygodni na pełny etat przy 10 minutach / produkt. 2 miesiące pracy (przy wejściowych założeniach skończyłoby się na minimum 3 miesiącach - pół roku) i rozkręcanie komuś biznesu od 0 za 3k to kpina.

Testy i kilkumiesieczny support wliczony w cene?

Pewnie tak :) "Zatrudnię programistę - pół roku - 3k" :)

Jeśli myślałbyś o napisaniu sklepu od zera, to jako freelancer więcej niż 4000 raczej nie weźmiesz. [...]A jeśli chcesz być całkiem fair, policz mniej więcej ile czasu Ci to wszystko zajmie (lub zajęło, w przypadku już gotowych modułów) i pomnóż każdą godzinę razy 50zł. Netto.

Zgodzę się co do drugiej części, ale sklep się pisze od zera tylko 2 tygodnie - tzn. 80 godzin :) Haha ;) Nie pisz takich herezji, bo przy tym 4 stówki za wdrożenie gotowca to zdzierstwo :) Nie wiem czy dzisiaj mam dobry humor czy tylko mi się wydaje, że parę osób robi se jaja :)

Jeśli myślałbyś o napisaniu sklepu od zera, to jako freelancer więcej niż 4000 raczej nie weźmiesz. [...]A jeśli chcesz być całkiem fair, policz mniej więcej ile czasu Ci to wszystko zajmie (lub zajęło, w przypadku już gotowych modułów) i pomnóż każdą godzinę razy 50zł. Netto.

Zgodzę się co do drugiej części, ale sklep się pisze od zera tylko 2 tygodnie - tzn. 80 godzin :) Haha ;) Nie pisz takich herezji, bo przy tym 4 stówki za wdrożenie gotowca to zdzierstwo ;) Nie wiem czy dzisiaj mam dobry humor czy tylko mi się wydaje, że parę osób robi se jaja ;)

Nie wiem ile się robi sklep, bo nie programuję.

Jeśli 80 godzin, to faktycznie - 4K trochę mało. Lecz napisałem konkretnie do Exploita. Być może on to robił dłużej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności