Skocz do zawartości

UWAGA ! Poważna zmiana w google

LuckySpamer

Rekomendowane odpowiedzi

A ja sądzę, że Bing przeskoczy Google.

i Google ze swoją globalizacja i dostępem do wszystkiego ... Będzie w kosmosie.

Za wiele opcji w tej wyszukiwarce, za szybko zmiany.

// ( tak trochę od tematu odskoczyłem )

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

• Odpowiedzi 122
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Imho wreszcie coś się zmienia i powstają całkiem nowe możliwości w branży SEM jaki zawierającym się w niej SEO stracą tylko Ci którzy nie potrafią działać kreatywnie a SEO widzą tylko przez pryzmat katalogowania, swl-i i ogólnego śmiecenia w necie a to duży błąd. Systemy wymiany były są i będą dopóki g traktuje linkowanie jako wyznacznik ustalenia pozycji. Personalizacja wyników nie będzie dotyczyć wyszukiwania całkiem nowych zagadnień u danego usera a może tylko pomóc naprawdę wartościowym stronom. Osobiście uważam że im będzie ciekawiej (trudniej) tym dla prawdziwego entuzjasty SEM będzie lepiej a wykruszą się firmy krzak żerujące na naiwności klienta i kasujące poważne pieniądze za katalogowanie i bezmyślne podpinanie pod SWL-a.

A to znaczy tylko tyle że niedługo ceny za pozycjonowanie skoczą ostro do góry. Mniejsza konkurencja firm pozycjonujących + utrudnienia i mamy i tak już wysokie ceny za mocne frazy.

tylko problem w tym, że klientom można polecić binga a co z userami szukającymi?

Jeśli klienci pójdą do Binga to siłą rzeczy po pewnym czasie userzy też tam przejdą do trafniejsze będą wyniki. Trzeba tylko znaleźć jakieś rozwiązanie które pozwoli pozycjonować i w google i w Bingu i Bing będzie zyskiwał coraz bardziej na mocy.

Darmowy katalog stron internetowych Katalog stron - Jogurcik

Spać nie mogę i naszła mnie taka myśl. Czy nie dało by się zrobić czegoś takiego na styl sprawdzania pozycji w google, aby zliczył ile jest podstron w Site? Co śmiesznego zauważyłem co do niepokrywających się wyników między Y i G. google.pl dla site:wp.pl pokazało 2,500,000 stron a google.com 35,000,000. Się czepiacie wyników w 2 różnych przeglądarkach, a tu jedna jakie ma wahanie.

Darmowy katalog stron internetowych Katalog stron - Jogurcik

sratata, guzik zlikwidują. Tak jak mieli zlikwidować pagerank'a z toolbar'a, a ja go nadal mam ;-)

zresztą do yahoo ma na najbliższe 10 lat zagościć bing. A MS sobie nie pozwoli jako konkurent na usunięcie czego kolwiek, a skoro obie firmy - microsoft i google biją się o dominację na rynku wyszukiwarek to dlaczego miało by parametru site nie być. Przecież takie gadanie jest bezpodstawne i mało prawdopodobne...

a co do ograniczenia pokazywanych stron to wiadome czemu tak zrobili - sam nie widzę w statystykach że ktoś wchodzi mi na 70 czy 80 podstronę w archiwum newsów. Po co miał by tam wchodzić poza setną podstronę jakiś user?

..:: Strony WWW ::....:: Nowe technologie ::....:: Hurtownie ::....:: Reszte znajdziesz w google.pl ::..

Przecież takie gadanie jest bezpodstawne i mało prawdopodobne...

Może zabiorą, może nie zabiorą, zrobią to co postanowią, ale... możesz mi podać jedną korzyść z komend site: link: w G dla zwykłego użytkownika który nigdy nie słyszał o PiO :D

Śmiem twierdzić, że osoby które nie mają pojęcia, lub może inaczej, nie siedzą w pozycjonowaniu nawet nie wiedzą, że są takie komendy w G -puściłem zapytanko do znajomych, którzy potrafią korzystac z G i albo nie wiedzieli o co pytam, albo nigdy z tego nie korzystali po tym jak z ciekawości sprawdzili do czego to jest :D

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Jak jest z tym dns od googla, sprawdzał ktoś jak się to ma do wyników?

Preferowany serwer DNS, który należy zmienić w konfiguracji połączenia internetowego to 8.8.8.8. Serwer alternatywny to 8.8.4.4. Liczba "8" symbolizuje nieskończoność i doskonałość, a w tradycji chińskiej dążenie do sukcesu. Numerologicznie więc ingerencji sił zła nie widać.
Gigant wyszukiwania dodaje, że dzięki korzystaniu z ich DNS, przeglądanie stron internetowych będzie szybsze, bardziej bezpieczne oraz rzetelne. Innymi słowy ma to oznaczać dokładniejsze wyniki wyszukwiania i ochronę przed phishingiem. Zainteresowanym udostępnia szczegóły oraz wyjaśnia, że w zdecydowanej większości przypadków DNS dostarczany jest przez dostawcę usług internetowych.

Będą inne wyniki wyszukiwania, jak ustawimy sobie dns google? ależ to nie piękne!

dopisz się do polishpremiumpress.pl wpis płatny tylko 1$

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności