Skocz do zawartości

pomocy!

michal24

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panów.

Mam kilka pytań.

Mam dwie domeny:

- jedną z końcówką waw.pl

- drugą z końcówką com

Pierwsza domena choć mam jużją 3 miesiace była kiedyś ukogoś dlatego po 3 miesiacach bycia u mnie dostąłem PR2. Niestety nie jestem zadowolony z osiąganych wyników tzn. w danej frazie jestem dopiero na 23 stronie.

Druga domena choć mam ją dopiero 8 dni i już została zaindeksowana jest na 5 stronie wg tej samej frazy. Fakt iż jest to domena z nazwą tą samą co fraza szukana.

Moje pytania:

1. co w takiej sytuacji zrobic? Czy podpiąć tą domene z końcówką waw.pl która ma PR2 do tej które ma Pr0 ale jest lepiej widoczna wg. tej frazy która oczeuję aby była wysoko?

Myślicie że to coś da?

2. dlaczego druga domena która ma koncówkę com jest tak dobrze widziana przez google, czy to dlatego że ma fraze w nazwie?

3. Jeśli bym podpioł tą z pr2 do tej z pr0 to którą powinienem pozycjonować? Można obydwie? czy to coś da? Da lepsze wyniki?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

Fotografia portretowa Warszawa - specjalna oferta dla użytkowników Pio, Facebook, Google +

Prawdopodobnie ta nowa domena ma FSB. Fraza w domenie podobno też pomaga. Pomyślał bym nad zmianą na .com bo to zawsze krótszy adres ;)

Katalog Stron Gracza - katalog stron przydatnych graczom

Trądzik - pozbądź się trądziku raz na zawsze

Pizza Lublin - recenzje lubelskich fast-foodów

co to jest fsb?

NIe proszę o odpowiedź czy któraś bedzie krótsza czy nie. Moja domena z waw.pl jest zdecydowanie krótsza niż ta z com.

Proszę tylko o porady w której opcji storna będzie widziana lepiej przez google, a nie w której będzie widziana lepiej przez uzytkownika.

Wchodząc przecież na tą z waw.pl (którą łatwiej w moim przypadku zapamiętać) wchodzić będizemy na stronę z com( trudniejszą do zapamiętania) ale zdecydowanie lepiej widzianaprzez google. Pisze tu o przekierownaiu 301

Fotografia portretowa Warszawa - specjalna oferta dla użytkowników Pio, Facebook, Google +

jasne. No dobrze a czy ktoś ma jakąś odpowiedzi na moje pytania dotyczace tego tematu. Czy domena przekierowana po przez 301 można pozycjonowac 2 jednoczesnie

ja myślę, że słabo linkujesz swoje strony ale nie napisałeś tak naprawdę co z nią robisz więc ciężko z fusów powróżyć

tzn. co robie?

Mozesz rozwinąć temat.

Pierwsza pozycjonuję od jakiegoś miesiaca. Drugo nie zaczołem niestety pozycjonować gdyż dopiero została zaindeksowana.

jasne. No dobrze a czy ktoś ma jakąś odpowiedzi na moje pytania dotyczace tego tematu. Czy domena przekierowana po przez 301 można pozycjonowac 2 jednoczesnie

oczywiscie, strona z 301 przenosi moc ale musza to byc rozne zrodla linkow

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności