Skocz do zawartości

Debata o zjawiskach nadprzyrodzonych

Ivellios

Rekomendowane odpowiedzi

Korzystając z obecności na forum działu "Pogaduszki", chciałbym zaprosić osoby interesujące się fantastyką, zjawiskami paranormalnymi i ogólnie sprawami "niekoniecznie ziemskimi" na debatę ufologiczną, której mój serwis patronuje :)

Organizacja studencka ECID ma przyjemność zaprosić wszystkich zainteresowanych, zaintrygowanych i zaniepokojonych, na drugą już edycję Debaty na Temat Zjawisk Paranormalnych.

UFO Debata zgromadzi w jednym miejscu zarówno przedstawicieli świata nauki i zwolenników istnienia zjawisk pozaziemskich (ufologów). Dzięki ich wypowiedziom dowiesz się, po co obcy odwiedzają naszą planetę, dlaczego się nie ujawniają i czy przypadkiem UFO nie gościło już w Twojej miejscowości. Poruszone zostaną także kwestie mistyfikacji w ufologii (czyli nie każde UFO to UFO), dezinformacji w tym zakresie oraz stosunku nauki do zagadnień z pogranicza poznanego. Uczestnicy będą mieli także wyjątkową okazję zadać pytania przybyłym gościom.

To wszystko i jeszcze więcej odbędzie się już niebawem!

Gdzie: w Auli B Akademii Ekonomicznej w Katowicach

Kiedy: 14 grudnia 2009 r.

O której: o 13.30-16.00

Po co: bo warto rozmawiać ;)

Do zobaczenia!

Szkoda, że nie w Poznaniu, bo bym się z przyjemnością przeszedł.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Strasznie daleko ode mnie.

No ale czy to oznacza, że umiemy już czytać w myślach kosmitom czy może oznacza to, że dzielą się z nami swoimi przemyśleniami na temat tych wizyt?

"...wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy..."

Zawiodły i rozczarowały, więc nie polecam: ReMedia z Bydgoszczy, Net-Sukces Krzysztof Ziółkowski.

Raczej dzielą (czy raczej dzielimy - bo prócz badaczy i naukowców będę tam też ja, organizatorzy zaprosili mnie jako właściciela dużego serwisu o tej tematyce :) objąłem też patronat medialny) się wiedzą i przemyśleniami na temat samego zjawiska UFO i różnych aspektów z nim związanych.

Badacze na takie debaty często też przywożą różne materiały typu filmy i zdjęcia prezentujące manifestacje UFO.

yeti to chyba motoryzacja ostatnio :)

co do ufo, temat jest ciężko/słaby w ogóle w dyskusji, bo przez lata specyficznej polityki wobec tego typu tematów, teraz mamy sytuacje, że jak ktoś w społeczeństwie mówi, że widział ufo to tak jakby powiedział jestem debilem. Przykre. Może za jakiś czas spojrzenie się zmieni. Jakiś czas temu widziałem na ddtvn wywiad z kolesiem od Wylatowa (i innych spraw oczywiście), powiedział na koniec, żeby się nie denerwować, za kilka lat ponoć ma się wszystko wyjaśnić :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności