Skocz do zawartości

Indeksacja grafiki w Google Images

marcingv

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zastanawiam się czy skrypt galerii - LightBox (i wszystkie inne pochodne) mają wpływ na indeksację grafik przez robota Google. Zależy mi na tym, aby zdjęcia zamieszczone na mojej witrynie były wyświetlane w wynikach wyszukiwania grafiki. Do prezentacji zdjęć używam skryptu LightBox, link zawiera dobrze opisany znacznik title, zdjęcie posiada znacznik alt, plik ze zdjęciem na serwerze ma nadaną przyjazną nazwę. Mimo to, zdjęcia nie pokazują się w indeksie grafik Google. Zauważyłem, że jedynymi zaindeskowanymi grafikami z mojej strony, są te, które nie korzystają ze skryptu LightBox.

Stąd też moje pytanie, czy LightBox ma jakiś wpływ na indeksację grafiki przez Google. Co ewentualnie mogę zrobić/poprawić aby moje zdjęcia pojawiły się w indeksie?

Pozdrawiam

marcingv

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności