Skocz do zawartości

Jak się sprawdzają płatne katalogi ?

bardyt

Rekomendowane odpowiedzi

płatny katalog = około 300-500 linkow wewnętrznych, 20 tysi wpisów, blisko 500 tysi słow kluczowych oraz minimum 2-3 lata bycie darmowym (sitemapa generuje sie ok 5-6 godzin).

Potem wystarczy na server, domene i jeszcze troche na podlinkowanie :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
@michop: Twój katalog ma 32 BL więc nie możesz liczyć na dużo wpisów.

Musisz popracować... Postawić katalog to jedno, a promocja to drugie.

No zdaje sobie sprawę że to jest mało jak na początek ale obecnie czkam na fundusze. Mam remont w całym domku i pracuje na tzw kolanie

staram się przynajmniej poświecić tą godzinkę dziennie na dodawanie do katalogów i dodanie tych wpisów co już oczekują. Po remoncie jak odżyj finansowo pododaje się do płatnych katalogów typu: onet wp interia yahoo itd.. + linkowanie

To może i ja się wypowiem po kilku miechach (4) z moim pierwszym katalogiem (Travelskaner.pl - "żyje" w dziale Katalogi)

W przeciwieństwie do pozostałych serwisów nigdy nie traktowałem Travelskanera jako "źródełka", z którego będę od razu czerpał zyski. W tym przypadku bardziej chciałem zrobić coś fajnego "dla zasady" i jednocześnie przetestować zaplecze pod kątem pozycjonowania "obcych" stron (udało się przez chwilę na "Biura podróży" wejść w TOP10).

Sama idea katalogu powstała na którychś targach turystycznych, na które z racji pracy (marketing (stoisko) jednego z lepszych polskich biur podróży) jeżdżę od lat. Kilku kolesi przy piwie, jak kiedyś Gierek Narodowi, na pytanie, czy jak coś takiego zrobię to "pomożecie", odpowiedzieli: "Pomożemy!!!" - i stąd 55k YBL :) . Z góry założyłem, że nie nastawiam się na masowe wpisy, tylko na zainteresowanie głównie firm, które przejrzą drukowane katalogi biur turystycznych w których jest reklama katalogu Travelskaner (Reklamy dodane przez kumpli od B) -"Pomożemy!" - zawstydzili TurboDymoMena, zanim ten w ogóle powstał!)

Kokosów nie ma: za 4 miesiące 120 wpisów, z czego 24 promo z tego forum (było 35 kodów - 11 stron odwalonych). W każdym razie ja nie nastawiam się na ilość (site, content itd) tylko na jakość i liczę, że jak będę miał PR5-6 (teraz PR4) i przekroczę 100k YBL (teraz 55k), to ruch się sam zacznie... i będzie trochę więcej niż na :piwo: przy moderacji (jak łatwo policzyć, z sms-a za 10,98 jest 48% przychodu, więc na okrągło 100 x 4,80 = 480 minus podatek VAT i podatek dochodowy - kupa szmalu!:)!! - jakieś 3 i pół stówki za 4 miesiące :ok:

Płatne katalogi są lepsze od darmowych bo ? bo są zadbane , moderowane, pielęgnowane , czy darmowe takie nie są ? są ale dużo żadziej

Nie wsadzajcie wszystkich katalogów do jednego worka, bo w google żadne reguły nie obowiązują to juz powinniście wiedzieć

Czy moc linka z płatnego katalogu jest mocniejsza od linka z darmowego katalogu ? na to już sobie sami odpowiedzcie

Marketing internetowy dla firm

żadziej

Nie chcę być nie miły ale pisze się rzadziej...

jak będę miał PR5-6 (teraz PR4) i przekroczę 100k YBL

Przy PR 4+ można zarobić na katalogu...

Chyba na katalogach tematycznych zarobki lepiej wyglądają :)

Edycja: Marmar - 480 zł - podatek = ~390 zł. Czyli 94 zł / miesięcznie.

Teraz pytanie: ile miesięcznie wydajesz na promocję katalogu?

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Nic - sam się promuje :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nic - sam się promuje :piwo:

Zgred ma rację - sam się promuję:)

Wypromowałem się tak, że jako jedyny internetowy katalog turystyczny w Polsce (jak do tej pory) mogę LEGALNIE używać loga Polskiej Izby Turystyki, "załatwiłem" współpracę z Czeską Narodową Organizacją Turystyczną, dzięki czemu adresy wszystkich stron wpisanych do katalogu trafiają raz na kwartał w formie bazy danych do wszystkich Czeskich firm turystycznych zrzeszonych w CzechTourism, wymieniam się linkami z największymi portalami w Polsce (kto wie jak - to sprawdzi - Travelskaner jako jeden z dosłownie kilku, a z turystycznych jako jedyny jest linkowany nawet z PR6), "zrobiłem" zupełnie przypadkiem 55 000 YBL w 4 miesiące, inny serwis, który również sam promuję: homeexchange24.eu, jako jeden z 3 w Polsce może LEGALNIE używać loga Polskiej Narodowej Organizacji Turystycznej "POLSKA"... itd

Tak więc jak napisał Zgred - nic nie wydaję na promocję - "Oszczędnością i pracą ludzie się bogacą:)B) "

Marmar - bardziej powinieneś zadbać o ruch na stronie niż o ilość BL czy loga znanych izb turystycznych. Tam w tym topie aż się prosi o ładny turystyczny baner reklamowy za grube $ ale do tego trzeba mieć ruch :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Marmar - bardziej powinieneś zadbać o ruch na stronie niż o ilość BL czy loga znanych izb turystycznych. Tam w tym topie aż się prosi o ładny turystyczny baner reklamowy za grube $ ale do tego trzeba mieć ruch :)

Co do bannera masz rację Generale w 500% - po to właśnie tak a nie inaczej ten topik został zaprojektowany - czeka na swojego reklamodawcę! Masz rację również w temacie konieczności zwiększenia ruchu na stronie - codziennie nad tym pracuję! W ogóle masz rację:closedeyes:;)

Tylko nawet siedząc nad czyś 18h/ dobę albo się coś udaje, albo nie - z domygotowe.com się na przykład udało - mam dokładnie całą ofertę na Money.pl: https://dom.money.pl/budownictwo/sklepy/domygotowe/, z travelskanerem codziennie pracuję nad takim efektem - może się też uda...

Mała uwaga do właścicieli płatnych katalogów. Możecie zwiększyć swoje zarobki uwzględniając inne formy płatności niż SMS.

Ja na przykład muszę omijać takie katalogi bo nie mam możliwości płacenia SMS-em. Podejrzewam, że taki osób jak ja może być tu jeszcze parę.

Tutaj ukłon w kierunku Zgred-a który od samego początku pomyślał o tym. :closedeyes:

Radioactive@home - nauka dla przyszłości, kotfryc

Mała uwaga do właścicieli płatnych katalogów. Możecie zwiększyć swoje zarobki uwzględniając inne formy płatności niż SMS.

Ja na przykład muszę omijać takie katalogi bo nie mam możliwości płacenia SMS-em. Podejrzewam, że taki osób jak ja może być tu jeszcze parę.

Tutaj ukłon w kierunku Zgred-a który od samego początku pomyślał o tym. :closedeyes:

U nas też są przelewy jak i PayPal ale pod względem księgowymz tym jest znacznie więcej babrania się stąd tak mało właścicieli katów z tego korzysta

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Dlatego warto płatności zrobić przez pośrednika (Moneybookers, Paypal, ucash) via dotpay, payu czy inne :closedeyes:

U nas też są przelewy jak i PayPal ale pod względem księgowymz tym jest znacznie więcej babrania się stąd tak mało właścicieli katów z tego korzysta

Wiem że w SEOKatalog jest taka możliwość, widziałem parę ładnych katalogów gdzie skorzystałem z tej funcji.

Jeśli chodzi o sam skrypt to nie mam żadnych uwag. ;)

Chodziło mi raczej o właścicieli katalogów którzy i tak korzystają z dotpay a nie ma tam nic oprócz sms-a. Nie wiem jak to wygląda od strony technicznej, ale skoro to i tak idzie przez pośrednika to co za problem dodać inne kanały płatności w dotpay?

Radioactive@home - nauka dla przyszłości, kotfryc

Chodziło mi raczej o właścicieli katalogów którzy i tak korzystają z dotpay a nie ma tam nic oprócz sms-a. Nie wiem jak to wygląda od strony technicznej, ale skoro to i tak idzie przez pośrednika to co za problem dodać inne kanały płatności w dotpay?

W DotPay można podpiąć również przeróżnej maści przelewy, PayPal, moneybookers itd. - problem tylko w tym (co napisałem e wcześniejszym poście) że nie każdy ma tak wyrozumiałą księgową jak my :closedeyes:

Przelewy są znacznie mniej wygodne do księgowania niż SMSy ale to już temat w innym wątku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności