Skocz do zawartości

Jak się sprawdzają płatne katalogi ?

bardyt

Rekomendowane odpowiedzi

Mała uwaga do właścicieli płatnych katalogów. Możecie zwiększyć swoje zarobki uwzględniając inne formy płatności niż SMS.

Ja na przykład muszę omijać takie katalogi bo nie mam możliwości płacenia SMS-em. Podejrzewam, że taki osób jak ja może być tu jeszcze parę.

Tutaj ukłon w kierunku Zgred-a który od samego początku pomyślał o tym. :)

Nie do końca się z Wami zgodzę - wprowadziłem w kwietniu na homeexchange24.eu PayPala (wcześniej miałem umowę tylko z Platności.pl - sms-ów wcale, bo 90% płacących to obcokrajowcy). Możliwości płatności pierwszej (w dosłownym znaczeniu) i każdej innej oferty:

https://www.homeexchange24.eu/index.php?m=Mail&id=1673

Efekt jest taki że przelewy (generalnie przychody) na platnosci.pl wzrosły mi o 20% od momentu wprowadzenia PayPala, natomiast przez samego PayPala, (który teoretycznie jest najwygodniejszą formą płatności) miałem dosłownie 3 (trzy) płatności ( 1 z Australii, 1 z Peru i 1 z Kanady). Rozmawiałem w międzyczasie z kumplem, który pracuje w Dellu w Dolinie Krzemowej w Kalifornii i się dowiedziałem, że w stanach (60% moich klientów) mają jakieś straszne jaja z Paypalem (do tego stopnia że "znikają" na kilka godzin punkty (pieniądze) z kont itd, więc nawet Amerykanie (:closedeyes:!;)) wola płacić normalnie kartą-przelewem - tym bardziej, że od czasów Afganistanu Polska przestała być dla większości tamtejszego społeczeństwa krajem na końcu świata, gdzie się pali lampami naftowymi i niedźwiedzie chodzą środkiem ulicy...)

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

u mnie płatności PP są sporadyczne ale są, są tez opłaty za pomoca CC i MB.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

u mnie płatności PP są sporadyczne ale są, są tez opłaty za pomoca CC i MB.

Ja za wszystko płacę MB (moim zdaniem najlepsze), pewnie część opłat była ze mnie. lol :closedeyes:

PayPal-a używam tylko dlatego, że mi firma ze stopki przelewy na niego robi, nie jest zintegrowany z moją Visą więc nie ma ryzyka.

Płacenie kartą za wpis 2,44 mija się z celem, ale zostawcie jakieś inne alternatywy niż sam sms ;)

Radioactive@home - nauka dla przyszłości, kotfryc

Marmar - bardziej powinieneś zadbać o ruch na stronie niż o ilość BL

A tak z innej bajki, to nie występuje tutaj czasem jakiś związek przyczynowo-skutkowy??? Niemniej akurat w Twojej wypowiedzi odbieram to jako komplement!!! ;). Jestem chyba pierwszą osobą na tym Forum, której ktoś powiedział, zwłaszcza TY, żeby olać BL :closedeyes: na zasadzie: "przestań się zajmować pierdołami i udowadniać, ile BL możesz "nabić" co miesiąc, tylko zacznij wreszcie na tym zarabiać!" - ale to chyba dobrze świadczy o pozycji katalogu i mojej pracy w niego wsadzonej poniekąd również... :)

ale 16 linków wychodzących, chyba zbytnio nie zachęca jeśli chodzi o mocny tematyczny link ;) chyba że to katalog taki żeby ruch generował ;)

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

wracając do tematu, to jako, że zbieram listę angielskich katalogów, po 4 dniowym zbieraniu katalogów, zauważyłem, że tam płatne katalogi mają ciekawe stawki, zaczynają się od 6-9 dolarów, a kończą na 20$ za wpis ! Mówi się, że utrzymanie serwera za granicą jest tańsze i w ogóle, to gdyby to tak przeliczyć, to w sumie bardziej tam się sprawdzają te płatne katalogi, chyba..., nie ?

nie. ponieważ oni inaczej zarabiają - stawki są adekwatne do ich zarobków ... nie naszych :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności