Skocz do zawartości

Personalizacja SERP dla niezalogowanych

Erbit

Rekomendowane odpowiedzi

Musisz wziasc pod uwage ze na pudla i NK ludzie przeawznie wchodza bezposrednio... wiec jak maja otrzymywac wyniki z tych portali?

Dziesiątki tysięcy woli wpisać w gugla nk niż wpisywać całość do przeglądarki. Inni z kolei używają Chrome i jeśli wpisują coś bezpośredni to Gugl też o tym wie ;-)

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

• Odpowiedzi 214
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Dziesiątki tysięcy woli wpisać w gugla nk niż wpisywać całość do przeglądarki. Inni z kolei używają Chrome i jeśli wpisują coś bezpośredni to Gugl też o tym wie ;-)

tysiace w porownaniu do milionow... to jak blad statystyczny;)

Odnosnie calej personalizacji i wplywu personalizacji na wyniki niespersonalizowane juz są zauważalne zmiany, przynajmniej ja widzę dla niektórych haseł... które mnie interesują i które obserwuję od długiego czasu - widzę wybicie dużych serwisów z dużą odwiedzalnością na pierwsze pozycje!

Zmiany będą, niektóre z nich są nawet już zauważalne, ale rewolucji raczej nie będzie :D

Wiadomo już nie od dziś ;) że liczą się strony z dobrym contentem i dobrze podlinkowane.

Nie rozumiem też, dlaczego ma nastać koniec katalogów, precli itp. Przecież jeśli prowadzimy precla i dbamy o niego (moderujemy, linkujemy i nie pozwalamy na zduplikowany content) to wiadomo że będzie on stroną wartościową ;) Tak samo katalog...

Święta już niedługo ;)

...Człowiek stwierdzi, że jest bzdurny ale z kąd maszyna ma o tym wiedzieć ? :D

I tu właśnie wkracza personalizacja ;)

phi, toz przeciez spam raporty istnieja od dawna

No i teraz tak ;)

1. Personalizacja - i super - smieci sobie wisza nisko, zaplecze jest ukryte i o to chodzi ;)

2. Ban, spam report - spoko, ale to nic nie da bo to nie dziala, trzebaby wysylac setki, tysiace spam reportow, smieciostronka to mala szkodliwosc i moderatorzy nie maja czasu na takie cos, lowia raczej grube ryby ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

1 - jeżeli tylko będą nisko wisicę to nie widze problemu, gorzej jak bedą po jakims czasie oflagowane jako te z których nie bierze się linków do ustalania rankingu B) tak, potrzeba czasu, dużo maszyn co to bedą trzymać, liczyć itd... tyle, że to nie problem :P

2 - mamy kilku białych rycerzyków sieci, co słali, ślą i będą to robić, tyle, że tym powinni sie martwić Ci co robią smieci pod punkty, dobrych stron nie wytną ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

jest jakiś powód czemu pod IE zmian w serpach nie mam a pod FF są, chodzi oczywiście o niezalogowanego usera tu i tu

dokładnie też to mam

różne wyniki w różnych przeglądarkach na jednym kompie i nie jestem zalogowany i nie ma też linku "wyniki zostały dostosowane"

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Dzisiaj zauważyłem u siebie na bardzo łatwą frazę(4 słowa) personalizację - po wyłączeniu ciasteczek SERP wraca do normy. Najłatwiej to zauważyć dla takich haseł, bo tam wpływ na pozycję ma wiele czynników "naturalnych".

Nie sądzę by to miało coś do znaczenia u mnie doskonale personalizacja działa również na trudniejsze frazy ponad 1mln wyników wyszukiwań... dzisiaj dostałem nawet mail od klienta, że bardzo się cieszy iż jest już pierwszy, a to była tylko personalizacja :)

Zarządzanie Projektami innowacyjne rozwiązania dla przedsiębiorstw

Solidna firma z mocno odjazdowymi samochodami Wypożyczalnia aut Warszawa

Myślę, że jest to zmiana w kierunku Search 2.0, czyli SERP tworzonych przez użytkowników. Ciekawie o tym napisała na blogu lexy : https://www.lexy.com.pl/blog/pozycjonowanie...iamy-na-jakosc/ Ciekawie o tym piszą też na https://www.searchenginejournal.com/2010-a-...arketers/15711/ Myślę, że w tych trudnych czasach w pozycjonowaniu wzrośnie znaczenie czynnika usability i creditibility. :) Linki tracą na znaczeniu, ale wciąż są najważniejsze dla wyszukiwarek (źródło : https://www.seomoz.org/article/search-ranking-factors ) Poza tym nie ma co panikować, bo w SEO niewiele się zmieniło przez ostatnie 3 lata :

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności