Skocz do zawartości

Personalizacja SERP dla niezalogowanych

Erbit

Rekomendowane odpowiedzi

moim zdaniem % rozkład kliknięć bardziej się rozłoży na dalsze pozycje 4-6. Jeśli Kowalski będzie miał na 1-2 albo 1-3 strony które już kiedyś odwiedził i nie był usatysfakcjonowany będzie po prostu szukał dalej w wynikach.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

• Odpowiedzi 214
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Żeby chociaż te zmiany w silniku google poprawiały choć trochę jakość wyników,

z roku na rok jest coraz gorzej, coraz wiecej zdublowanej tresci, coraz mniej trafne wyniki.

Robi sie coraz większy "syf" czy też śmietnik.

moim zdaniem % rozkład kliknięć bardziej się rozłoży na dalsze pozycje 4-6. Jeśli Kowalski będzie miał na 1-2 albo 1-3 strony które już kiedyś odwiedził i nie był usatysfakcjonowany będzie po prostu szukał dalej w wynikach.

I mamy pytanie: Czy G chodzi naprawdę o to by w wynikach pojawiały sie trafniejsze wyniki, czy może podrzucają te strony, które znamy w wynikach organicznych w topach po to by kliknąć w wypychane wyniki sponorowane :D

I kolejne: Czy szary userek będzie klikał w te wyniki spersonalizowane (które juz widział i w/g G bardzo chce je miec w topach), czy kliknie w dalsze pozycje (4-6, a może i 10-20), czy da zarobic G i stuknie w sponsorowany wynik :)

Będzie ciekawie :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

@zakrecony

teoretycznie wyniki będą lepsze, ktoś tu opisał przykład ceneo, jeśli wchodzisz tam kilka razy to automatycznie wyszukując inne słowa, będzie Ci podsuwać ceneo gdyż byłeś prawdopodobnie zadowolony. Moim zdaniem 1 wejście na jakąś stronę, nie wrzuci Ci jej od razu na najwyższą pozycję, jednak kilkukrotne powracanie to znak dla wyszukiwarki.

A jak będzie się to przekładało Adwords/dalsze pozycje to zobaczymy po kilkumiesięcznych obserwacjach.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

teoretycznie wyniki będą lepsze, ktoś tu opisał przykład ceneo, jeśli wchodzisz tam kilka razy to automatycznie wyszukując inne słowa, będzie Ci podsuwać ceneo gdyż byłeś prawdopodobnie zadowolony.

moje wejścia na ceneo nie świadczą o tym ze byłem zadowolony, może wlazem przeszukałem i nie znalazłem tego co tam szukalem ? czyli bedzie mi podpowiadał serwis na ktorym nie znalazłem tego co szukalem

Marketing internetowy dla firm

Jak dla mnie pomysł do pupy :) ... spersonalizowane wyniki dla wszystkich ... sens mają wtedy jeżeli ktoś notorycznie zapomina adresu strony, którą często przegląda. Jednak większości przypadków z wyszukiwarki się korzysta po to żeby znaleźć informacje w miejscach, o których nie wiemy ... żeby te poszukiwania ułatwić i znacznie przyspieszyć :D

Moim zdaniem prędzej czy później ludzie zaczną wyłączać tę opcję / czyścić historię / itd. ... bo kto będzie chciał podziwiać ten sam TOP na dane hasło, gdzie interesujące go wyniki znajdą się na dalszych stronach.

Spersonalizowane wyniki to ja mam w FireFox'ie ... tzw. zakładki :)

Pozdrawiam :)

[Moim zdaniem prędzej czy później ludzie zaczną wyłączać tę opcję / czyścić historię / itd. ... bo kto będzie chciał podziwiać ten sam TOP na dane hasło, gdzie interesujące go wyniki znajdą się na dalszych stronach.

Jkaby świadomość internautów byłaby na takim poziomie to mielibyśmy spokojne święta (no może ten site jeszcze :D )

Moim zdaniem prędzej czy później ludzie zaczną wyłączać tę opcję / czyścić historię / itd. ... bo kto będzie chciał podziwiać ten sam TOP na dane hasło, gdzie interesujące go wyniki znajdą się na dalszych stronach.

No tu do końca się nie mogę zgodzić, zauważ, że są branże takie, że po wpisaniu hasła masz ciągle ten sam TOP - dlaczego więc te TOPy mają ustawiac pozycjonerzy, a nie G :D

- Reklama -

Kwestia tego kto będzie decydował o tym jak wygląda TOP Google jest mam nadzieję dla wszystkich oczywista ... MY (ekipa z PiO) :)

Mi chodzi jedynie o sam fakt stabilizacji wyników ... dla danej osoby będą wciąż te same, więc logicznie wnioskując, na stronach ze spersonalizowanego TOP nie znajdziemy żadnych nowych informacji (nie mówię tutaj o aktualizacji stron ;) ). Informacja to główna waluta Google, a ten ruch, w moim odczuciu, w znacznym stopniu ją "nadgryzie" :D

Bo czym się będą różniły spersonalizowane wyniki od zakładek w przeglądarce :)

Pozdrawiam :)

moje wejścia na ceneo nie świadczą o tym ze byłem zadowolony, może wlazem przeszukałem i nie znalazłem tego co tam szukalem ? czyli bedzie mi podpowiadał serwis na ktorym nie znalazłem tego co szukalem

google sprawdzi czas spedzony na stronie, sprawdzi ile razy kliknales na stronie porowna do innych stron i odpowiednio ustawi pozniej, jesli byles na stronie niezadowolony to wiecej na nia nie wrocisz - wiec na pewno nie bedzie bral pod uwage jednego klikniecia tylko twoje zachowanie calosciowo...

google sprawdzi czas spedzony na stronie, sprawdzi ile razy kliknales na stronie porowna do innych stron i odpowiednio ustawi pozniej

Sprawdzi jeszcze kiedy wstałeś, co zjadłeś, jakie skarpetki założyłeś i kiedy wróciłeś z pracy :D

Jak oni według Ciebie chcą odciążyć moc obliczeniową poprzez własnoręczne ustawienie wyników i zabranie site na rzecz takiego rozwiązania to im chyba serwery wybuchną :)...

Mocą obliczeniową bym sie nie przejmował, bo mają tyle środków by postawic kilka farm tylko do obliczeń. Własne systemy na, których pracują, systemy nad którymi pracują, oprogramowanie, które wypychają dla usera nie jest robione dla przyjemności czy dla ułatwienia życia szarym userkom :D

- Reklama -

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności