Skocz do zawartości

Personalizacja SERP dla niezalogowanych

Erbit

Rekomendowane odpowiedzi

Jak oni według Ciebie chcą odciążyć moc obliczeniową poprzez własnoręczne ustawienie wyników i zabranie site na rzecz takiego rozwiązania to im chyba serwery wybuchną :D...

Dyrektor generalny Google:

„Jeśli rzeczywiście potrzebujesz takiej prywatności, to musisz sobie zdać sprawę, że wyszukiwarki, w tym Google, przechowują przez pewien czas informacje (…) i wszyscy w Stanach Zjednoczonych jesteśmy poddani prawu Patriot Act – jest możliwe, że wszystkie te informacje będą udostępnione władzom”.

Nawet jeśli brakłoby im środków na infrastrukturę, to z całą pewnością CIA ich dofinansuje i nie pozwoli by tak potężne źródło informacji wyschło z powodu jakiś pieniędzy. My w Polsce nie jesteśmy w stanie kontrolować naszych pieniędzy, które idą do ZUS, to jak Amerykanie mają kontrolować wydatki CIA :)

• Odpowiedzi 214
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Dyrektor generalny Google:
„Jeśli rzeczywiście potrzebujesz takiej prywatności, to musisz sobie zdać sprawę, że wyszukiwarki, w tym Google, przechowują przez pewien czas informacje (…) i wszyscy w Stanach Zjednoczonych jesteśmy poddani prawu Patriot Act – jest możliwe, że wszystkie te informacje będą udostępnione władzom”.

Tyczy się to stanów zjednoczonych nie Polski

google sprawdzi czas spedzony na stronie, sprawdzi ile razy kliknales na stronie porowna do innych stron i odpowiednio ustawi pozniej, jesli byles na stronie niezadowolony to wiecej na nia nie wrocisz - wiec na pewno nie bedzie bral pod uwage jednego klikniecia tylko twoje zachowanie calosciowo...

to że nie byłem zadowolony ze strony nie jest jednoznaczne ze na nią nie wrócę , jeżeli dziś na cenneo nie nalazłem tego co szukałem to nie znaczy ze za trzy dni nie bede tam szukał czegoś innego

Ocena strony poprzez ruch na niej niczego nie dowodzi czy użytkownicy byli z niej zadowoleni czy nie zadowoleni , wystarczy ze zrobie konkurs do wygrania dam telewizor plazmowy zeby user na stronie znalazł ukryty punk. Puszcze info w eter i będę miał tysiące osób przeszukujących każdą podstronę (robiącą ruch)

Marketing internetowy dla firm

Jak bym był zwolennikiem teorii spiskowych to doszukiwał bym sie związku pomiędzy personalizacją wyników a reklamami adwords :D

Reklamy w wynikach wyszukiwania są "be" ale już juz personalizacja stron z reklamami wygląda zupełnie inaczej.

Tak ze nie ma co sie oszukiwać, użytkownik jest najmniej znaczącym elementem tego wszystkiego ;) Bo jak by tak google robiło żeby ludziom było dobrze to kazdy by miał w swoim profilu

Czy chcesz oglądać spam w wyszukiwarce ?

Czy chcesz oglądać spam z sieci partnerów ?

Teorii spiskowej koniec

Moim zdaniem google same podstawia sobie nogę. Bardzo często zdarza się, że szukam nowej/innej/kolejnej informacji na ten sam temat, a google uparcie cały czas będzie mi podawało kilka stron na których już byłem i których treść już znam i nie jest mi już potrzebna, lub w ogóle mnie nie usatysfakcjonowała. Z praktycznego punktu widzenia naprawdę głupie posunięcie. Nie wiem co google chce przez to osiągnąć, ale moim zdaniem więcej z tego szkód niż korzyści.

Ponadto burzy to całą ideę internetu - czyli szerokiego dostępu do nieograniczonej ilości informacji - bo jak mogę korzystać z całego dobrodziejstwa internetu skoro google "zamknie mnie" w ramach kilku stron na które już być może przypadkiem kiedyś trafiłem, odwiedzałem w innym celu.

Spowoduje to, że ludzie zaczną przeglądać wyniki od 2-3 strony - bo wszystko wcześniej już widzieli, lub zaczną szukać alternatyw (Bing).

Cieszą się na pewno osoby prowadzące cudowne stronki 'zarabiaj w internecie' czyli oglądaj stronę przez 30sekund a my damy Ci 0,01zł - bo ludzie zaczną wykupywać takie sztuczne wizyty żeby ludzie mieli ich stronę w ciasteczkach.

EDIT: jeszcze takie przemyślenie: sytuacja z personalizacją może doprowadzić do tego, że ludzie zaczną ignorować pierwszą stronę.

Pozdrawiam :)

Ustawiliście wyniki w wyszukiwarce wiec juz jesteście nie potrzebni (seo). Czyli wszystkie serwisy z opiniami, fora, blogi będą miały wyższą pozycje niż sklepy i strony firmowe bo dłużej na nich ludzie siedzą i jest więcej wywołań strony? Wyniki spersonalizowane nie zaszkodza chyba nam, bo jak ktoś nas znalazł juz w gąszczu innych stron to potem do nas łatwiej trafi, a jak nie odpowiadalismy mu z treścią to co nam z takiego gościa (oprócz +1 do statystyk wejść)?

@Matematyk:

co z NOWYMI stronami. Pomyślałeś o tym ? Ewentualnie ze :"starymi stronami" ale z nową treścią która powinna pod nową (dla danej witryny) frazą wyszukiwania być wysoko, a nie będzie.

Wiele by się nie zmieniło od algorytmu Google, który teraz działa :D

Pisałem o sytuacji bardziej hardcorowej, gdzie nie było by nic poza RAND(), zero z 200 czynników, wystarczy że strona sziedzi w indeksie ;)

Winiki miał byś za każdym razem inne, w obrebie jednej sesji wyszukiwania dla danego zapytania, by po przejściu z jednej strony wyników na 2 nie pojawil się ten same wynik :(

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Będzie kolejny synonim:

System operacyjny - windows

internet - google

INOman: jakoś to rozwiążą, maja DNS, adsense, analitycs, przeglądarkę, system. Pewnie ludzie siedzący długo w branży juz mają 10 sposobów na te zmiany ale obawiają się kolejnych, bardziej rewolucyjnych - zaprzestaniem lub znacznym ograniczeniem wazności linków na rzecz prywatnych upodobań. Pamietam dyskusję, że nikomu nie bedzie sie chcialo oceniac stron dla google'a, że to nie przejdzie. Otoż oceną zajmie się google, my tylko przekazemy mu dane o

słowie szukanym -> stronach na których bylismy -> stronach na których byliśmy długo

Linki zamieszczają webmasterzy, a ich jest mniej niż zwykłych użytkowników internetu. pamietajmy, im większa grupa badana tym dokładniejsze wyniki.

Jedyne co nasz moze jakos uratować to tylko przyczepienie sie jakiejs duzej organizacji do ciasteczek jako takich, ktore to nas szpiegują na kazdym kroku.

Za wiela majom te Google tego no... Dodatkowa opcja . Motyla noga , too meny .Ja czekać na pierwsza klijant na Bing .

PS jak sie ma microsoft do google ? , czy oni w ramach konkurencji nie moga wprowadzić blokady w jakimś update na explrera albo na windę , żeby nie podawało wszystkich info ? , kurde Google wie ile jemy ile śpimy , ile ważymy gdzie mieszkamy , co jeszcze ma wiedzieć ?

Nie za wiele Dla Google informacji , w zamian za wyszukiwarkę informacji i dostępu do niej ?

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

a nwszystkie Wasze/Nasze rozważania google i tak ma w du*** żym poważaniu :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności