Skocz do zawartości

Stara strona w cache Google'a - i ludzie idą na starą, nie nową

Sponsi

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Mam taki głupi problem... stara strona (nieważna w sumie jaka, po prostu strona) była generalnie na jakimś tam sobie serwerze, na który prowadziła jakaś tam domena.

Od jakiegoś czasu istnieje nowa strona, jednak ma jeden minus - działa na zasadzie przekierowania (zbyt dużo rzeczy jest na zasadzie adres.pl/costam), czyli www.costam.pl przekierowuje na nową, do tego wspomniana spora ilość przekierowań www.costam.pl/costam.

Ludzie bardzo często o wiele łatwiej trafiają na starą stronę niż na nową. Mam nadzieję, że wiadomo o co mi chodzi, bo w sumie w aż tak poważnym stopniu po raz pierwszy się z tym spotkałem.

Czy macie jakieś pomysły co zrobić, żeby stopniowo stara strona zniknęła? Już pozmieniałem nazwy katalogów, aby ścieżki nie były odpowiednie, ale to chyba nie wszystko...

z góry dziękuję za pomoc,

Sponsi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności