Skocz do zawartości

Portal aukcyjny doniesie na klienta

alumilut

Rekomendowane odpowiedzi

Akurat za czasów komuny to mi pieluszki zmieniano więc nic nie pamiętam. Ale niektórzy by naprawdę woleli jej powrót. U nas moim zdaniem najgorsze jest to że polityk to jest zawód, a w innych Państwach to jest zajęcie. Politycy mają swoje firmy w których zarabiają, a nie jak u nas zarabiają na rządzeniu.

Darmowy katalog stron internetowych Katalog stron - Jogurcik

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
i warto było walczyc z Komuna o wolna Polske ??

Teraz duszą nas podatkami, akcyzami, zusami, podatkami od deszczu i innymi daninami.

Coraz wiecej nakazów, zakazów i coraz wyzsze nowe podatki.

A dodatkowo rzad nas tak zadłuza ze obecnia na kazdego obywatela (dzieci i emeryci tez) wychodzi ok 19 tys długu (macie tyle zeby splacic swoj dług ?)

Ok 70% tego co zarabiamy oddajemy Państwu w formie roznych danin... a im jeszcze mało !!

Nie żyjemy w wolnej Polsce, zwłaszcza od 1 grudnia tego roku gdzie już oficjalnie żyjemy w Związku Socjalistycznych Republik Europejskich (w skrócie UE) które to państwo jak na państwo przystało ma konstytucję, prezydenta, flagę itp. itd. Prawo unijne jest ponad prawem polskim, więc Polski jako kraju tak naprawdę już nie ma.

To, że jak słusznie napisałeś państwo zabiera nam ("dla naszego dobra") pod przymusem ponad 70% tego co zarobimy, to nie jest kapitalizm tylko socjalizm.

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

To, że jak słusznie napisałeś państwo zabiera nam ("dla naszego dobra") pod przymusem ponad 70% tego co zarobimy, to nie jest kapitalizm tylko socjalizm.

to ze w dzemie truskawkowym kiedys nie bylo glutaminianu sodu to jest socjalizm

teraz jest i to jest kapitalizm

:>

ani glutaminian sodu ani podatki nie sa wyznacznikiem ustroju

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Dod twoje teorie to może i były by prawdziwe gdyby nie fakt że polska nie ma nic wspólnego z gospodarką wolnorynkową i demokracją. Ten kraj dalej rządzony jest przez postkomunistów i byłych agentów. Partyjniactwo dalej jest najważniejszym czynnikiem w tym Państwie.

To że świnie przemalujesz w inny kolor nie znaczy że zrobi się z niej tygrys. Mentalność i struktura zostaje ta sama.

To co zabijało nasz kraj, zabija w dalszym ciągu, a jest to partyjniactwo, przerost biurokracji, mamienie ludzi darmochą i to że rząd wie lepiej czego tak naprawdę ludziom potrzeba niż oni sami. W tym względzie nie zmieniło się nic na lepsze.

W dalszym ciągu pieniądze się wyrzuca w błoto jak się to robiło i za komuny w imię wyższych ideałów.

Mimo że człowiek może istnieć bez Państwa i bardzo dobrze bez niego sobie radę dawał dłużej niż nasze Państwo istnieje, to Państwo bez ludzi istnieć nie może. Jednak dalej ważniejsze jest Państwo i partyjniactwo niż człowiek jako jednostka. W dalszym ciągu priorytetem jest wydawanie pieniędzy na partie, gabinety i przyjemności rządzących, a nie na to co przyniosło by korzyść jednostce i poprawiło by jej stopę życiową oraz przyczyniło by się do rozwoju naszego kraju.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Mogę wstawać kiedy chcę.

Mogę pracować gdzie chcę.

Mogę mieszkać gdzie chcę.

Mogę być miły kiedy chcę.

Mogę pić piwo kiedy chcę.

Mogę iść do lekarza kiedy chcę.

Mogę uczyć się czego chcę.

Fajne to więzienie...

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Nie żyjemy w wolnej Polsce, zwłaszcza od 1 grudnia tego roku gdzie już oficjalnie żyjemy w Związku Socjalistycznych Republik Europejskich (w skrócie UE) które to państwo jak na państwo przystało ma konstytucję, prezydenta, flagę itp. itd. Prawo unijne jest ponad prawem polskim, więc Polski jako kraju tak naprawdę już nie ma.

Troche przesadziles. Po pierwsze, Unia nie ma prezydenta, tylko (o ile dobrze pamietam) przewodniczacego Rady Europejskiej. Po drugie, to rzady poszczegolnych panstw decyduja, czy Traktat Lizbonski wezmie gore nad krajowymi konstytucjami. Bardzo cie prosze, dobry czlowieku, zastanow sie czasem nad tym, co piszesz.

Aczkolwiek zgodze sie co do tego, ze UE coraz bardziej zmienia sie w panstwo o nazwie Zwiazek Europejskich Republik "Opiekunczych" (w skrocie ZERO ;) ).

Troche przesadziles. Po pierwsze, Unia nie ma prezydenta, tylko (o ile dobrze pamietam) przewodniczacego Rady Europejskiej. Po drugie, to rzady poszczegolnych panstw decyduja, czy Traktat Lizbonski wezmie gore nad krajowymi konstytucjami.

Taaak, przewodniczący Rady Europejskiej Herman Van Rompuy to nie prezydent, Traktat Lizboński to nie konstytucja, to nic, że UE od 1 grudnia ma osobowość prawną, a świstak siedzi i ... dalej już w politykę na tym forum brnął nie będę ;)

ps. PRL to też przecież, był wolny kraj, miał swój rząd który decydował o wszystkim sam :P-ironia-

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

Mogę wstawać kiedy chcę.

Mogę pracować gdzie chcę.

Mogę mieszkać gdzie chcę.

Mogę być miły kiedy chcę.

Mogę pić piwo kiedy chcę.

Mogę iść do lekarza kiedy chcę.

Mogę uczyć się czego chcę.

Fajne to więzienie...

Wstać - o 6 rano aby zdarzyć do roboty

Pracować - na budowie o ile jeszcze jesteś uczniem, emerytą, a najlepiej inwalidą.

Mieszkać - u rodziców bo kto da kredyt na mieszkanie

Być miłym - No może to i możesz, jeśli wytrzymasz w kolejce do urzędu, lub lekarza.

Pić piwo - byle nie w miejscu publicznym, a i weś wróć do domu pod wpływem, aby nie zgarnęli na wytrzeźwiałkę.

Iść do lekarza - jeśli masz ubezpieczenie = ktoś cię chciał zatrudnić na umowę o pracę, a nie zlecenie.

Uczyć się czego chcę - hmmm chcę być programistą, a muszę się nauczyć geografii, historii, 10 języków obcych każdego po trochu bo po co jednego a dobrze, biologii, chemii, fizyki, (na bolibudzie mechanika, itd...) No faktycznie wszystko w kierunku programowania...

Harujesz jak wół od 6 rano do 18 aby mieć na chleb, nikt Tobie nie pomaga. Ale zapłać jeszcze dla Państwa 70% że pozwoliło zostać Tobie robolem, kup jedzenie - podatek, zatankuj samochód - poooodatek, itd... Nie ma co wolny kraj...

Darmowy katalog stron internetowych Katalog stron - Jogurcik

Nie rozumie o co walczycie??

O to ze będą ganiać tych co handlują i nie odprowadzają podatków??

Przecież po pierwsze to nieuczciwa konkurencja jaki i przestępstwo.

Wszystkim co się w Polsce nie podoba polecam pierwsze linie lotnicze i kierunek wyjazdu gdzie im się wydaje ze jest raj. Nikt już was tu nie trzyma na siłę, żyjemy w wolnym kraju przecież i o paszport nie trudno już tak jaki kiedyś to bywało.

Uwielbiam to polskie narzekanie i płakanie jak ja to mam źle.

Wstać - o 6 rano aby zdarzyć do roboty

Wstaję o której chce, to że to robię teraz o 7 jest tylko i wyłącznie moim wyborem.

Pracować - na budowie o ile jeszcze jesteś uczniem, emerytą, a najlepiej inwalidą.

Jestem programistą

Mieszkać - u rodziców bo kto da kredyt na mieszkanie

Mieszkam u siebie, sam

Być miłym - No może to i możesz, jeśli wytrzymasz w kolejce do urzędu, lub lekarza.

Nigdy nie miałem problemu w urzędzie, u lekarza

Pić piwo - byle nie w miejscu publicznym, a i weś wróć do domu pod wpływem, aby nie zgarnęli na wytrzeźwiałkę.

Policja zawsze była dla mnie wyrozumiała, bez względu na to gdzie piłem choć preferuje bary.

Iść do lekarza - jeśli masz ubezpieczenie = ktoś cię chciał zatrudnić na umowę o pracę, a nie zlecenie.

Nigdy nie miałem problemu by dostać się do lekarza.

Uczyć się czego chcę - hmmm chcę być programistą, a muszę się nauczyć geografii, historii, 10 języków obcych każdego po trochu bo po co jednego a dobrze, biologii, chemii, fizyki, (na bolibudzie mechanika, itd...) No faktycznie wszystko w kierunku programowania...

Wszystkie te przedmioty pomagają w programowaniu, uczą zachodzących relacji pomiędzy strukturami.

Wiem że Śląsk jest inny, lepszy, ale nie sądziłem że aż tak odstaje od Polski.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności