Skocz do zawartości

Portal aukcyjny doniesie na klienta

alumilut

Rekomendowane odpowiedzi

Być miłym - No może to i możesz, jeśli wytrzymasz w kolejce do urzędu, lub lekarza.

Nigdy nie miałem problemu w urzędzie, u lekarza

Mam wrażenie, że nie byłeś nigdy u lekarza, czy w urzędzie... xD, ja tam zawsze mam jakieś problemy z tym...

Spółki | Prawo | Sąd

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Taaak, przewodniczący Rady Europejskiej Herman Van Rompuy to nie prezydent, Traktat Lizboński to nie konstytucja, to nic, że UE od 1 grudnia ma osobowość prawną, a świstak siedzi i ... dalej już w politykę na tym forum brnął nie będę :)

Widzę, że kolega słucha Radia Maryja i jest miłośnikiem teorii spiskowych. Cóż... :)

Kolego Deletor, w jaki sposób przytoczone przez Ciebie wywody umniejszają Twojej wolności?

Jesteś wolny. Nie chce Ci się wstawać o 6. rano na budowę? Proszę bardzo! Nie wstawaj!

Jeśli chcesz załóż własną działalność i wstawaj do roboty nawet w południe!

Nie chcesz mieszkać u rodziców? Nie musisz wcale brać kredytu na mieszkanie. Nie zapominaj, jesteś wolny - zarób na nie we własnej firmie, do której to nie będziesz musiał rano wstawać.

I lekarz też Cię przyjmie, bo przecież ubezpieczenie sobie opłacisz sam.

A uczysz się tego, czego chcesz, owszem. Ale nie od najmłodszych lat. W młodym wieku najcześciej nie potrafimy przeanalizować rynku i zdecydować, w czym tak najlepiej będzie pracować.

To, czego się uczysz teraz, to absolutne podstawy. Bo kto wie, kim będziesz chciał być w przyszłości? Postrzegaj to jako szansę, bo masz możliwość zainteresowania się ciekawszymi/lepiej płatnymi dziedzinami niż IT.

Idąc na studia, uczysz się już tego, czego chcesz. Jesteś dojrzały, wybierasz świadomie. A to, że ktoś chciał programować a poszedł na wydział mechaniki? No cóż, źle wybrał. Są wydziały, gdzie nie ma mechaniki. Podobnie jest z analizą, fizyką itp. - niby to się w pracy nie przyda, ale ciężko przyznać komuś inżyniera, jeśli nie posiada on elementarnej wiedzy związanej z naukami ścisłymi.

Chore jest takie bezpodstawne narzekanie na świat. Wiadome, że nie jest u nas najlepiej, ale postawa człowieka któremu nie chce się robić, nie chce płacić podatków, a żąda wysokiej pensji i dożywotniego szczęścia jest co najmniej idiotyczna. Tacy ludzie chyba codziennie myślą tylko o tym, że jutro trafią 6 w lotto i się ułoży.

Ale tak nie jest. Trzeba wziąć życie w swoje ręce, zamiast oczekiwać cudów. To jest prawdziwa wolność.

[jeszcze dodam]

https://www.youtube.com/watch?v=5rebBOBxj3s

@dMien Na polibudzie nawet jak pójdziesz na IT i tak masz mechanike, na angielskim musisz potrafić opisać jak wkręcić śrubę sześciokątną gdzieś tam. Więc też nie do końca uczymy się tego co chcemy. Na pewno w naszym kraju nie jest najgorzej ale mogło by być zdecydowanie lepiej.

To tak samo jak w naszych czasach karać SB. Wtedy były inne czasy i inne możliwości każdy się jakoś starał.

Śmieszy mnie jak teraz taki gnojek 25 lat świeżo po studiach, albo jeszcze na wydaje wyrok na Jaruzelskiego, chodź nie ma zielonego pojęcia jak tam naprawdę było. Historia uczy tylko tego czego politycy chcą i co ma wyjść na światło dzienne reszta jest już nieważna. Po za tym jak można żądać kary dożywocia od dziadka 80 lat... Paranoja...

Darmowy katalog stron internetowych Katalog stron - Jogurcik

Nie wciskaj mi kitu o tej mechanice, byłem na Informatyce i na moim wydziale nie było mechaniki.

Wiem też jak jest na innych politechnikach. Wiadomo, czego można się spodziewać, jak się idzie na wydział mechaniki i informatyki... (przykładowo).

Zresztą by być programistą, nie trzeba kończyć studiów.

Ponizej przykładwy komenatrza (z ktorym w pełni sie zgadzam) jak jest w wolnej Polsce - duszenie nas wszelkimi daninami w formie podatkow, zusow, akcyz i innych opłat itp. Prawie 70 % tego co zarabiamy oddajemy w formie podatków nie dostajac praktycznie nix w zamian.

":)!???Pracujesz płacisz 18% plus skladki z których powiedzmy sobie szczerze nie masz NIC (za lekarza juz trzeba płacić,emeryture ci rozkradnie zus i ofe tak jak naszym dziadkom -nie licze ofe którzy dzieki wtykom w rzadzie wynegocjowali odsetki z naszych pieniedzy i to nie małe!!!) ,idziesz do sklepu płacisz 22%,7%,3% w zależności od kupowanego przedmiotu , paliwo --65% to podatek :)!! "człowieku" policz sobie ile juz oddajesz Państwu polskiemu -czytaj złodziejom okradajacym cie w majestacie "własnego chorego prawa" :)!!! PCC płacisz też za każdym razem gdy kupujesz samochód i nie tylko !!!! MAŁO ci jeszcze to jedziemy dalej : podatek płacisz również za swój czesto wlasnymi silami z wlasnych już opodatkowanych pieniedzy wybudowany DOM !!!,płacisz również za własna kupiona i opodatkowana juz dzialke z aktem notarialym również juz opodatkowanym (w formie haraczy corocznych)!!!! podsumowanie nasówa sie takie : Gdzie sa te pieniadze ??? bo naprawde jest ich masa (z łatwych obliczeń można sie dowiedzieć ze naszemu rzadowi oddajesz co miesiac ok 60-65% twoich własnych wypracowanych pieniedzy, w europie nie ma takiego drugiego kraju przynajmniej ja go nie znam owszem maja niektóre stawki wieksze ale policzac podakti w sumie nie wyjdzie nigdzie tylko w polsce taki haracz) WW2 albo pracujesz w rzadzie albo poprosu masz oczy zarosniete ci.....ą albo jedno i drugie,ten kraj to jeden wielki [ osoba domniemana o popełnienie przestępstwa lub wykroczenia ] a problem polega na tym ze polacy tego nie widza chyba z przyczyn pisanych wyżej !!!Żeby było śmieszniej poparcie dla rzadu tusk i reszta ROŚNIE ----mam nadzieje że tylko w tv i mediach bo sami sobie wybraliście taki los.Ja jestem za rozpier.... tej bandy cwaniaków,kolesi,ukladów i układzikow które sa rodem z PRL i mimo upadku tej epoki system żyje nadal ,jakim Cudem !!! ??? "

pozycjonowanie - skuteczne pozycjonowanie stron

Ja tam się zgadzam z Dod'em.

@dMien nie wciskam ciemnoty, mam znajomych co są na PB na wydziale ekonomi i informatyki czy jakoś tak to się nazywa nie przybliżę dokładnej odmiany tych 2 słów i mają mechanikę.

Owszem może i w Polsce dobrze że uczymy się wszystkiego po trochu, bo jesteśmy w wszystkim obeznani. W innych państwach jakoś potrafili zrobić że wybiera się przedmioty. Gejografia mi nie pasuje to won w kąt za to biorę sobie np historię itd...

Darmowy katalog stron internetowych Katalog stron - Jogurcik

Nie ma szans aby te serwisy kablowały i to nie z ich dobroci ale z rachunku ekonomicznego ,kablować,tracić sprzedawce co im zyski robi i jeszcze za to płacić? hehe .Należało by zmienić władze i wytrzebić tych darmozjadów z sejmu .Polityke i rządzących mamy na poziomie 4 ligi juniorów w krykiecie to i pomysły są podobne he.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności