Skocz do zawartości

AK - Koszty operacyjne?

esder

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zamierzam wysłać umowę tylko zastanawiają mnie 2 punkty:

7.1 Z zastrzeżeniem pkt. 7.2 oraz 7.3 poniżej NetSprint będzie wypłacał Partnerowi Adkontekst Czynsz Dzierżawy za dzierżawę praw do Powierzchni Emisyjnych na Witrynach Partnera celem emisji Boksów Adkontekst, w wysokości ustalonej zgodnie z niniejszą Umową i wskazanej na fakturach VAT wystawianych przez Partnera w jednomiesięcznych okresach rozliczeniowych, do 5 dnia miesiąca następującego po miesiącu, którego dotyczy rachunek. Pierwszy okres rozliczeniowy zaczyna się z momentem wejścia niniejszej Umowy w życie i kończy się z upływem pierwszego pełnego miesiąca kalendarzowego współpracy Stron.

7.2 W przypadku, gdy należny Czynsz Dzierżawy nie przekroczy progu 100 PLN w danym miesiącu, NetSprint wypłaci wynagrodzenie pomniejszone o koszty operacyjne wynoszące 5 PLN netto. Jeżeli Czynsz Dzierżawy nie przekroczy progu 5 PLN netto Partner nie otrzyma wynagrodzenia za dany miesiąc, wskutek potrącenia z kosztami operacyjnymi NetSprint.

W związku z tym mam kilka pytań:

- Jeśli w danym miesiącu uzbieram przykładowo 2 zł., to potrącą 5 zł i będę musiał dopłacić 3 zł.?

- Jak uzbieram 20 zł, to wypłacą tylko 15 zł.?

- Czy faktycznie muszę te rachunki wysyłać co miesiąc, a nie jak chcę wypłatę?

W sumie tyle, pytam gdyż wielkich dochodów osiągać nie będę, a jeśli jest tak jak powyżej to jest to dla mnie całkowicie nieopłacalne.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Katalog stron - Domena 2003, sukcesywnie linkowany katalog stron. Max. 1 link wych.

Konkurs Piosenki Eurowizja -

Eurowizja

Ja to rozumuje tak:

Logiczne, że możesz wysyłać jak masz powyżej 100zł lub w granicach.

Moim zdaniem ten zapis to raczej powstał po to, by ludzie nie wypłacali takich małych kwot, bo to się nikomu nie opłaci, a tylko czas i miejsce w segregatorze zajmnie jednej i drugiej strony. Wyżej punkt oznacza to, że sobie zastrzegają 1 wypłatę w ciągu miesiąca i jest to oczywiste.

Ja bym tego nie rozumował jako przymus, bo np. ktoś sobie dodatkowo zarabia lub częsty przypadek jak ktoś grosze zarobi bo miał problemy z serwerem czy coś i co zarobi 10zł (netto) z tego 5 zabiorą i podatek od tego, koperta, wysłanie listu. Potem z drugiej strony: przyjęcie faktury, zaksięgowanie, zlecenie wypłaty śmiesznej sumy.

W innych firmach np. TD jest z góry ustalone minimum wypłaty (np. 150zł), a tutaj dają Ci wolna rękę, na chłopski rozum: jak potrzebujesz kwoty poniżej 100zł to nie ma problemu. Możesz wypłacić, ale oddajesz 5zł za robociznę.

W jaki sposób następuje rozliczenie?

Jeśli należne Tobie wynagrodzenie przekroczyło w danym miesiącu próg, do 5-go każdego miesiąca prześlemy do Ciebie maila z prośbą o wystawienie faktury (dla osób prawnych) lub rachunku (dla osób fizycznych) w wysokości naliczonego Tobie wynagrodzenia. W przeciągu 14 dni po otrzymaniu faktury/rachunku dokonamy przelewu na konto wskazane w Umowie.

hmm, z FAQa wynika że raczej nie będę mógł zbierać do 100 zł, bo jak tylko przekroczę 5 zł to poproszą o rachunek, który będę musiał im przesłać za prawie 2 zł...

Może ktoś wie, jak to wygląda w praktyce?

Katalog stron - Domena 2003, sukcesywnie linkowany katalog stron. Max. 1 link wych.

Konkurs Piosenki Eurowizja -

Eurowizja

Witajcie,

żeby był jasność:

1. Generalnie nie można rozliczać się częściej niż raz w miesiącu.

2. Dopuszczamy kumulowanie należności na koncie przez kilka miesięcy do momentu aż uzbiera się sensowna kwota do wypłaty - np 100 pln. To prawda, że przy niższych kwotach koszt obsługi takiego przelewu jest niejednokrotnie wyższy niż sama kwota. Dla Partnera jest też bardzo korzystne rozwiązanie, ponieważ rzadziej ponosi koszt wydruku i przesyłki rachunku.

3. Uspokajam, że podczas kumulacji należności nie potrącamy żadnych sum z konta, więc Partner nie traci ani grosza.

Pozdrawiam!

optymalizuj.adkontekst.pl - tu znajdziecie ciekawe porady i case studies dot. Adkontekst i ContentStream

• 2 lata później...
  • 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności