Skocz do zawartości

Podstrony ze stronnicowaniem wyników w wyniach Google

q3d

Rekomendowane odpowiedzi

W wynikach wyszukiwania Google często odnajduje odsyłacz do podstron serwisu ale... często jest to odsyłacz do podstrony serwisu, która jest np. 10 stronę wyników wyszukiwania. Ponieważ wyniki się często zmieniają to najczęściej nawet na tej podstronie nie ma już odsyłacza do właściwej (wyszukiwanej) informacji tylko znajduje się ona wcześniej lub dalej.

W jaki sposób mogę wyeliminować te podstrony z indeksowania przez Google będące wynikiem stronicowania wyników? Czy w ogóle mam racje i powinienem je wyeliminować?

Generuje sitemap w którym nie uwzględniam podstron wynikających ze stronicowania wyników wyszukiwania jedynie podstrony zawierające właściwa treść. Strona jest wysoko dla interesujących mnie słów i fraz kluczowych, ładnie się indeksuje, itp. więc nie chce przesadzić ale takie odsyłacze chyba dla tylko irytują użytkownika.

W jaki sposób mogę wyeliminować te podstrony z indeksowania przez Google będące wynikiem stronicowania wyników? Czy w ogóle mam racje i powinienem je wyeliminować?

Zobacz jak to robi konkurencja

https://wiadomosci.wp.pl/kat,1342-89914,wiadomosci.html

Streszczenia dajesz w aktualnie stronicowane podstrony, ale przy streszczeniu znajduje się również link do pełnego arta.

Co to daje? indeksują się pełne arty z unikalnym adresem url.

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

Masz na myśli odsyłacz "więcej"? Ten odsyłacz ma nawet wartość rel="nofollow" tylko tytuł jest pozbawiony tego atrybutu i co ciekawe menu stronicowania (cyferki). Ja oczywiście też mam linka do pełnej treści (jest nim tytuł artykułu/oferty).

Ciesze się, że jednak zrozumiałeś o co mi chodzi. Właśnie o to, że indeksuje mi "streszczenia", a nie wyłącznie podstrony z pełna treścią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności