Skocz do zawartości

Który SWL jest najbezpieczniejszy?

Tomaan

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
ale jest to BARDZO łatwe do wykrycia przez wyszukiwarkę (bota)

Może i łatwe dla kilku stron ale nie dla trylionów podstron znajdujących się w sieci. Po co wpędzać się w koszta? Google jest spółką giełdową więc wątpię żeby fundusze inwestycyjne zgadzały się na takie koszta. Gdzieś chyba z rok temu czytałem że google ma poważny problem z serwerami.

ale jest to BARDZO łatwe do wykrycia przez wyszukiwarkę (bota)

O ile SWL nie dodaje swoich unikalnych nazw do tagów HTML i nie ma żadnych czynników jasno wskazujących na instalację SWLa wykrycie go wcale nie jest takie łatwe i proste. Google nie może zabronić rotacyjnego czy stałego linkowania do różnych stron. To nie zawsze jest SWL. Google musiałoby mieć pewność, że ukarałoby wyłącznie użytkowników SWL.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

...

który SWL wg Was jest obecnie najbezpieczniejszy i niesie ze sobą najmniejsze ryzyko filtra lub wyzerowania PR?

...

linkować możesz z wszyskich SWL jakie są na całym świecie i krzywda Ci sie nie stanie, ale też zwracaj uwagę jakie są strony w SWL bo linkowanie z "śmietników" nie wiele daje

Marketing internetowy dla firm

...

który SWL wg Was jest obecnie najbezpieczniejszy i niesie ze sobą najmniejsze ryzyko filtra lub wyzerowania PR?

...

linkować możesz z wszyskich SWL jakie są na całym świecie i krzywda Ci sie nie stanie, ale też zwracaj uwagę jakie są strony w SWL bo linkowanie z "śmietników" nie wiele daje

Ktoś prócz xanna może to potwierdzić ? B)

a skąd będziesz wiedział czy w swl są śmietniki? przelecisz całe 100k stron żeby to sprawdzić? każdy rotacyjny możesz wrzucić do jednego worka, strony jakie tam są dodawane są w miarę zbliżone wartością do siebie.

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

Omijaj rotacyjne systemy - wystarczy, że bot wejdzie 2 razy na strone i wie, że linki się zmieniają czyli strona w rotacyjnym, a dalej to juz ....

To tyko teoria - a jak jest to raczej nikt na 100% nie wie, ale jest to BARDZO łatwe do wykrycia przez wyszukiwarkę (bota)

Jest to zagrozenie dla strony wyswietlajacej linki.

A Tomaan pyta o strone, do ktorej linki prowadza.

MG

Moim zdaniem używanie systemów SWL (wszystkich a szczególnie rotacyjnych) niesie ryzyko dla strony pozycjonowanej w taki sposób !

Dlaczego ? Ano dlatego że jeśli G połapie się że nadmiernie się z tego korzysta może oflagować stronę w sposób taki ze zanim zaliczy link do danej strony mogą minąć miesiące (czas na upewnienie się że link jest naturalny i stały) lub obniżyć wartość każdego linka lub tylko każdego nowego linka do danej strony

Według mojej wiedzy takie sytuacje się nie dzieją za często ale się dzieją więc jeśli mówimy o ryzyku to ryzyko wykrycia rotacji do naszej strony jest większe.

Zgadzam się z XANN że gdyby był to pewniak to mielibyśmy niezłe narzędzie do walczenia z konkurencją a tak nie jest co nadal nie zmienia faktu że ryzyko w rotacyjnych jest większe. Można spekulować czy jest to aż tak duże że warto zawracać sobie tym głowę ale ja bym do strony SWOJEJ na której mi naprawdę zależy nigdy nie odpalił systemu rotacyjnego (zresztą na poparcie mojej tezy na wszystkich blogach "precelkach" zabraniam używania SWL rotacyjnego do linkowania swoich wpisów i żeby ktoś po przyjacielsku nie linkował lista jest tylko dostępna dla wybranych)

Takie jest moje zdanie i szanuje zdanie innych w tym temacie dlatego prowadzenie polemiki na ten temat jest tak samo jałową dyskusja jak co jest lepsze Linux czy Windows lub Intel czy AMD

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

• 2 tygodnie później...

Ze wcześniejszych wypowiedzi wynika, że z SWLe są narzędziem, które pomaga w pozycjonowaniu, ale powinno się przestrzegać pewnych reguł, aby nie zaszkodzić pozycjonowanej stronie. Z mojej wiedzy, jaką sobie przyswoiłem z postów na tym forum wynika, że po pierwsze nie powinno się instalować skryptu swli wyświetlających stałe albo rotacyjne linki w kodzie strony, którą chcemy docelowo wypozycjonować. Skrypty swli powinny być zamieszczane na stronach, które są zapleczami dla pozycjonowanej strony i które generują dla nas punkty w systemie.

Po drugie nie powinno się zamieszczać linku do pozycjonowanej strony na stronach zaplecza, gdzie znajduje się zainstalowany skrypt SWLi.

Teraz pojawia się moje pytanie czy przestrzegając tych reguł mam dużą pewność, że nie zaszkodzę pozycjonowanej stronie? Czy może warto byłby wspomnieć o czymś jeszcze?

....

Teraz pojawia się moje pytanie czy przestrzegając tych reguł mam dużą pewność, że nie zaszkodzę pozycjonowanej stronie? Czy może warto byłby wspomnieć o czymś jeszcze?

Jeżeli pozycjonujesz stronę to już łamiesz reguły regulaminu firmy Google

Marketing internetowy dla firm

.... ale czy faktycznie przy rozsądnym korzystaniu z SWL nic złego stać się nie może.

gdyby mogło sięcoś stać łatwo można by się pozbyć konkrecji

no dobrze, ale zawsze zastanawiał mnie fakt, że ktoś wyłapuje filtr na jakieś frazy... Mówi się wtedy, że przesadził z linkowaniem, nadużywał jednego anchora/tytułu etc, więc skąd google wie, że to właśnie właciciel popełnił ten bład, a nie zaczeła go może linkować w ten sposób konkurencja, żeby narazić go na filtr?

nie wiem czy napisałem jakąś bzdure:) po prostu zawsze mnie to zastanawiało:)

Dawno, dawno temu wykupiłem katalogowanie na allegro, dodanie do 400 katalogów, skonczyło sie to tym, że strona chwile szła do góry, az poleciała.. oczywiscie amator z allegro przyznał się do popełnionego błedu, że on nie wiedział i w ogole i sypnał te wpisy na jeden tytuł, a ja tez byłem zupełnie zielony i nigdy nie pytałem/nie sprawdzilem w jaki sposob bedzie katalogował.

Teoretycznie ja tego nie zrobiłem:D równie dobrze, ten sam człowiek mógł byc konkurencja i wykonac te czynnosci bez mojego zlecenia...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności