Skocz do zawartości

Który SWL jest najbezpieczniejszy?

Tomaan

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
....

Teraz pojawia się moje pytanie czy przestrzegając tych reguł mam dużą pewność, że nie zaszkodzę pozycjonowanej stronie? Czy może warto byłby wspomnieć o czymś jeszcze?

Jeżeli pozycjonujesz stronę to już łamiesz reguły regulaminu firmy Google

No tak, ale jak to się ma do mojego pytania.

Jak XANN mówi nie masz nigdy pewności co się stanie jak zaczniesz pozycjonować. Filtry etc to głównie ale nie zawsze przypadłość nowych domen i dlatego np na forum ludzie się nie chwalą swoimi osiągnięciami bo ktoś życzliwy może trochę namieszać i dlatego G nie banuje strony za linki tylko daje filtry na wszelki wypadek.

Chcesz mieć pewność że nie dostaniesz filtra zrezygnuj z pozycjonowania a najlepiej tylko zoptymalizuj stronę i niech się dzieje wola nieba :P

Co do konkurencji nie raz ktoś komuś chciał zaszkodzić i tak naprawdę tylko pomagał więc z tym szkodzeniem to różnie bywa ale zazwyczaj to sami właściciele sobie szkodzą bo nie potrafią usiąść i poczekać na wyniki tylko chcą już teraz i natychmiast mieć wyniki lub czytają durne oferty na allegro i .....

Pozycjonowanie to czasochłonne zajęcie i niejedno krotnie taniej jest zlecić to zadanie firmie trzeciej zapłacić te kilka złotych więcej za profesjonalizm i mieć spokój niż bawić się samemu - tyle że wiele się wtedy nie nauczysz

Ja nie używam żadnego SWL i sobie radzę. Sposobów pozyskiwania linków jest sporo tylko trzeba pogłówkować i zainwestować w własne zaplecze tematyczne

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

• 4 tygodnie później...

Wykryć rotacyjny system wymiany linków przy obecnych tendencjach to bułka z masłem, niezależnie od tego czy ma jakiś szczególny tag czy też nie.

Wobec tego moim zdaniem statyczne systemy są bardziej bezpieczne a wartość linków jest wyższa, choćby tylko ze względu na czas ich emisji.

Wobec tego moim zdaniem statyczne systemy są bardziej bezpieczne a wartość linków jest wyższa, choćby tylko ze względu na czas ich emisji.

Jurku, a może wyjasnisz dlaczeo statyczne są bezpieczniejsze? tez można je łatwo wykryć, zwłaszcza gdy do dyspozycji mamy boksy lub tekst oblewający link.

Jurku, a może wyjasnisz dlaczeo statyczne są bezpieczniejsze? tez można je łatwo wykryć, zwłaszcza gdy do dyspozycji mamy boksy lub tekst oblewający link.

Podstawowy powód to zmieniające się linki, czy webmaster o zdrowych zmysłach zmienia codziennie linki na 10K podstron ?

Do tego jeśli dana strona nie ma prawie wogóle ruchu a zawarta na niej wartość merytoryczna to jakieś 1% kodu strony a do tego jeszcze w dodatku to duplikat będące wielokrotnie powielany w sieci...

A idąc za linkami trafiamy na kolejne domeny działające na tej samej zasadzie...

Tym tokiem można nawet i prywatne rotacyjne SWL wykryć do których pisanie o boksach i oblewających linkach ma się nijak.

Oczywiście patrze z punktu widzenia robotów wyszukiwarek, nie ludzi. A nawet gdyby zdarzyło się nawet iż takie "stronki" trafiły by pod kontrolę człowieka, to czy opinia inna by była ?

Jeszcze jakieś pytania ?

luq, roznica jest taka, ze przy dynamicznych masz ograniczona kontrole co do ilosci pojawiajacych sie linkow i latwo przesadzic. Wykryc mozna i jedne i drugie jesli sie chce. Gdyby Google chcialo w ten sposob walczyc z SWLami to to kazdy wiekszy system by padal bardzo szybko. Dla algorytmu istotne sa dwie rzeczy: jak czesto strona jest updatowana i jaka ilosc odwiedzin strona generuje.

Bardziej istotne jest to, ze wiekszosc stron linkujacych w SWLach to smieci albo zaplecza pod to generowane. Ciezko od nich oczekiwac sensownej mocy.

No i znowu zmiany ;] Bedzie sie dzialo... hehehe ;D

W większości wypowiedzi zauważyłem jeszcze jedną rzecz, czy każdy z Was mysli iz google będzie kupowało PKT do SWL aby wyłapać systemy wymiany ?

Czy wiecie ile na całym świecie we wszystkich językach działa podobnych systemów, tych publicznych i prywatnych ?

Google po to płaci programistom aby napisali algorytm który będzie sobie świetnie z tym radził, po to zatrudniają najlepszych ludzi.

Strony napisane dla użytkownika, posiadające prywatny statyczny swl są nie do wykrycia o ile algorytm ich pracy jest mądrze napisany.

Jesli chodzi o publiczne swl-e, to znacznie większa ilość domen i urli jest podana na tacy przez rotacyjne systemy wymiany i jak powiedziałem wcześniej,

podążając za linkami (co roboty czynią) można zlokalizować wszystkie domeny na których rotacyjny system jest zainstalowany w oparciu o czynniki o których wspomniałem we wcześniejszym poście.

Bardziej istotne jest to, ze wiekszosc stron linkujacych w SWLach to smieci albo zaplecza pod to generowane. Ciezko od nich oczekiwac sensownej mocy.

Masz tutaj racje, większość SWL (oprócz statlinka ) nie przejmuje się jakością stron jakie przyjmuje do siebie co napewno się odbija na ich mocy

• 3 tygodnie później...
Widzę dyskusja się troszkę rozwinęła.

A napiszcie czy dla mniejszego ryzyka, na stronie z zainstalowanym SWLem lepiej nie instalować Google Analytics i nie dodawać tej strony do Centrum Webmastera Google?

Lepiej nie instalować takich wynalazków, jest duże ryzyko bana na domenę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności