Skocz do zawartości

Kolejny mailing od pozycjonerów...

Kyo

Rekomendowane odpowiedzi

Też sporo tego dostaje a najlepsze są te (większość) - które cytują ustawę... piszą o produktach/usługach objętościowo z 2 strony tekstu... a nia końcu czy przysłać ofertę... :D

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

To nie do końca takie proste. Jeśli mail jest wysłany w formie propozycji współpracy na publicznie dostępny adres kontaktowy firmy podany na stronie firmy, a dodatkowo nie nosi znamion wiadomości masowej, to nie podchodzi o ustawę o spamie. Przecież, gdyby tak interpretować ustawę, to żadna firma nigdy nie mogłaby zaproponować współpracy żadnej innej firmie. Wcale nie tak łatwo udowodnić w takich sytuacjach, że to jest spam.

Dokładnie tak. Według mnie po prostu firmy wysyłające powinny dokładniej sprawdzać komu wysyłają te swoje oferty, bo wysyłanie ich swoim konkurentom jest łagodnie mówiąc kompromitacją.

Z tym, że można jeszcze lepiej. Dzisiaj dostałem spam w postaci posta na forum o tematyce filmowej. Nadawca: AdSeo.pl / grupa AdWeb.

Wklepałem fragment treści tego posta w Google i co widzę? Spamują kilkadziesiąt popularnych for dyskusyjnych. I to jest poważna firma? Żenada.

Jako email podają specjalnie założoną skrzynkę na Interia.pl.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

Szemron, myślę, że ich można uznać za spamerów roku :D O swojej super ofercie napisali m.in. na moim forum językowym (na którym jakakolwiek reklama w pierwszych postach jest uznawana za spam i usuwana) czy też na forach o typowo kobiecej tematyce.

Proponuję wygooglować sobie IPka, z którego był wysyłany ten post (na niektórych forach część adresu IP jest widoczna). Znajdziesz dzięki temu zarówno artykuły tej firmy, jak i komentarze do nich pisane przez osoby udające, że nie mają związku z tą firmą, ale zachwalające firmę ;-) Swego czasu mocno ich chwaliłam, ale w pewnym momencie przegięli i złapałam jedną z osób stamtąd na dość poważnym kłamstwie.

ps. A wracając jeszcze na chwilę do maili ofertowych od syn... to oni akurat pierwszego maila wysłali zgodnie z prawem. Było to tylko zapytanie o zgodę na wysłanie oferty, bez dodatkowej reklamy, tak więc przynajmniej do tego nie mogę się w ich przypadku przyczepić B)

maili dostaje z zapleczóek sporo, nawet nie raz prosze o bezplatne ananlizy na zapleczowki no i robią. Ale chyba to swiadczy o tym ze sa dobrze zrobione ;)

Ostatnio zirytowal mnie SMS, pierwszy spamowy z oferta handlowa jaka dostalem dotyczył wlasnie pozycjonowania. To bylo w tresci smsa. Pozwolilem sobie oddzwonic okazlo sie ze dzieci sprzedaja pixele na swojej stronce po 10 złotych.

Heh sms o pozycjonowaniu - ostro! :P

Ja dostaję tez tego masę - maili, ofert, najfajniej jak do mnie dzwonią z ofertą na AdWords, ze mi zrobią kampanię ;) - Ja mam GAPa, więc uwielbiam przepytywać wtedy tych telemarketerów o ROI, Webstie Optimizera itp.. Ale wpieprza mnie najbardziej, ze przjeąlem niedawno domenę po e-sklepie i kurde nie działa już pół roku ten sklep (zapiety inny serwis) a wszyscy dallej chca mnie dopinac do katalogów sklepów, pasaży, płatności i innych cudów.

Jak już piętnujemy nieczyste zagrania:

Do jednej z firm działających tak jak w tym wątku mam jedną uwagę/sugestie - są częścią większej projektującej strony firmy X i na prawdę smutno słuchać historii, że firma X robi stronę w której jest kiepsko zrobione seo, a potem każde sobie płacić za każda poprawkę, mimo, że chwalą się jakie te ich strony nie są seo-friendly.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności