Skocz do zawartości

Google komunikator ?

Vek-tor

Rekomendowane odpowiedzi

IMO zbyt ubogi... powinni go troche rozbudować (nie mówie o jakiś bajerach typu pokazywanie czy ten z kim gadam odpisuje ale o ogólnej konfiguracji) - jednak zostaje przy tlenie ;P

Systemy Wymiany Linków - Zdobądź więcej linków przy pomocy systemów automatycznej wymiany linków!

Nie zainstaluje niestety mam dośc bajzlu na kompie

Tlen Gadulec qmail 6 skrynek pocztowych 40 loginów 70 haseł

Zwymiotować można.

Ponadto potrzebne mi stabilne rozwiązania gmail czasem zawodzi bo to beta jak i komunikator.

Pewnie za chwile tlen doda wtyczke do nowego ustrojstwa a nawe jesli nie to trudno.

Na coś trzeba się zdecydować!!!

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

nie uwarzacie, że google troszkę odchodzi od bycia zwykłą wyszukiwarką ?

wedle powiedzenia, kto robi wszystko nie robi nic. przez co można dojść do wniosku, że jakość wyszukiwarki Google lekko upada, jak nie teraz to może kiedyś tam w przyszłości...??

PS. taka moja mała dywagacja !!!

nie uwarzacie, że google troszkę odchodzi od bycia zwykłą wyszukiwarką ?

Google to przede wszytkim ogromna korporacja, ktora musi zarabiac. Zarabia poprzez sprzedaz powierzchni reklamowej. Podejrzewam, ze na kliencie GoogleTalk beda wyswietlane reklamy kotekstowe, o ile juz nie sa.

Napewno ciezko bylo im sie oprzec takiemu potencjalnemu rynkowi. Pytanie teraz co z prywatnoscia ludzi, krozystajacych z tego komunikatora. Rozmowy beda skanowane przez ten sam algorytm co skanuje strony do Adsense i maile w gmailu. :?

Dla mnie najwazniejsze to by nie bylo jakis padow, i z przyzwyczajenia uzywam gg, jak bedzie google napewno wyprobuje, ale bedzie potrzebna wtyczka obslugujaca gg, lub samo googe ja zrobi !!! Bo to bedzie tak, ze ja mam TP i nie moge dzwonic do dialogu :D

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

https://www.nytimes.com/2005/08/24/technolo...y/24google.html

https://www.nytimes.com/2005/08/24/technolo...y/24valley.html

dwa dość cieakwe artykuły, szzególne ten drugi. To tak a propo, ze Google to nie wyszukiwarka... zgadza sie, bo Google to juz od dawna portal.

pozdrawiam:

Tomek Frontczak

MaxROY.com sp. z o.o. - Search Marketing Consulting

Szkolenia - Marketing: AdWords (certyfikowane przez Google), SEO (certyfikowane przez MaxROY.com) i Analityka Webowa

marketing_okladka_poziom.gif

Google to nie wyszukiwarka...

Google to monopolista w internecie, bo to google:

- mail

- earth

- map

- mars

.. i kilkadziesiat innych przykladów !!!

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Podoba mi sie to, ze to uzywa protokolu jabbera
Niestety nie można gadać z gtalkami jeśli się ma konto na innym serwerze (chrome, wpkontakt, hapi), w gtalku nie można dodawać kontaktów z innych serwerów. Jeśli to zmienią i dodadzą konferencje, to będzie już nieźle. Muszę jeszcze przebadać jakość dźwięku i porównać ze Skypem (najlepiej na jakimś cienkim łączu), na razie coś na ten temat może powiedzieć Piotr, ale on chyba nie zna Skype :)

Niestety nie można gadać z gtalkami jeśli się ma konto na innym serwerze

No niby tak, ale w gaim mozesz sobie ustawic kilka kont z roznymi serwerami i masz polaczenie ze wszystkimi.

Mi sie tylko spodobalo to, ze moglem bezproblemowo sobie podpiac to pod gaima.

Dziala mi tylko chat, wiec nie moge sie wypowiedziec na temat innych funckji. Moze wieczorem zaisntaluje sobie klienta pod windowsem i zobacze jaki jest. Podejrzewam jednak ze narazie jest raczej ubogi. W koncu to beta.

• 4 miesiące temu...

jezeli gg traci na tym, to dlaczego nie wymysli jakiegos protokołu, który yłby tylko dla nich <rotfl>

by nie stracic tego co juz ma

i swojej uniwersalnosci - ze dziala tu, tu i pod Windows, i pod Linux i pod komorka w Javie itp

potem ciezko jest odbudowac zaufanie do komunikatora, gdy sie go zamknie na 1. klienta.

sorki za odgrzebanie :]

https://' target="_blank">

sq- Aero Plan

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności