Skocz do zawartości

Najlepszy okres na mailing?

djurek

Rekomendowane odpowiedzi

Firmy transportowe? Hmmm, godzina może być okej, najlepiej na początku tygodnia, raczej oczywistym będzie, że na koniec tygodnia większości nie będzie się chciało takich maili czytać. A godzina 11 to taka "chwila wytchnienia" po porannym wysłaniu kurierów i ogólnym zamieszaniu ;) Przynajmniej takie jest moje zdanie.

Zapraszamy na forum kredytowe.

Ja bym wysłał we wtorek rano. Mam serwis z info o imprezach i zawsze we wtorek jest najmniejszy ruch. :D Wynika z tego, że wtorek jest dniem w którym ludzie najbardziej skupiają się na pracy ;) Poza tym czytałem kiedyś taki artykuł, że największa wydajność pracy jest właśnie we wtorek.

"Obstawiał bym poniedziałek, godz 11.00"

Podobno lepszy jest wtorek właśnie dlatego, że wszyscy nastawiają się na poniedziałek i wtedy nasz mailing utonie wśród innych ;-)

To podobnie mógłbym twierdzić, że większość może wreszcie dojść do wniosku, że wszyscy wysyłają w poniedziałek i wyślą we wtorek ;)

Mimo wszystko moim zdaniem najlepiej sprawdzić to metodą prób i błędów :D Określić kiedy statystycznie jest najlepszy efekt wysyłania mailingu i wtedy wysyłać już cały czas.

Zapraszamy na forum kredytowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności