Skocz do zawartości

Siteinfo.pl

amoreux

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie ! Często czytam (a raczej czytywałem) to forum, ale niestety, wiedzy i umiejętności dotyczących optymalizacji i tworzenia stron czy katalogów SEO Friendly mam w dalszym ciągu za mało (podobnie z czasem i chęciami po pracy zawodowej). Od pewnego okresu, dla przyjemności i rozrywki, dłubię swój katalog stron i postanowiłem w końcu pokazać to cudo szerokiej rzeszy - szczególnie posiadającej wiedzę i doświadczenie w tego typu inicjatywach. Nie jest to komercyjna rzecz, bo takich w polskim internecie jest od groma, tworzę raczej katalog non-profit.

Siteinfo jest i będzie (przynajmniej w moich planach) narzędziem służącym ludziom nauki, techniki, sztuki czy rozrywki. Zamierzam, podobnie jak się to ma w katalogach bibliotecznych, opisywać strony prowadzące do konkretnej wiedzy, konkretnych dokumentów, czy "ukrytych" baz danych (z tego powodu katalog posiada dopiero ponad 60 kilka linków i nie planuję możliwości samodzielnego dodawania wpisów). Małą próbkę tego co chcę zrobić, możecie zobaczyć już teraz pod adresem:

https://katalog.siteinfo.pl

W związku z tym że zawodowo nie zajmuję się informatyką, jeżeli komuś podoba się inicjatywa, proszę o wypromowanie tego adresu, przeanalizowanie słów kluczowych (nie znam zbyt wielu narzędzi), wypowiedzenie swoich sugestii, pomysłów, lub ewentualnej pomocy w sprawach czysto technicznych. Być może kilka linków z mojego zbioru przyda się użytkownikom.

Pozdrawiam serdecznie !

amoreux

Szczerze to trochę zamotałeś mnie, piszesz, że dłubiesz swój katalog, no ok, fajnie, ale widzę, że to nie autorski kacik, tylko przeróbka CNCat

Druga sprawa, fajnie, że prowadzisz katalog non-profit, ale nie licz, że ktoś Ci go wypromuje za free, tutaj jak o coś poprosisz za dużo, to trafisz do działu zleceń lub do kosza z postem :)

Po trzecie, nawet to ciekawe, ale litery alfabetu sugerują raczej nazwy kategorii, a nie ich kolejność, stąd wg mnie znacznie lepiej jest np pod K wrzucić kategorie zaczynające się na K, a nie biznes, itp

A po czwarte, szkoda, że nie można nic dodać, cóż, life is brutal, full of zasadzkas i kopas w dupas ;)

Ale nie łam się, ważne, że starasz się i robisz coś inaczej, a to z czasem zapremiuje ;) Dla potwierdzenia tezy, przytoczę przykład mojego znajomego z koszalina, który wyprodukował sam katalog, mimo, że ma dość niskie umiejętności jeśli chodzi o programowanie i SEO, katalog wyszedł brzydki i ciężko się po nim poruszać i trudno coś dodać, a ku memu zaskoczeniu ma PR4 cały czas... ot ironia :)

Pozdrowienia.

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Szczerze to trochę zamotałeś mnie, piszesz, że dłubiesz swój katalog, no ok, fajnie, ale widzę, że to nie autorski kacik, tylko przeróbka CNCat

Druga sprawa, fajnie, że prowadzisz katalog non-profit, ale nie licz, że ktoś Ci go wypromuje za free, tutaj jak o coś poprosisz za dużo, to trafisz do działu zleceń lub do kosza z postem :P

Po trzecie, nawet to ciekawe, ale litery alfabetu sugerują raczej nazwy kategorii, a nie ich kolejność, stąd wg mnie znacznie lepiej jest np pod K wrzucić kategorie zaczynające się na K, a nie biznes, itp

A po czwarte, szkoda, że nie można nic dodać, cóż, life is brutal, full of zasadzkas i kopas w dupas :)

Ale nie łam się, ważne, że starasz się i robisz coś inaczej, a to z czasem zapremiuje :) Dla potwierdzenia tezy, przytoczę przykład mojego znajomego z koszalina, który wyprodukował sam katalog, mimo, że ma dość niskie umiejętności jeśli chodzi o programowanie i SEO, katalog wyszedł brzydki i ciężko się po nim poruszać i trudno coś dodać, a ku memu zaskoczeniu ma PR4 cały czas... ot ironia :P

Pozdrowienia.

Dzięki za odpowiedź. Rzeczywiście nie robię własnego katalogu, bo i nie wiem jak się taki robi, skorzystałem po prostu z gotowego skryptu. Jak wcześniej wspominałem, dodawania linków nie planuję, ponieważ chciałbym zrobić coś dla środowiska naukowego i o ile jeszcze teraz nie ma wystarczającej - dobrej jakości wpisów, to na pewno nie będzie jej gdy linki będą dodawane przez użytkowników.

Co do nazw kategorii: planowałem skorzystać z Klasyfikacji Dziesiętnej Deweya (DDC), ale niestety pomimo wysłania prośby o licencję do używania tej klasyfikacji - do tej pory jej nie otrzymałem, więc stwierdziłem że zrobię własną. Chodzi tutaj głownie o rozwój i logiczną kolejność poszczególnych nauk (logiczną z mojego punktu widzenia), ich pogrupowanie.

Celem mojego postu nie było znalezienie osób, które za darmo wypromują ten katalog, po prostu przedstawiłem swój punkt widzenia, być może znajdzie się bezinteresowna osoba, która mogłaby mi pomóc. Jeśli jednak ten post trafi do kosza, to jak już wcześniej wspomniałeś: "life is brutal, full of zasadzkas i kopas w dupas :)"

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności