Skocz do zawartości

Prześcignięcie strony w wynikach wyszukiwania

Aneusz

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli strona jest nowa to powierz pozycjonowanie komuś bardziej zorientowanemu, bo możesz wyrządzić sobie więcej szkód niż myślisz.

BTW, description i keywords nie mają wpływu na pozycję. :)

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Dziękówa ludziska za help me

Mam jeszcze dodatkowe pytanie odnośnie

vifo.com.pl gość ma pr2(dzisiaj dostał nowy stopień) ,114 stron indexu G a Y 52tys. YL 32 YLD 111 Bing 83 DIR 1 rejestracja domeny 02.2001

Chyba to mało linkow jak na PR2 musi mieć jakieś mocne linki a po wpisaniu w google VIFO ma wszystkie pierwsze strony

A ja mam tylko skromną domene vifo.pl z samymi zerami jedynie yahoo index 114 tys.

Dużo roboty i czasu będzie potrzeba na wyprzedzenie tego pana i zmienienie jego monopolu na to słowo kluczowe?

Powiedzcie mi patrząc na te dane ,zajmował się tam profesjonalista tym pozycjonowaniem czy poprostu tak ma ,bo ja amator to taka nauka ,no ale nie ma sensu się pchać na głęboką wodę od razu .Czy może od razu sprzedać domene jego konkurencji niech się w to bawi a wybrać coś mnie wymagającego?

Profesjonalista na pewno się tą stroną nie zajmował.

Nie wiem, czemu w swoich wypowiedziach pomijasz znaczenie takich czynników jak title, h1..h6, strong, b, keyword density...

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Kupienie domeny, założenie hostingu czyli inwestycje a następnie bawiąc się można zniszczyć domenę, więc może lepiej jak radzi powyżej kolega zacznij od zagłębiania się w posty o początkach pozycjonowania, jak wlaściwie przygotować stonę kupić kilka książek poczytać a wtedy posiadając podstawy możesz dla jak to nazywasz zabawy rozpocząć działania nad stroną mając już informacje czego nie należy robić. ;) Taką zabawę sam zacząłem ponad 5 lat temu i jakoś nie mogę zaprzestać a więc dobre fundamenty a osiągniesz wyżyny - kiedyś tam jak Cię to nie znudzi.

Nie ma żadnych metatagów a do strony głównej prowadzi 50 linków.

Metatagi z opisem czy keywords wpływu na pozycję nie mają.

Mają wpływ na pozycję strony w wynikach wyświetlania określonych fraz. Chyba, że masz stronę dobrze zoptymalizowaną a w szczególności odpowiednie nasycenie słów kluczonych w treści strony.

Wystarczy zobaczyć w jaki sposób bot G widzi stronę i skąd bierze informacje dotyczące treści.

Widoczne jak na dłoni że sekcje meta description i keywords są uwzględniane. Algorytm G uwzględnia również porównanie wymienionych wyżej sekcji ze słowami kluczowymi zawartymi w treści strony. Im większa zgodność i większe nasycenie tym lepiej.

Licytacje komornicze nieruchomości to szybkie okazje

Tu znajdziecie szybką i dokładną wyszukiwarkę kancelarii komorniczych

Baza wiedzy zawierająca informacje o : komornikach i prawnikach, oraz biegłych, tłumaczach i rzeczoznawcach

To że Googlebot widzi description i keywords nie oznacza, że bierze je pod uwagę. :P Keywords prawie do niczego się nie przydają, a description po to, aby zwiększyć CTR w serpach.

Widoczne jak na dłoni że sekcje meta description i keywords są uwzględniane...

No każdy ma swoje techniki i teorie hehe ...a robiłeś oczywiście test dając np. unikalny description nie mając tych słów w treści strony ani nie linkując z tym anchorem co jest w descr?

No każdy ma swoje techniki i teorie hehe ...a robiłeś oczywiście test dając np. unikalny description nie mając tych słów w treści strony ani nie linkując z tym anchorem co jest w descr?

Czytaj ze zrozumieniem tekstu : "Algorytm G uwzględnia również porównanie wymienionych wyżej sekcji ze słowami kluczowymi zawartymi w treści strony. Im większa zgodność i większe nasycenie tym lepiej."

BTW. A ty robiłeś test strony w której nie ma description, keywords, słów i bez linkowania do niej ? ;)

A tak poważniej algorytm G zawiera wiele zmiennych.W jakim stopniu(czytaj która z nich ma wyższą wagę) każda z nich wpływa na wynik w serpach to inny temat. Bezsprzecznie jednak zarówno desc jak i keyword są uwzględniane. Proszę pamietać, że G od lat oceniając stronę stawia na użytkownika. Wobec czego logiczne jest, że jeśli masz desc + keywords, + słowa z desc i keywords w treści strony a do tego linki z anchorami zawierającymi te wyrażenia to sytuacja ta tworzy spójny i jednoznaczny obraz witryny nie tylko dla G, lecz i użytkownika a o to przeciez chodzi. Ostatecznie strony robione są dla ludzi a nie botów.

Licytacje komornicze nieruchomości to szybkie okazje

Tu znajdziecie szybką i dokładną wyszukiwarkę kancelarii komorniczych

Baza wiedzy zawierająca informacje o : komornikach i prawnikach, oraz biegłych, tłumaczach i rzeczoznawcach

No robiłem sporo testów. Ale nie zrozumiałeś...zrób unikalny opis w meta i zobaczysz, że on sam Ci nic nie da...po tym nie pokaże Ci strony w wynikach. Zobacz nawet w niedawnym teście Xanna...Możesz nawsadzać sobie i kilka słów kluczowych w descrip. i keywords i jeśli ich nie ma na stronie to i tak nawet na milionowej pozycjo nie będziesz bo NIE są brane pod uwagę przy ustalaniu pozycji, dlatego twierdzę, że te meta można olać zupełnie, jeśli chodzi o Google a zająć się nimi tylko pod użytkownika. A z tymi keywords w meta to nie rozśmieszaj mnie...już od bardzo dawna nie są brane pod uwagę xD

https://translate.google.pl/translate?hl=pl...om%3Dlatestnews

Google tworzy tytuły witryn i opisy (lub "fragmenty") w sposób całkowicie automatyczny, biorąc pod uwagę zarówno zawartość strony, jak i odniesienia do tego, że pojawiają się w internecie.

Korzystają oni z wielu różnych źródeł informacji, w tym dane opisowe w znacznikach META dla każdej strony. Jeżeli te informacje nie są dostępne, mogą użyć publicznie dostępnych informacji DMOZ. Chociaż dokładne opisy meta może poprawić CTR, nie wpłynie na ranking witryny w wynikach wyszukiwania.

Często wolą, aby wyświetlić meta opisów stron (jeśli jest dostępny), ponieważ daje użytkownikom jasne pojęcie o zawartości URL.

Osobiście daję na stronach i jeden i drugi tag z tym, że słowa kluczowe wieszam w TITLE. Na wszystkich podstronach staram się umieszczać własny opis - wiąże się to z wyświetlaniem danego opisu w Google a co za tym idzie jeśli jest on ciekawy dla internata klika i wchodzi na stronę no i prosty dalszy ruch to ruch na stronie a to już jest zaliczane do ustalenia pozycji, im strona ciekawsza i ma więcej wejść jest według gugielka wyżej notowana. Cała ta dyskusja to jak o reklamie w google - większość pisze, że ona nic nie daje - tylko zwiększenie ruchu na stronie - no i oto chodzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności